Mamma fick en stickad baddräkt när hon var liten...

Här kommer lite uppdatering...
Jag har varit hos päronen och hittade några gamla sticktidningar från 80-talet.... modet då för män:



och varför inte....            

Mamma har lovat att sticka mig en tröja i grönt, denna modell blir det....         men dock ingen blixt på:) fast när jag tittade på bilden tyckte jag det blev någon slags symbolik i bilden då blixten är i mitten och det ser ut som typ energi. haha flummar kanske ut.  Sen har jag även fått träffa min roliga bror som när han tycker någon är en idiot utropar:
APSKAFT. hahaha världens ord!
vi andra fnissade typ på oss, i alla fall jag som fick det på hjärnan.

De har en väldigt rolig katt, eller två. Den orangea ja, det ser ni ju själva på bilden nedan, och den svarta som går efter namnet pantern pratar. Typ en gång när mamma och pappa hade en diskussion i köket och det blev tyst en stund, då hörde man ett MJAU från vardagsrummet. Dessutom glodde han skitmycket när jag kom, men han satt med en högdragen min och tyckte att jag skulle vara den som kom fram till honom och inte tvärtom.

                        


Nu måste jag dricka te för halsen börjar göra ont, ajajaj får inte vara sjuk nästa helg!!!

/ Halvseg och längtar efter ljus och nåt tecken på att jag är på rätt väg.

stäng, det drar.

halvt vrålhungrig efter hemkomst från kören ,men måste bara kort göra ett inlägg. Jag jobbade idag, roligt för barnen och personal är super på stället. under eftermiddagen då jag vid ett tillfälle fick höja rösten, sätta mig på barnets nivå och säga att det är inte okej att brotta ner någon som inte vill, just då känner jag en liten hand dra ner min tröja över min kala rygg som kikat upp. haha! barnet tyckte väl att jag borde skyla mig eller nåt. Jag började förstå känslan som barn kanske känner när vuxna hela tiden drar i deras kläder, drar i blöjan och så vidare.

Näst sista körövningen innan uppvisning. känns hyfsat. kunde flera sånger utantill, stod där utan min pärm och sjöng. några sa att de blev impade:), och som vanligt börjar man säga typ: ja fast den här låten är ju svår...
alltid i detta land ursäktar man när man gör något bra. SYND!

mums kvällsmat och film... tror den heter " V för vendetta", Natalie portman brukar alltid kännas äkta.

måste kila ut i köket...


Hittade denna bild i nån gammal klick, och jag lovar det här kommer intebli någon modeblogg. Men jag tycker klänningen i all sin prakt är fin!

" Varsågoda!" ( Sunes sommar är bäst!) Basketlaget fyller husvagnen...

shit vet inte var jag ska börja...
Jag var på väg hem från affären då jag tänkte: vänta lite, den där kvinnan känner jag igen... hmm. Jag kunde lätt utesluta mamma och släktingar.

suck fast måste bara dra ett sidospår... en gång för några år sedan när jag var på öb med mina päron , så hade vi gått lite olika håll. sen när jag skulle möta upp dem vid schampot hörde jag en röst säga: henne känner jag igen... ( lite frågande till långa farbrorn brevid henne). Suck en mamma som inte känner igen sin egen dotter säger till pappan att det är något hon känner igen i tonåringen som kommer emot henne. Så jäkla typiskt!

i alla fall, jag rensade i mitt minne vem den kvinnan kunde vara... sen kom det bara. Jag hade precis passerat Sunes mamma!!! Alltså Carina Lidbom som spelar Sunes mamma. Hon gick runt med sin vita hund och såg en aning disträ ut. skulle vänt om och bett om en autograf eller nåt.
pratade med mamma idag, research för boken. Hon nämnde ytterligare en gång att hon inte kan dricka kaffe när hon är så sjuk... varje dag i dagarna tre har hon tagit upp det haha.

