Ongen i pannrummet...




Vilken tattaronge man var... satt och snora i pannrummet och käka frigolit! Var var supernanny!!! och för korta byxor hade man också...

koar ( barn på dagis sa det)= kor

Tack siolia för fin uppdatering av min blogg, henne kan jag rekommendera!
Nyss när jag satt och skådade allt fint på den så klirrade det till jättehögt ute på gatan, som om någon tappade sin jättesked på en jättetallrik. Jag som är trött och lättroad tänker mig att någon är ute och går med en jättegaffel eller nåt...

skrivbordet luktar kattstjärt, är det någon doft jag inte gillar är det just djurstjärt och bajs. Jag fick byta alla bajsblöjor idag, efter fem tappade jag räkningen...

hyrt på bibblan: Muriels bröllop ( folk har den som favvofim, jag mer tveksam men uppfriskande med en rätt normal person som inte ser ut som en blond felfri person) och grynets bästa. På grund av mitt skrivande på fjortisbok så har jag upptäckt fjortisfilmerna igen.
Det är stina som luktar stjärt!! stackarn det kan hon säkert inte rå för när hon ligger under lampan och solar vid datorn. Jag vet inte riktigt, hon har ofta blod i sin avföring, det kommer och går och jag har hört allt från att hon har stressblåsa till att hon måste äta kattmat a la 300 påsen. I dont think so! Men så länge hon tjatar på mig, glor och verkar må bra så ...
Ha en superbra kväll alla!

Sculder and molly

Jippi! vilken dag! Jag fick ändan ur vagnen och städade riktigt ordentligt, för i kväll var det spelkväll. Madde och Anneli kom hit, skojigt! Vi spelade Master of television, ett spel där man får svara på frågor kring tv och sånt. haha Sculder and Molly haha roligt Madde!



Sen en grej till... när jag var på väg hem i dag från stan så såg jag en slambil, deras logga: Vi suger allt hela dygnet runt.
haha
Var i lekpark med Femma och hennes kottbarn ( menar inte bajs femma, utan söt), det var roligt och hon gav mig skitbra respons och tanke kring min bok. snart kommer utdragen så du får en förhandstitt!

Sen kommer min blogg att uppdateras inom kort, vann en tävling på siolias blogg, Tack!

och slutligen vill jag avsluta med att Stina som är karltokig tyckte väldigt mycket om hantverkarn som var här och fixade avloppet, hon smög fram och luktade honom i stjärten. Suck hon har inget hyfs, idag har hon förpestat lägenheten med att fisa. Man tar upp henne, hon fiser, man säger " hej stina" hon fiser. sen smög hon in i diskhoskåpet när allt var klart...



godnatt alla härliga människor!

Tabitas visdomsord!

Nä för låt jag skriver ner texten i stället:

Tabita om sin familj:

- Cassandra är ju äldste ongen å där ä ju Cönny på meken söm ä pappa te henne ra vettu. ja vi va allt tokkäre i varann. Totalt galne. sen träffa ja Sören vettu, inte snorsören utan sören på transfer, han körde lastbil han vettu, så då fick en följe mä på litte olika reser,äte vinegummi å sötlakris söm en köpte på färjera, ligge å guppe i sänga bakom förarsätena. Klart dä blev fler onger. klart dä blev en liten Robin. Å sen träffa ja ju den här goe kinesiske tattoverern i Hannover söm ja inte kommer ihåg va han hetter. Zuang, tjiang nönting. ja ja, då kom i alla fall lille kärleksbarnet Rasmus. Ja, fy fasen va gött dä ä mä onger. Di vill en inte va utta.

hahahaha love Tabita!

abbörre

Idag har jag varit i guds hus... kände mig som en syndare då jag gått ur från svenska kyrkan för ett tag sedan. Ja anledningen att jag var där var att en i kören skulle uppträda med sin gospelkör. Jag ochen kompis från utbildningen Jenny åkte dit med siktet inställt på att se en finfin kyrka, men först kom besvikelse 1: Det såg ut som ett vanligt hus, inuti var det kyrklikt men med ett hemmagjort kors med lite glasbitar utspridda.
Sen började det,  snacka om att det predikas hit och dit... jag kollade på vajrarna i taket under tiden. Gud får väl skicka mig till elden då, jag kan inte riktigt köpa predikningar liksom.
och sen har de ändrat i fader vår med och när alla skulle käka oblat och vin kallades det det kalk, eh... okej! alltså vinet.
Men de sjöng fint!