Var på musikal idag... himla bra och fin och bra budskap. Dessutom var det roligt att se några av mina gamla klasskompisar.



De hade tydligen blivit en aning grå med....



observera anden andra från höger... ser ut som han smyger. Kanske skulle han hugga in på hans kompis som låg nere i backen, för jag hade no bread i min ficka.

Ska jobba extra i morrn och sedan fylla mina lungor och själ med musik och sång på kvällen. som jag har längtat. i två veckor.
kram




hurra hurra, haree näran! dumsnut!

Godmorron... vilken härlig dag! är verkligen på bättringsvägen ,förutom intensiv huvudvärk var kväll. beror säkert på vätskebrist, så jag pimplar i mig.
Igår berättade alla tv-kanaler om prinsessans förlovning. Jag brukar inte vara den som är den och sitter klistrad, men på något sätt fann jag mig själv vid fem-tiden sittandes och fånle mot tv-rutan. Det är härligt med kärlek och när folk hittar någon, någon som man kan få barn med kraftiga hakor med, som Daniel just gjort.

Något som jag tyckte var extra roligt och som jag fnissat åt ända sen jag vaknade var den där videon som drottningen, kungen och det förlovade paret gjort där de alla i tur och ordning berättar, eller berättar och berättar, läser innantill om hur stor denna dag var och att drottningen önskar att folket ska visa samma omtanke för Daniel som de gjorde för henne.
När det blev Viktorias tur så pratade hon om att det blr lättare att lösa uppgifter när man är två och att många säkert märkt på henne att hon blivit gladare och starkare de senaste åren... hahaha och då tittar kungen upp lite lätt förvånat och ler överraskat åt Viktoria. haha. älskar folk som ser lätt förvånade ut.



Alla snubbar vill ju vara katt....

ska gå på promenad om dryga timmen med vän fem och ikväll ska jag se på musikal, ska bli så roligt!
Later!! ( kommer du ihåg fem från filmen)

Nu blev det kväller ( i skallen i alla fall)

Men herregud Karin... gå och lägg dig tills du låter vettig. jag menade naturligtvis en längre novell, inte en längre roman!
får väl gå och skala potatis, kan ju inte hända så mycket då.


Matglädje kom hit!

Shit susidus! ögoninflammation... ingen toppengrej. ibland när man jobbar går det just det bland ungarna, man spritar händerna och ber till han där uppe att man inte åker på skiten. Nä du ska nog inte slipa, ingen bra ide!

Jag stack ut näsan i den verkliga världen idag. solen som sken i snön stack i ögonen, det blev svettigt under halsduken men jag kom till bibblan och mataffären i alla fall. framsteg. Fast näsan rinner och hur fräsch tycker bibliotekarien man är när man säger Hej under en mossig halsduk och sedan storsnyter sig i en näsduk.
Känner mig piggare när jag kommit upp på morgonen och kommit ur nattdvalan. min säng är katastrof, får gräslig rygg av den. måste ha ny!
får lön och csn i morrn... hurra!

 Tänk vilken bil knight rider har...


 I MISS MIN MATGLÄDJE!!!!!

Längtar till april då en massa saker händer... Jag ska på big comedy med systeryster och Annica, Vi drar till ullared några stycken också och sen fyller jag år... och sen ska jag kanske få se Jenny dansa. och förhoppningsvis kan man ha vårjacka med. nu ska jag jobba på med skrivarkurs!
tjoflöjt!

sjuklings rapport

Legat som en sjukling ömsom i min säng och soffa. igår kunde jag inte sitta eller stå, det slutade med att jag lade mig på golvet och yrade. Någon slags magsjuka gjorde ett besök hos mig. Inte välkommet. Inte för att jag kräktes, men svagheten efter att magen är tom är den knepigaste. åt typ riskakor och nyponsoppa, 10 makaroner, halvtittade på one tree hill och efter mia och klara igår somnade jag på stört. tydligen hade jag lagt mobilen under mig för jag vaknade imorse av att det gjorde ont i ryggen  haha. idag är jag stolt för jag kan gå runt och fixa lite grann, gå ut med sopor och faktiskt gick det ner rostat bröd och varm choklad till frukost och ärtsoppa till lunch. tittade på Knight rider också haha. en underskattad serie med David Hasselhoff, när man är sjuk i alla fall och inte är lika knusslig med saker och ting.
Stina driver mig till vansinne, stänger köksdörren och får panik, inte en gång utan snarare 10 gånger om dagen. annars gillar hon att använda min mage som trampolin. Ingen bra ide särskilt nu.
Jag vill hälsa till susidus att inte slipa järnet och ta ut dig, bli frisk!
Nu ska jag släppa ut vildkattan som sitter bakom glasdörren och ser olycklig ut:) fast det är helt och hållet hennes eget fel!


Lördag... veckans bilder...

Hallå... haft en toppenfredag. Först vaknade jag på morgonen och visste att jag skulle till badhuset. klockan slog långsamt, vid nio stod jag och trampade ivrigt vid dörren. vi skulle mötas vid tio. höll mig på mattan och åkte spårvagn vid halv tio, sen kom de kompisen emma och hennes två härliga ungar. Vi hade jätteroligt. Tillbringade mycket tid i barnpoolen, där kompisens dotter sa: jag är sjöjungfru och du är havshäxan. hahaha schyst!
Jag lekte med full engergi bland låtsaskrokodiler och snyggingpappor. 

Vi åkte hem till dem sen, trötta och lite hungriga. Därför gjorde jag bort mig på spårvagnen ( men får väl bjuda på det! eller hur Jenny!) Jag skulle resa mig upp och ställa upp en av våra väskor, när jag sen skulle sätta mig hade jag glömt att sätet var av sådan sort att den fälls upp när man reser sig. nästa sekund fann jag mig sittandes på golvet med en öm cp-knöl ( armbågen) och Emma garvade. Jag med, i en svag dimma av seghet i kroppen och klor.
och just det, vi såg en barnfilm hemma hos dem, där tjurarna hade ljuver....?????!!!! varför!
snacka om att lura barnen!!!

kvällen blev också en höjdare då jag åkte ut till Jenny och kollade på Saw 2. Vi fikade och pratade och höll kuddar för ansiktet. Det är läskigt med smärta och psykologiska grejer. Tack Jenny för en kul kväll... får vi göra om! 

 Skönt med sol!


Fördelen med svartvita foton är att man inte ser så blek ut, bara grå hahaha.


 Just D, idolkort, men....

 Men vad är detta för autograf?



Funderar på att fixa min hår så här... permanenta mig alltså! vad tycks?

Måste gå till tvättstugan nu, kram!





Mamma is back in town

Mamma har kommit hem från england nu, varit där sen i söndags. Allt hade varit bra förutom att det blev tekniskt fel på planet innan start hem. Efter en timmes försening kom de iväg och hon hade tänkt en massa på om motorn skulle gå sönder där i luften. såklart! och mamma var redan flygrädd innan liksom.

Jag blir väldigt påmind av livet och vad som kan hända. Jag har varit lite rastlös i dag och ifrågasatt varför jag sitter hemma och skriver på någon roman. Jag tycker om det till viss del, men jag SAKNAR min förra grupp och alla människor på utbildningen. jag saknar ett socialt sammanhang där man kunde skratta med någon åtminstone en gång om dagen.
Men det positiva är:
Jag gör något jag gillar, för min egen skull
Jag har en massa bra saker i mitt liv
Jag behöver inte veta allt just nu, vad vore meningen med att ha allt på en gång? finns ens det?