Jag läste att boken


har filmatiserats, kallas the lovely bones tror jag. Den ska jag se! och sen i härlig Tabhita-anda: Jag saknar henne och programmet Mia och klara... så jag bjussar på text från boken " ska vi skratta eller gråta"... here it comes:





hm det syns ju knappt, måste kolla hur det ser ut när den publicerats.
kram

Det finns ögonblick då man är på rätt plats, som på bussen...

suck och suck... jag har så väldigt kort  stubin idag. Diskhon är det stopp oi och det tar typ en halvtimme innan vattnet runnit ner. Sen när man försöker rensa avloppet, liggandes i diskskåpet, då sitter det ett jäkla rör som gör att man inte kan ta av en del för att kunna tömma. åh jag orkar inte! Sen rasar det ut plastpåsar från städskåpet när man öppnar. Jag orkar inte med icke funktionella hem och lite med plats. Ibland känns det som lite mer plats är det ultimata. Sen när jag fortsätter och leta projekt, fast jag borde ligga och vila eller nåt, så kommer jag på att jag ska rensa klädskåpet. slänger ut alla tröjor på sängen, viker fint och lägger in. Då kommer Stina och börjar smyga runt skåpet, därefter klättrar hon upp på varje hylla, när hon nästan är uppe högst upp, då fastnar hon med klorna och drar ner tröjorna. behöver jag säga något mer. Bäst att jag släpper allt vad projekt heter...


på riktigt, visst är det roligt med snö, förra året. Nu behöver vi sol, värme och lite ljus!
Och visst lite Saw 4 värmer ju ... inte! Jag sitter och har en egen monolog där jag säger hur läskigt det skulle vara med en igensydd mun och därmed missar jag vad de säger på själva filmen, sorry Jenny haha!

På väg hem från jobbintervju idag satt jag med en tjej jag mött på arbetsplatsen, ibland blir jag bara så glatt överraskad. Vi bara klickade från typ 2 minuter inne på stället och sen när vi satt och väntade på bussen så pratade vi och skrattade och hon var så himla trevlig. På bussen pratade vi om flygplatser och sånt. Ångrar lite att jag inte var spontan och frågade efter hennes nummer eller nåt.

Var med Jenny i går och idag. Den här människan och hennes barn vars första ord till mig på morgonen var: det är hajar på golvet!



Imorrn blir det nog gospelkonsert och " lek" med en annan Jenny. och på måndag spelkväll med förra gruppen , skoj!!

nice saturday friends! jag ska käka kokosboll och lägga in resten av kläderna innan jag blir för trött!


kort kvällstanke

Varför inge hopp när du ändå ska mjälla ner vår  värld åter igen...
Någon mer som är gruvligt trött på snö och blask och regn. och jag som tvättade fönster igår och sjöng ut högt medan Stina försökte ta sig förbi mig och ut på fönsterbrädet. Hon kan göra sig smal hon, annars ligger hon mest som en påse pulver och snarkar, och sen när hon vaknar rullar hon över på rygg och glor på en med sina gloögon.

Nu ska man renskriva och käka nötter och tänka positivt. Jag försöker gå efter mottot att inte leva efter rädslan. Man är så så rädd för allt, vissa saker ska man undvika, men det andra vad händer då. Det jag märkt är att man överlever ju, man dör inte om man testar. Om det inte gäller vissa fällor i Saw-filmerna vill säga haha. Eller vad säger jag, jag menar alla fällor.
tjingeling pling pling

friday- humor

Blivit musikal-freak, eller kanske inte freak. Men det är väldigt lugnande att skriva till förutom när Dan ekborg sjunger:
 " släpp mig snälla kristina innan det är för sent..." till Helen sjöholm i Kristina från duvemåla. Då hajar man till haha och skriver fel. bilder i huvudet på Dan usch. eller nä kanske inte usch. Men jag vill inte att han skulle säga det till mig.

snart har jag sett hela bert-serien och i vanlig anda bidrar jag med en favoritscen här, mogen som man är! :)



hahaha! Herregud borde mogna och bli trist, men det är ju inget kul!
Ja nu ska jag yla med i Helens sång och packa ihop lite... trevlig helg alla!

och nu sjunger han ( Dan alltså) : jag har plockat ett äpple till dig...
eh okej va kul!? du vet hur du fångar en flickas hjärta du...


Bananer

Gud vad jag älskar kören! Jag åker dit lite smått seg men cyklar hem med en belåtet flin i ansiktet. Vi sjunger gamla visor blandat med the drunken sailor och någon sång om bananer. Den har en massa ljud i sig som är skitroliga. En stämma låter som en gorilla, en annan som Jane och den tredje som något annat. minns inte vad. Det roligaste var sist när vi sjungit den och en tant som är skitsöt och som jag brukar prata med helt plötsligt utan förvarning kliade sig som en apa på huvudet och under hakan och gjorde ett apljud. krutgumma! och jag skrattade, mest för att de andra skrattade artigt och det vart lite obekväm stämning haha. Hon är härlig!
Nu ska jag käka min senaste kvällsmat på länge och släppa ut min förbannade katt som stängt in sig i köket i brist på hyfs eller förmågan att vänta på mat...
tack för uppmuntran av Jenny, Emma och Susie!

kram och tack, fattiglapp!

kritik

Jag vet inte, på kursen jag går skickar man in ungefär 10 sidor varannan vecka och sen får man respons på det från de andra i kursen. Jag fick min i går...
Vissa grejer känns jättebra och roliga och positiva, att någon läser igenom och påpekar. sen kommer det andra.
Jag förstår att det är meningen att man ska ge konstruktiv kritik, men jag blir faktiskt mindre sugen på att fortsätta skriva på boken när vissa kommentarer menar att man beskriver för mycket, sen beskriver man plötsligt för lite, vissa tycker att hela formen på boken ska göras om till dagboksform, andra tycker att nä det ska skrivas i nutid. Det blir en ren sörja i mitt huvud, jag tappar mitt koncept en aning och känner: Hur fan ska jag göra, man måste ju skriva en bok som folk faktiskt vill läsa, jag vill ju nå läsare, hur mycket ska jag ändra för att andra säger det. Om jag ändrar för mycket är det inte längre min bok!