Unwritten

Vaknar, ger de giriga djuren mat vid 8 tiden, jag har gjort det som vana att gå upp den tiden. Detta för att hinna äta frukost i lugn och ro och för att komma gång med skrivandet senast 10. Jag har fått in lite flyt ( vill inte ropa hej ännu...) men det känns lovande. Jag blandar nutid med ett perspektiv från tjejen i framtiden som ser tillbaka på den tiden. Jag kör efter en planering för varje kapitel. Det ger struktur, något jag börjar uppskatta mer och mer. tyvärr måste jag bryta emellanåt för att hitta tillbaka till verkligheten. Jag skriver om en del smärta, smärta som jag kan relarera och jag vill inte gå in mig i det igen. Jag har nått väldigt långt från det som hände, samtidigt som jag inte är klar med det, för det märker jag på boken. Nu kan jag i alla fall låta det bli en historia, bearbetning.

Stina solar under skrivbordslampan som är tänd på dagtid... för jag blivit så gammal i ögonen och måste tända den. Jag skriver på tangenterna, hennes spinnande blir del i ljudet. och ibland när jag ryter till datorn: NEJ!! när den gör något konstig åtgärd, då piper hon till. andra skrutten Cissi ligger allt som oftast på sängen och snarkar.
kallt är det också, golvet är som is. raggsockor på alltså. ska på skräckfilmskväll hos Vän J i morrn, ska bli kul. skönt att släppa lite inre spänningar haha.
var ute och fotade igår , blev kanonfina tycker jag. och ett tips är att framkalla på fujicolor.se
asbilligt och man kan ladda ner bilder direkt på datorn och beställa där.
nu ska jag käka lunch... och gåtans svar kommer här. Gåtan var: Vad spelar surkarten för instrument?
svar: trumpet. hahahha
extra rolit nä min systers kille skulle kolla om jag kunde den gåtan och han sa fel: vad spelar surikaten för instrument?
jag var som ett frågetecken och han med :)

Kan riktigt höra musiken som låter i hackigt format, för serien var så himla gammal och på den tiden rullade man upp programmet på nån rulle som med tiden blev föråldrad... haha mötte dessa två på promenaden...

Katterna är döva, jag är hes...

Står och vrålar till kristina från duvemåla, " Du måste finnas, du måste, hur kan du då överge migggg...." det finns en musikalmänniska i mig. Jag kan alla låtar från kören utantill, de vi ska uppträda med i alla fall. sjunger mer än någonsin, kanske har hittat mig själv haha.
Jag bestämde mig för att byta plats på kläderna och datagrejerna. Man blir ju helt svett av att trycka ner kläder i den lilla lilla byrån. Så kläderna fick flytta till det stora skåpet och de andra grejerna fyllde byrån finfint.

När man rensar hittar man saker. Jag hittade mina gamla dator som ser ut som urtidens dator, en svart låda. hade oturligt nog glömt lösenordet så jag kunde inte hitta alla fåniga noveller och sånt :)
Jag hittade också foton...

Mina fina fina skor finns inte längre...


En gammal bild, modig frisyr...

Ha det gott allihopa!

Gåta

By the way, blev så inspirerad av Jennys gåta... har en själv. ( En engångsföreteelse Jenny, ska inte sno din ide!!!)

Vad spelar surkarten för instrument?

Onsdag...

usch när jag tittar mig i spegeln så ser jag så trött ut.  Kan bero på att jag funderar järnet på vad jag håller på med egentligen. Jag kommer inte få någon titel av denna kurs jag går, jag kommer ha lärt mig att skriva och att jobba med texter. och det är ju bra för min hobby. Men vad händer sen. släkten frågar och frågar... " vad blir du av det här då?" och " har du fått nåt sommarjobb ännu?" Jag kan förstå deras frågor , de är alla vuxna, de har alla jobb och gör alla saker rätt ( barn, jobb, villa, husdjur, renovering), men jag som fortfarande letar, jag som inte stannat upp ännu. Jag håller god min och låtsas vara skitnöjd med mitt liv. Sanningen är att jag inte alltid är det. men det kan ju bero på att jag hela tiden får pikningar om att jag lever fel, " varför tar jag inte hem någon man så jag kan räknas som en hel människa"

Men nu ska jag köra på och skriva och fixa hemma idag, varit och handlat mat på Ica maxi med min dramat ( alltså en sån där väska på hjul som man kan lägga mat i bland annat. min syster i england höll på att skämmas ihjäl när jag berättade om den. tyckte jag var en tant hahaha. men den är suverän om man inte har bil, slav eller vågar cykla. Man slipper få schimpansarmar av bärandet så att säga!