Det gör det extra svårt då boken på sätt och vis är en del av mitt tidigare liv, haha lät som jag har ett alterego typ batman.
Nej så är det naturligtvis.
äsch jag vet inte, boken handlar om känslan som infinner sig när någon man litar på och älskar väljer att skämmas för en när vissa ser. när de som "räknas" ser på är man ingenting. om hur man försöker anpassa sig till någon, det blir ens hela liv.
Kanske är det därför jag har svårt att kämpa för boken, den är personlig terapi och sen kommer folk och påpekar att så kan det inte vara och det är för konstigt beskrivet, när det i själva verket är det som hände i verkligheten. Och jag vet att man ska köra på sin egen linje, men fan jag känner pressen. Jag har hunnit lite över 50 sidor, men känner inte att det kommer bli över hundra sidor, vilket ofta böcker är ju. kanske ska jag lägga ner ett tag, jag vet inte. skriva på mindre personliga grejer, fast det är ju egentligen meningen med skrivandet , att vara personlig. Nä jag får väl köra på.

Jag ska inte gå skrivarkurs nästa termin i alla fall, det är ett som är säkert!
- Pelle skutt

Rau!

Yes, jag kunde logga in. och allt var mitt eget fel. Jag hade av någon anledning bytt mailadress så inte så jäkla konstigt att jag aldrig kom nån vart. Men nu är jag tillbaka och ni slipper inte mig på ett tag haha.
och ytterligare en bra sak... jag skrev 8 sidor på förmiddagen, gud va skönt!
kom på att min prestationsångest liknande känsla minskade om jag satt och skrev för hand. ska fortsätta göra så nu så kanske det lossnar mer och mer.



haha lika som bär! fast Cissi är allt lite stel fortfarande när jag håller henne, men jag tränar henne att inte alltid dra slutsatsen att hon ska åka resbur så fort jag tar upp henne. min sötisgrå... tänk du har bott hos mig i tre år nu och du är väldigt speciell och viktig. De som kastade ut dig från sin bil och tvingade dig att bo på en rastplats i två år för att sedan bo på katthemmet visste inte vad de hade. Tur att du och jag tittade på varandra på hemmet och du ( folkskygg som du var/är) strök dig mot min hand. Från det ögoneblicket visste jag. och mjau säger du inte utan Rau... bara den detaljen liksom...

hoppas på en spelkväll på måndag, vore kul och ses tjejer!

ska käka vienetta-glass nu, tipset: 10 kr på hemköp denna vecka om man har bonuskort, 16 utan kort!

puss och kram

800 meter...

God morgen...
solen skiner ute men det blåser så håret står på ända när man kastade soporna. Jag måste börjar använda mössan igen... jag slutade när jag permanenta  håret men nu när jag vart sjuk i flera veckor får jag nog lägga undan " åh nej håret blir så platt" -tanken och tänka att det seplar väl ingen jäkla roll. och sen borde jag lära mig att stava rätt i inlägg också...

Jag har ringt stället jag ska på jobbintervju på lördag idag. igår satt jag och fluffsyster ( hon i england och jag i Sweden) och kollade olika kartor. När vi kollat klart såg vi att jag var typ tvungen att gå 800 meter från busshållplatsen.
hon : du kan ju gena över något fält...
jag: ja men vilket fält...

Nu har jag fått klarhet, man går av bussen och går ca 50 meter, en viss skillnad. Fast vi måste varit ute och svirrat någon annan stans haha.
ska äntligen skriva sista responsen och sen skriva på boken. precis när jag skulle somna igår kväll så hoppade det upp flera ideèr så jag var tvungen att tända lampan och skriva ner. får alltid infall och ideèr antingen på en buss, i mörkret när ögonen precis ska slå ihop och sömnen infinna sig.
Såg på Bert i går, avsnitt 5 i serien: Stödbollen
Shit blev sugen på kokosbollar bara för det.... men i alla fall är det en maskerad och en gubbe klär ut sig till Christer Ulfbåge ( vars nummer jag faktiskt hade i min mobil ett tag, för länge sedan). kopian vinner över den riktiga Christer haha.

 
My idol haha...




Inte ett dugg lik ju :)

men bäst är nästan att Berts pappa klär ut sig till...



aloha! ( alltså hejdå!)


Tröj-inspiration!

Hade asont i bakhuvudet och blir så klart hypo... " det är säkert en tumör! " herregud ge dig Karin, tänkte jag och konstatera att det var typ feber/ hosta/ slem i hjärna säkert/ förkylning som var boven till allt samman.
Sista mia och klara i går, fan sorgligt! älskar när Tabhita säger : Rasmus... eller Robin! ska införskaffa båda säsongerna när kosingen kommit in och det blir några slantar över till humor.