Päron i full blom...

Haha tack för roliga kommentarer... !
Måste ta tillfället i akt att kommemtera Mia och Klara. Jag älskade avsnittet igår, särskilt jennifer som skrattade med sig själv i soffan och härliga Tahbita som säger böll om boll och inte kan mata ormen med den lilla musen. bakom den galan roliga humorn finns en otroligt snäll person i henne!
Jag visar en bild nedan, mina föräldrar har ingen dator och vet nog inte vad en blogg är, därför kan jag nog visa den utan deras vetskap haha. dessutom är den nog preskriberat sedan länge. hahaha


hahahahaha

Medhjälpare...

Hej alla!

Intressant diskussion om blogg idag, varför alla verkar ha en. Jag tänkte under en lång tid " gud vad intressant att läsa om allas liv, not", nu sitter jag själv här på pottkanten och ser en aning skamsen ut. Jag tycker att en del historier kan vara intressanta att berätta, alltså att vissa bloggar är intressanta. kanske mest för att man ofta känner den personen och så. Jag undrar varför jag valde att blogga, är mitt liv så pass intressant för andra. Jag har nästan bara mig själv att skriva om, vad som hände i dag och så. Jag har ingen klantig älskare att skvallra om, jag har inga skojiga barn som gör sig på bild.
Det jag har att erbjuda just nu är följande:
- skrivarhistorier
- händelser från kören jag sjunger i.
- vänner
-usla foton från min barndom.
Jag kommer säkerligen inte ha en blogg som 100.000 personer kollar in varje dag. Det verkar nämligen som att om man ska kunna tjäna pengar på sin blogg måste man antingen jobba med mode eller vara taskig mot folk.

Detta är ingen sådan blogg. Jag tycker att det behövs lite komik, lite värme och ljus i tillvaron. Så med en inställning som lyder: detta är inte på blodigt allvar! kommer jag hålla min blogg vid liv. skriva är mitt liv. inte hela mitt liv, men jag kan nog säga att om jag inte skrivit under alla år då jag mådde väldigt dåligt och var ledsen, hade jag kanske inte levat. Jag tror aldrig att jag skulle kunnat ta mitt liv, men det finns fler sätt att dö på än bara fysiskt. 
Slutligen vill jag gärna uppmana de som läser att ge mig några tips att skriva på...
Jag jobbar på en ungdomsroman som handlar om tonåren och så vidare. finner det dock svårt att komma på typiska händelser under den tiden. vad gjorde man som populär? vad hade man för intressen? Jag har glömt mycket, och jag var aldrig populär, därför är det en värld jag aldrig nådde in i .
Sen bjuder jag på en bild vid strömmen.


Äventyr med Maria

varit på bio med Femma och Hanna och Lisa. trevligt. vi såg filmen " Maria Larssons...." nåt med äventyr i alla fall. så nu vet man hur Mikael persbrandt ser ut naken. fast det bästa med filmen var alla vackra bilder och grönska och klipp som var rena fröjden för sinnet.
En annan film som är bra är " Benjamin Buttons äventyr". se den!
hm snart dags för kvällsmat, får bli varmchoklad och knäckemackor med ost. mm mm mm
Är det någon mer som tycker att den nya serien " Lipstick jungle" härmar Sex and the city på en massa vis liksom, fast det är ju samma författare ju...
jag vill inte bli en sån författare som bara kan skriva om samma sak hela tiden, fast med olika titel.
 och kul ska det bli med besöket på min gamla värld, universitetet. ska bli härligt och träffa tjejerna igen. bara jag inte får onda ögat av de två tjejerna som jag inte känner haha.
oj just det, ska ta vaccinationsspruta imorrn med... väldigt vad man förtränger...!