Jag har varit på bibblan  idag en sväng, missade att lämna tillbaka en film IGEN!  igår skulle den vara inne, men jag går och tänker : det var nåt viktigt idag, nåt jag var tvungen att göra...
men kommer jag på vad... nä!
på väg dit satt det en tant på spårvagnen och skrek till chauffören: kan man gå ut genom den här dörren? HALLÅ!!!!
flera gånger! till slut svarade jag henne som en hel karl ( alltså inte med värsta mansrösten men jag svarade henne i alla fall) att man kan det . Det värsta med allt var att han som körde svarade ju inte, och tro fan att man blir irriterad då liksom! vissa passar inte och sitta i en hytt och trycka på knappar och prata med folk. de ska sitta i bibblans lager där de rensar tidningar från 1400-talet.

Nä nu måste jag skicka respons, två till att skriva med.
see you later alligators!
NEJ, glömde nästan det roligaste. kollade i en gammal klick-tidning i går och såg värsta citatet, åh jag vill ha det på en tröja.



arga snickarn: Det ser ut som en jävla mamma mu-koja!"

Stiligt!

Pappa vid köksbordet, sittandes med ett korsord.
- Ett annat ord för fint, fast på M och rätt långt.
Mamman tittar upp och säger:
- Stiligt!!!

Mamma hör inget vidare haha, har typ missförstått allt i helgen och när vi var hos min bond-syster igår fattade hon inte Robinson-tävligen och blev helt bestört när någon skulle röstas ut.

Nu bildextra....


Godissnören är gott, det tyckte även fåren för de snusade på påsen hela tiden...


Fåret emma... haha nä jag vet att hon är en hund. och de är typ den mest effektiva väckningspatrullen. Emma kom uppskuttande på mina ben och sen gosade vi lite, sen när jag skulle lägga mig ner igen hade andra fåret Ulla hoppat upp på min kudde och slängde med sin svans.


Bill gömde sig under mattan stundtals och lekte kurragömma med hundarna, annars blev han väldigt fascinerad av kameran. Jag har fått pippi på att fota när kameran står på golvet eller bordet.... det blir mindre skakiga bilder då ju.

 hm vad har hänt med ansiktet, huvudformen är lite som ringaren i notre damm, inte för att jag är ful men något är det... fast checka in min nyinköpta scarf som min brorsas sambo gjort. vi var på hantverksmarknad... hemmet nästa haha! fast de har väldigt fina scarfar där i alla fall. köpte en blågrå sjal med!



Kors i taket, svart mjölk och två föräldrar i symbios. Fika hos en syster, vi kollade på kort och hade trevligt. Faktiskt!

 sötisunge, honom hängde jag medan mamma och syster lagade mat. han ruskade på huvudet och garva när jag härmade och dinglade med hundkopplet ner i hundburen. Han sitter inte heller still så typ 80 % av fotona är suddiga. Fast mysig när jag klippte hans naglar mös han och  var inte allt för omöjlig :) på tal om maten.....

Min syster som inte är superbra på att laga maten kom på att vi skulle äta köttfärspaj. De blandade smeten...
in i  ugnen.... men! jag kollade i kokboken och köttfärsen skulle ju stekas!! det hade de inte gjort. salmonella nästa!

Fast efter lång tid i ugnen kunde vi faktiskt äta och det blev gott ändå!



kvällen avslutades med Robinson, åka hem till två katter som varit duktiga och klarat sig 24 timmar ( mycket mat och vatten hade jag ställt fram).
Sen såg jag Veronica Mars på natten och sen zzzzzzzzzzz. Idag gör jag opponeringar på kursen och snorar. Fan!
kram


Det var sista gången du såg solen, hon är min...- Bert

Nyduschad och krullig som en pudel. håret blir bättre dagen efter haha. TUR!
Dagen i bilder:



Kommer hem och finner the grey lady ( Cissi) på köksbordet, kisandes mot solen. Hon hoppar vigt ner när jag säger åt henne. Sen lade hon sig under bordet och njöt. sötis. Hon älskar the sun!



okej, jag erkänner... jag tittade på askungen i dag... och emma, jag insåg att det var som du sa, att kungen faktiskt är den som beordrar att man ska leta i kungariket. och jag är barnsligt fnissig när den lite runde musen säger: harrre näran!
Emma och jag satt med hennes sjuka barn och tittade.... krya på er sötisar!



Glaset där en av sjuklingarna hade sin saft, men tänk att baciller kan se så fint ut.

tjingeling så länge!

och så levde de i misär i resten av livet...

Stina ligger och halvsnarkar vid datorns ventil. Det puffar ut varm luft emellanåt, haha kanske sövs hon ner bättre då. Jag har jobbat förmiddag och satte mig och skrev halv 2. Nu börjar en uns av skrivkramp komma. jag har ca 45 sidor, och egentligen inte så mycket att komma med idag. Suck... tips är välkomna. Om tonåringar, vad tycker man om då, hur känner man och så vidare. Jag har ju bara min egen erfarenhet. Hur lång får en novell vara?
Kan man skriva en bok på 50 sidor och få den utgiven.

Var så trött i dag och gick runt och fnissade åt datorn på jobbet. Barnen får spela spel , typ memory och bokstavsspel och sånt ibland. haha och rösten som pratar och beskriver hur man ska göra är så jäkla monoton.
När barnet gör fel säger en ganska bestämd men ack så uttråkad stämma: NEJ.
alltså det är roligare live, sen berättade en tjej jag jobbar med att rösten är lika monoton när sagan berättas i ett av spelen.



Prinsens tankebubbla: vilken puma!
Askungen: han är underbar!

dagen efter:
prinsen: eh... jäklar...

och sen efter lunchen läste jag tre sagor typ rödluvan, de tre bockarna bruse och askungen.

Men seriöst askungen gör väl inget direkt kap när hon träffar prinsen, han kan ju för sjutton inte minnas hur hon såg ut. Så kan går runt ( eller går och går har säkert limo) i kungariket och får alla tjejer att prova skor. Då var han väl inte så jäkla petig och lade hennes ansikte på minnet. Vad full han måste varit eller vilket svin han måste varit. Fast det skriver inte boken, utan de blir så kära och han friar ( kanske osäker på om det är rätt tjej fast skon passar ju...) och sen gifter de sig och aldrig att de bråkar.

En rolig variant av askungen är denna bok jag kan rekommendera:



Nu ska jag käka.
trevlig dag!

och susie, jag tror inte heller att vår morsa kan hantera datorn... så our secret is safe with us. om hon skulle skaffa en dator skulle jag förmodligen hoppa i ån av förvåning. kram


I agree grynet!

Gud måste skämta! börjar få rejält ont i halsen nu i dagarna. seriöst, kan inte jag få vara frisk i typ 10 minuter åtminstone.
Men mycket trevlig dag... lunch med the old girls, vi käkade och garva och pratade på skafferiet. Så glad att jag hamnade i samma grupp som er första året på utbildningen.
Sen gick jag och mötte upp madde, vi tog en vända på stan och fikade. roligt! Jag är så glad för att vi kunde ses idag, hoppas der blir fler gånger!

Gick hem efter att jag såg maddes avancerade bil som öppnar dörrarna bakåt och ganska platt. are you impressed, im impressed! Gick hem genom parken ,den underbara parken med den fantastiska luften. vårjackan på i dag jippi! håret flög som om det stod en fläkt på marken, jag kände att jag levde!
Tog tillfället i akt och köpte milkshake och klubba för att fira dagen. ingen toppenide, mitt blodsocker rasade efter ett tag och jag fick ont i pallet. Enda att göra att käka lite mat för att återställa balansen. imorrn blir det jobb och värsta schysta tiden : 7.45 till 13. seriöst och kan skriva på eftermiddagen. suveränt.

Jag hoppas att ni mår bra kära vänner som jag har, fan vilken tur att ni finns!!


" Dom skaver där bak och det gör ni med!" - Bert Ljung


först en sötis som sover...



sen såg jag på Bert-seriens första avsnitt... älskar deras familjeporträtt.



och varför inte Åkes min...

    och       när hans päron klär ut sig.

Nu måste jag fila ytterligare på boken... ta hand om varandra!


kort kvällstanke...

Magnolia!!! så hette det fina trädet! vilket låter helt konstigt och taget i luften om man inte läst mitt förra inlägg. Magnolia är nog det mest fina och estetiska trädet. och bästa skivan med vemod ( som man kan lyssna på när man är glad utan att bli låg av vemodet) är Damien Rice - O. fantastisk!
kram

vit chokladkaka mm!

Söndag, och ingen sån där jobbig känsla som man oftast har inför den nya veckan och för att ledigheten är slut. Annica och jag åt frukost, sen drog hon iväg till sin kurs. Kul att hon kom i helgen:)
Vi var hos fem och hennes husband igår, schlager. Jag har inte tittat på någon av deltävlingarna, det är mest ståhej och lite överdrivet kring den tävlingen, MEN  trevligt sällskap och fem och jag bakade en väldigt lockande kaka...



vit ckokladkaka! mm mm mm.

De har så roliga kort på kylskåpet med , femma vet minsann hur man fångar en på bild haha...

      och en jävligt rolig horse....       




Annica kommer gående på gatan där det växer fina träd på våren och sommaren, shit glömde vad det heter men det har blommor som är lika äppelträd. och har ett tjusigt namn, gud va irriterande att glömma bort.
tjoflöjt!

mumlar " Jag hatar dig"....

 I Stinas svarta öra, jag är trött och nyvaken och irriterad på att Stina har damp eller nåt. Stina börjar tidigare för var morgon. Hon krafsar på listen, stänger dörren och försöker öppna. Jag kan inte rå för det då, men man vill helst sätta ut henne i trappuppgången så hon skäms eller nåt. I morse började hon vid fem-tiden, jag är så van vid det att jag brukar lägga en kudde över huvudet och muttra: sov nu, du hör inget, du hör inget.
Men det blir träligt när man har kompisar här och Stina väcker dem. Vad att göra... har ingen aning.




Hon är en speciell katt och det finns ingen som hon,  men väldigt rastlös. Hon verkar helt okej på dagarna, men natten är kaos. Jag har inget direkt val just nu, bor så bra jag kan och visst jag ser det att det ultimata är att bo ute på landet med katter. Men hur ska det gå till med min ekonomi och ingen bil.
Jag önskar ibland att jag hade väntat... på grund av att jag är uppbunden med de små spinnande liven så kan jag inte sväva ut och åka iväg hipp som happ.
Nä usch nu blev jag lite låg, det är ju ingen höjdare, vill vara positiv idag så jag får lista ut nåt att sätta på dörrlisten och ta en banan och vara glad!