Monday monday!

Måndag... härligt om man känner sig produktiv och  igång. Jag vaknade som vanligt av att Stina( glo-katten) misshandlade dörrkarmen och jamade. käkdags tyckte hon. Jag ignorerade det genom att lägga kudden över huvudet. sedan ringde väckarklockan vid 8 och då fick hon som hon ville. Det är som min kompis Annica säger: katter ger aldrig så mycket kärlek som när de ska få mat! mycket sant!
Jag hann med ett besök på bibblan innan jag satte mig framför datorn och skrev på min bok. det går framåt, två sidor kvar på den del jag lovade mig själv att skriva varje dag.
efter kursträffen i förra veckan har jag insett flera saker... dels att skriva handlar om så mycket mer än att bara skriva ner ord. blev rejält sågad av de andra på min inlämning. Min första reaktion: lika bra och kasta hela skiten! haha:)
Nu när jag bearbetat det några dagar har jag gjort ett utkast till planering av kapitlen i boken, vad de ska handla om och så vidare. Jag har klippt ut de stycken jag vill ha med mig från första inlämningen, ska sätta in dem vartefter i min historia. Jag har skrivit tre och en halv sida på dryga timmen, vilket känns bra. 
Tänkte avslutningsvis dela med mig av en bild jag hittade i mitt gamla fotoalbum... hade verkligen schyst klädstil när javar ung och naiv haha... enjoy!

 

A rose is still a rose...

Den bästa bilden jag tagit!    En av mina favoritbilder... tagen på en kyrkogård under en sommarpromenad. Det är en dröm att ha digital kamera. haha jag är alltid lite lite efter alla andra. Lyssnar fortfarande på freestyle, kommer på att något klädesplagg är snyggt ungefär ett halvår efter att det blev inne.

Imorrn ska jag börja skriva om min bok, eller bok och bok... än å länge är det bara 15 sidor... men jag har gjort upp en planering... vad varje kapitel ska innehålla. så jag hoppas att jag håller mig pigg och alert och inte tar sovmorgon:)

finns också ett erbjudande om bio med vänner med... blir nog det. och just ja, måste lämna tillbaka böckerna på bibblan som jag lånade åt mamma. de handlade om folkets hus på stenåldern hahaha nävars. så länge sedan var det inte!

strul med min första blogg...

Jag som trodde att blogga skulle vara kul, att skapa en hörna där man ventilerade sina tankar och så. det började med att allt var emot mig och jag fick byta lösen om och om och om igen.
Slutligen har jag kommit på plats, en timme sedan finns den så där... har inte kommit på hur man lägger ut bilder så andra kan se dessa. blir tacksam för hjälp och tips:)

Kära vänner

Jag känner mig och tillfreds... inte nog med att jag rensat upp i mitt hem, i min lilla lya. Jag har också fått träffa några vänner i helgen. det är något visst med att ha flera vänner. Det tillför något speciellt hos alla. Oj vad jag borde prata ur skägget... jag är så glad att jag kommit till den här punkten i mitt liv då jag omger mig av vänner av alla dess slag, när jag går på loppis och fyndar kläder för 30 spänn ( hela och rena var de) och jag cyklar hem , andfådd men lyckligt snorig.
Jag är stolt över mig själv att jag tog steget och vågade, att jag går en skrivarkurs ( flummig sådan) men ändå. mitt liv är bara mitt!
förkylning är ingen höjdare, tur att kanjang finns... guds gåva till de som får lock i öronen stup i kvarten. I alla fall när de är förkylda och hängiga och så... plopp säger det och man vet då att man kommer skrika de närmaste dagarna för man hör inte alls hur högt rösten låter.  

Ta hand om er!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0