/ Kakan

Älska , inte hata...

Äntligen fredag.... kände mitt tålamod tryta idag, tog ingen rast på jobbet. ska ta rast i fortsättningen. Man blir ju lite tom i skallen om man aldrig kommer ifrån de små grynen. Men något fångade min tankeverksamhet idag.

De som har barn eller är runt barn vet att barn gillar att retas och så. Idag blev det en väldig diskussion i lekhallen och jag älgar in för att kolla läget.
Ett barn är ledset för att ett annat har sagt att man inte gråter om man inte är en bebis. Jag säger att alla får gråta, stora som små. att alla gör det och att det är i sin ordning. Men barnet ger sig inte i fråga och börjar mumla samma grej så fort jag vänder ryggen till. Jag säger till honom att nu räcker det, att det är inte snällt att retas med sina kompisar.

Men tänk efter lite, det slog mig att det är fan inget konstigt att det är krig i världen. Envisa människor har vi bland oss vuxna, vi tycker att vi har rätt, vi vill inte ge upp. Om ingen backar så fortsätter det. Det är fan inte klokt, människor dör, kanske på grund av den enkla anledningen att man ska ha rätt, till varje pris.

Det är tragiskt! Det finns behövs alla slags människor, men om det inte fanns de som kände " jag behöver inte alltid ha rätt" eller " herregud, jag backar här, det känns inte livsviktigt att jag får sista ordet" utan att känna sig värdelös och liten.
om inte de fanns så skulle nog diskussioner och bråk kunna hålla på i evighet.

Älska, inte hata
förlåt, inte hata
hitta nya vägar, inte gå vilse på samma gamla stig
öppna upp sinnet, det finns fler i världen än bara du och dina åsikter.

Nu ska jag slappa. äntligen helg, ska måla och läsa och må gött... braaaa! och Annica kommer med och sover över, kul! fast jag kommer väl bara se skymten av hennes gröna jacka för hon kommer vara borta på kurs hela dagarna haha.
Ta hand om er!

Huvudet upp och fötterna eh...

Åh gode gud... är det vettigt att jobba två och ha 19 barn. Och sen har jag och hon jag jobbade med skämtat om att vi går typ och glor och räknar ungar och ser till att alla barn har det bra. sen ska man helst sitta ner och leka med dem. Det fick vi göra i omgångar, en umgås och en övervakar. Fick mycket positiv feedback också, de hade tänkt: ja egentligen skulle vi nog haft en till vikarie, men Karin kommer ju! då går det nog bra ändå! Men det skulle nog inte funka i längden, man blir rätt slut i pallet.
mitt huvud säger: lägg dig ner!!! ät godis och drick vatten. så då gjorde jag det haha. Och jag åt naturligtvis mat innan! Det fanns en gång i tiden då man kunde käka chips till kvällsmat...
nu blir typ magen assur om jag ens tittar på chips innan jag ätit macka och fil... bra utveckling i alla fall.

ska vila skallen och lösa mitt dilemma, hatar när hjärnan och hjärtat säger olika. Jag skulle vilja säga som till barnen:
kom överens nu! men hahaha så säger jag ju inte till ungarna , jag säger typ ( när nån unge har petat en annan i ögat med en pinne) : Det är INTE  okej! Om någon skulle göra så på dig så tror jag att du också skulle bli lessen.

och vem skulle inte bli det!!

jaha, ingen titel...

Tisdag, en härlig sådan. Jag har varit och jobbat på dagis, eller förlåt förskola som det så fint heter. Fast det är väl ingen jävel som orkar säga det alltid. Det är härligt att vara med barnen och att fnissa med personalen. När jag höll samling en innan maten så lekte vi leken ( hundbenet). Den går ut på att barnen sitter i en ring, ett barn får vara hund och ligga och blúnda i mitten. Sen gömmer ett av de andra barnen benet bakom sin rygg, alla säger tillsammans med händerna bakom ryggen: Alla händer bakom ryggen, nu får Karo vakna! Vi körde den flera gånger, varje gång hörde jag och den andra som jobbade att en flicka sa: Alla händer bakom ryggen, nu får Karin vakna! hahaha. Karo, Karin same same but diffrent!



Ute och går och gör bilar nervösa och fotar haha.

Låt mig citera från bifacksedeln som följde med hostmedicinen:
" Noskapin ACO dämpar hostreflexen genom påverkan på hostcentrum i hjärnan utan att påverka hjärnans funktion i övrigt".  ursäkta jag trodde att jag var ganska medveten och kunnig, men VA! finns det ett hostcentrum?



Stina blev sur och sen hörde svaga mjau i hallen och nåt klättrande ljud. När jag sedan går ut i hallen ligger hon och snarkar uppe på  hatthyllan. vaknade av blixten.

haha dagens roligaste... fast igår: Min syster yster hade sagt till vår mamma att berätta för pappa om vad jag skrev om han här i bloggen, att jag är stolt över han och hans bondbränna :) min mammas kommentar: vaddå långa farbrorn...?
Säger hon som i de senaste 30 åren varit gift med den långa mannen , jag behövde bara titta upp när jag kom vilse på varuhuset när jag var liten. Han var i snitt 30 cm längre än alla andra.
och det andra roligaste är att min syster berömde min förmåga att skriva och utbrast: jag fattar inte, jag är bara typ ytfluffig!

tjoflöjt!

Braaa!

Braaaaa! Jag har skrivit hela förmiddagen, ska göra till vana att börja skriva 8 på morgonen, innan man översköljs av världsläget. Har passerat 40 sidor nu, kors i taket hur gick det till?? och det blir bra. haha och det är ju meningen!

Annars är jag glad som en lärka, hostar men har köpt två olika hostmediciner för jag fick beslutsångest på apoteket. En var för rethosta och dämpar reflexen att hosta ( haha ser en gubbe som håller tillbaka hosten mot sin vilja) och en var för att lösa upp slemmet i halsen ( lagom ofräscht). Jag hostar av båda anledningar liksom. Så det får allt bli värt priset, bara jag inte få hostattacker resten av veckan när jag jobbar ( jobba  tis-fre) kosing:) och träffa kul folk!

Bakåtblick

Här hade han slitit dag in och dag ut i värmen... Bonnbränna i hög grad. Känner respekt och glädje över att långa farbrorn är min pappa :)


kram!

Livet utanför bubblan...



Var inte rädda, jag har bara bytt utseende på bloggen, så ni är inte fel!
Kommit hem från Jenny, vi såg Saw 3 igår och mös. Det känns bra, lugnt och avslappnat.


eller avslappnat och avslappnat... det är ju ingen vacker saga vi såg...

Fast Garbo är rolig....



Sitter som en pensionär i soffan, eller glor sönder en helt.
Sov över i ett barnrum med en hård säng, lite nostalgi, att känna sängskivan genom madrassen. Men jag sov som törnrosa, när jag inte hostade vill säga.

Skönt med miljöombyte , då jag bott i min sjuk-bubbla i nära två veckor. och inget uppträdande blev det idag. SUCK!
Jag som hade sett fram mot det i flera i veckor och sen nästan precis en vecka innan åker jag på en förkylning där halsen tagit mest stryk... kunde ju alltid ställt upp som kråka i kören. Om tre timmar står de där och sjunger fantastiskt och vad gör jag. står och rotar efter pärmar i förrådet. Men eftersom jag ska försöka vara positiv människa, det kommer fler tillfällen att sjunga på. Jag kommer bli frisk någon gång och jag har en mängd saker att uppskatta.

Såg filmen Bert - den siste oskulden i förrgår. köpt för 5 kr på loppis. Humorn i den filmen är helt fantastisk, detaljerna är nästan roligaste! Det utgör egentligen hela kärnan.

Nu till vem jag är lik i min nya flygiga frisse... ( det känns mkt bättre nu by the way, kan bjuda på look a likes ju):


Okej jag är inte flintis kanske, men annars så...

Nu ska jag ner och rota efter pärmarna med djurfakta. chattade med ett av mina syskonbarn och hon är asintresserad av djur. Hon blev jätteglad för att hon ska få låna... roligt att göra någon glad!!
Tjoflöjt!

Research...

Jag tog mig ut på en liten tur,  skrev några timmar på morgonen, tänkte göra ännu lite mer research för boken jag skriver. Tog spårvagnen till bibblan, gick där och strosade, hittade den perfekta inspirationskällan för en tonårshistoria ( då jag inte minns så mycket mer än att jag var feg och ledsen)... Emma Hamberg skildrar den tiden suveränt. Filmen är bra den med:)

     Sen hittade jag böcker med Mirja Unge. Hon ska komma på kursträff och då kan det ju vara bra att
                                     ha läst hennes alster....

  Brorsan är mätt - Mirja Unge

Jag stod vid skivorna på bibblan och letade tonårsmusik, ni vet typ absolute music- skivor. Helt utan förvarning låste sig min hals och jag kunde inte andas för några sekunder. Hostade därför som en galen häst, jättehögt! och det gjorde att jag grät lille skutt-tårar för det gick inte att sluta hosta.  Ni vet hur lille skutts tårar liksom sprutar ut ur hans ögon.
Så jag hostade, tjöt och lånade böcker. Tänkte på hela färden hem ( dryga 7 minuter) " Hosta inte upp slem, hosta inte upp slem".
Jag tvättade på eftermiddagen och för att inte bli fullständigt uttråkad ( hatar att vara sjuk!) så slängde jag ihop en väska på symaskinen.

    Favorittyget som legat i garderoben och väntat på sitt syfte.

Nu ska jag dricka ännu mer te och hosta lite till! vet ni att bakterier som ligger på en öppen yta smittar i 48 timmar...
usch!!! fast jag ser ändå fram emot att jobba tre dagar nästa vecka. extrapengar till sommaren yes!
Gillar ungar så klart, men varför måste de vara fulla med bakterier!?
kram

hårnoja

När jag passerar spegeln får jag en chock, minne likt guldfiskens.... det blev inget snyggt!!!
fast hon sa också att det är så de första dagarna innan håret vant sig i dess nya struktur. Hoppas det!
Jag vill inte ha hår som en kaktus, den där duniga varianten ni vet. Hjälp... fösöker tänka på din frisyr då du femma hade tofs i ett halvår och drog upp munktröjan. Jag tyckte inte den frisyren var ful , men jag förstår din känsla nu.
äsch nu får jag sluta noja och vara stolt och bära upp skatboet! Det är bara hår eller hur... och det kunde vara MYCKET MYCKET  värre!
ska sova nu, yes... är det ett ålderstecken när man längtar efter att sova hahaha.

Permanent inte lika med korkskruvar Karin!

Frisören: jaha så då vill du permanenta dig idag!!
jag: eh ja...
Frisören tar på mig ett skynke och börjar pilla med håret.
Frisören: va långt det har blivit...
jag svamlar något, för jag är skithes och är rädd för att antingen skrika för att jag inte hör eller att viska och då hör inte hon. sen börjar en annan frisör köra igång hårtorken och då börjar jag skrika ändå.

Hon rullar upp håret, jag tänker " så där ser inte korkskruvar ut".
Fast vilken lyx ändå, någon som pillar en i håret, tvättar det, klipper, torkar, kommer med en stor maskin som jag ska sitta under ett tag. sedan kommer hon med te och kaka. Lyxigt! och jag återfinner min röst, men det är ju värdelöst för jag kan ju inte gärna börja konversera med damtidningen i knät. När hon väl är tillbaka är jag lika hes igen.

slutresultatet... ja här kommer bildbeviset. och även om det inte blev som jag trott så tycker jag det är rätt bra. uppklippt i nacken, och coolt att jag vågade.




suck, jag vet att jag inte är ful, men bilder är svåra att fixa...ser ju lite vindögd här... får bjuda på det.
Tjoflöjt!


Fall: 2009

klockan var 8.00, jag vaknade av krafs på en plastig yta. Gick upp, öppnar toalettdörren... möts av denna scen:



brott: topsen som hänger väldigt högt har i detta fall kastats ner på den blåa ytan, bevismaterial finnes även på...



Hur materialet kommit ner hit från...

 återstår att bevisa, men det finns en huvudmisstänkt, tidigare dömd för att stjäla tandtråd från papperskorgen och även tidigare topsstöld. Dock flydde den huvudmisstänkte kvickt på närliggande plats till brottsplatsen.


Alltså inte konstigt att det var märkligt tyst mellan 6 och 8, när krafset påbörjas vid just denna tidpunkten!

frisk tack!

ynkligt värre, förkylningen ger inte vika och bli lite värre för var dag. pratade med min lillasyster igår, hennes sambo svarade, han ropade på min syster:
 
- det är Karin, hon är sjuk, Det hörs!
haha.
Är lite rädd för att hosta, känns som man kissar på sig. hahaha man öser ju i sig vätska.
suck, uppträdandet med kören börjar kännas avlägset, frågan är om man kan bli frisk i halsen tills på lördag. hoppas!!!!!!
huskurer tar jag gärna emot tips på!!!

ska lägga mig ner nu, var tvungen att göra sista opponeringen. den tog musten ur en. får väl kolla på bert eller nåt. för sova går ju inte när näsan är täppt som en skorsten.

sickhouse...

Jaha, här är det sjukstuga som gäller. försöker mellan varven skriva opponeringar på gruppens texter. Det går inte att skjuta på liksom. ska vara inlämnat på onsdag. en kvar nu. bra Karin!
eller braaaaa! som görel i mia och klara säger. Jag älskar Mia och klara, en säker present till dem som undrar ( hint hint)
haha får säkert den av alla därför. 



Det som gäller hos mig just nu....

känner mig som....



killen som har huvudet löst....

min utsikt just nu:

                                 
bedrest, angry cat                            regn och grått....                           läsning....

Nä ska försöka hitta något att tugga i mig i frysen och sedan tillbaka till....


   kram Karin

atjoooooo!

Nej nej nej. Jag är sjuk igen. okej inte så svag som jag var senast då jag tog ett steg och sen föll ner till golvet och låg och djupandades och katterna patrullerade runt mig och tittade förvånat. Inte så alltså. Jag står och sitter och går, men denna gång sitter det i hals och näsa och huvud. Fick feber i går kväll, frös och skakade och gick och lade mig innan Veronica mars, serien jag följer men jag orkade verkligen inte sitta upp. Låg med feberfrossa i ett mörkt rum.

vaknade av jävla stina, usch hon är hopplös, vid sex löpte hon amok och hoppade upp på dörrlisten om och om igen och sa mjau i ett irriterande tonläge. Gav dem mat, drack lite vatten och somnade om. vaknade nio, te och 1,5 macka.

fast jag skrev faktiskt två opponeringar till kursen och mailade iväg dem. skönt. bara två kvar.
ska dra mig till affären och införhandla c-vitamin och sjuklingsgrejer.... hoppas verkligen att det är en lätt förkylning och att jag är frisk på onsdag och till helgen. men det är väl en önskan, inte sanning. visste att jag skulle få skiten efter att jag jobbade i torsdags. är man en mänsklig näsduk så....

fast jag ska vara lite positiv nu, kunde vara mycket värre!!!!!




behöver jag säga något, visst längtar jag....

RSS 2.0