Dan före dan

Håll ut...1 december i morrn och den som lever får se...



hahahahahahahahahha helt internt men shit det var värt 105 spänn se dem springa


Hatt i fnatt

Söndagar är ingen rolig dag. Undantaget var idag. Jag tvättade, läste gullivers resor ( inte på rent nöje utan till skolan), somna om en kvart, mysig frukost framför Tilde på nyhetsmorgon där de visade ett sportinslg men de hade glömt texta vad spanjorerna sa. Tilde sa efteråt: Ett jättebra inslag för de som kan spanska! haha.

Femma ringde och frågade om jag ville ner på stan, dessutom fick jag en tidsplan att plugga fram till vi skulle se. Lättare att inte skjuta på saker då.

Men stan hade fnatt...



Femma var fin som en nyponros så skär :) det riktigt lös om henne!

Men sen passerade det två tomtenissar med typ konstiga fjädrar ( såna i sängen ni vet) runt luvan. Röker de på eller nere i verkstaden?



Fler som nallat i påsen kanske... uppträdande...fyra kostymnissar som sjöng och dansade jive.
Men men de bjöd på sig själva det är ju bra. Haha fast när jag pekade på dem och femma tittade så råkade en av dem kolla på oss med våra " herregud vi skäms"-miner så han kom av sig hehe.

Infall är bra. New moon igen ikväll. Så klart med Saw-friend...och jag har svårt att sitta still. Fastän jag vet ju allt. Nä nu får jag lugna mig ett par hekto. Djupandas...

kram


Matta över the hell

Världen är en håla där det som inte ska synas lyser så starkt ändå. Det äkta och vemodiga möter det klämkäcka och ytliga. Utanförskap möter inbjudande.
I denna värld vill man uppnå en sammanhållning. I denna värld vill man att alla ska ha samma adress, likadant staket och en grind som gnisslar lagom högt.
I denna värld finns du och jag. Här finns kramar, uppmuntrande ord för att få oss att ta nästa steg med. I denna värld vill man inte se bakgrunden eller anledningen, det enda ska vara att slänga på en stor tjock matta över det jobbiga. Syns det inte så finns det inte.
Senare...en mörk natt börjar mattan att surna till, den ruttna doften går inte längre att ignorera. Det är hål i den. Det onda, det vi skulle ha glömt, tassar fram och biter oss i bakhuvudet. Vi visste, men vi blev så överraskade.

I denna värld skalar vi av barbiehästars päls för att den bruna ska bli lika blank som den vita hästen utan päls. Lika men ändå olika.

Fuldagar kommer och findagar går...och jag omfamnar hellre det stora alltet än en sort.



Riktigt likt lillasyster!

Vi har...

Det går tarminfektion och maginfluensa här!

Jaha...hejdå! Tack för titten.
Tänkte jag när jag precis stuckit in näsan på förskolan jag jobbade på idag ( ett favvoställe) och lapparna pockade på en uppmärksamhet.
Okej för typ förkylning, snoriga kläder och näsblod ( allt detta har jag även mött idag... jippi..som upplagt) men shit tarminfektion. Nånstans i mitten av förklaringen blev det dimmigt i ögonen och jag minns inte mer än orden "smärtsamt", diarre, ja räcker inte det kanske.
Alltså blir det en spännande tid framöver...
Annars var dagen himla bra, jag älskar personalen där och ungar med humor, i och för sig en som blev så jäkla tjurig när jag var tvungen att be henne gräva en egen grop i sanden i stället för att sno sand i en annans...stod mot staketet och surade värre än tomten när han väcks för tidigt...
Så fort jag försökte prata med henne röt hon till och typ kokade...hm. Jag gav henne utrymme och hjälpte de andra. Sen så var hon inte alls långsint, inte alls...och hon gömde sig inte alls när jag närmade mig eller när hon såg mig på gården...inte alls.
Tur fan att hon log sen när vi kom in och jag ändå kände att jag tagit rätt beslut och att jag höll vid det.

Fy nu sitter jag och äter upp julklapparna med...fy skäms...men tablettaskar är luriga...
och ja just det måste plugga lite med innan soffan och vila.
Så tjingeling
- Infektionsbäraren ( med min otur får jag väl grissjukan på samma gång och dör och ligger på sjukan och säger klicheer till familj och vänner...


Trevlig helg

Kul att fresta folk med loppis :) snart får vi alla ta en tur...ja inte sus då för den pendlingsturen kanske inte är värt det haha. Vi får snoka reda på nåt loppis i julhelgen.

Hittade en skitafin tavla...snål som jag blir tänkte jag " ska jag köpa den...nä det är ju ändå 30 spänn..." men det slutade med att tavlan med den vackra nakna kvinnan kom med mig hem.
Kommer passa perfekt in i sovrummet när jag målat där.
Sen att mamma kommer få vatten på sin kvarn och tro att jag är kär i det andra laget så att säga...det gjorde köpet ännu prisvärdare.

Hm ja jullovets idyll sprack lite i kanterna när läraren idag berättade att visst sörru vi ska skriva ett arbete över julen. Tack för den televerket...jag kör nog fan det dagarna efter att vi slutat så jag kan relaxa resten.

Bäst och dra sig i kragen och kanske fixa håret lite...ikväll blir det klassfest och jag har krisat i dagarna två för torsdagar är ju normalt körkväll. Jag missade förra övningen med och får nu acceptera att jag känner mig lite vilsen nästa gång. Lyssnar vrålmycket på Beatleslåtarna vi ska sjunga på konsert i vår sen...så jag omedvetet lär mig eller nåt haha.

Ha en härlig helg alla och ni som känner mig är bjudna på spelkväll/umgås på lördag kväll efter 18:).

Om typ en och en halv vecka har jag tid på vårdcentralen för att ta bort knölen på ryggen...är man lite knäpp om man blir nyfiken på att se hur det ser ut inuti? Ja och nej. Mest äckligt kan jag tänka mig. Doktorn får väl vara beredd med spykaret.
kram

Money money money

Man borde vara rätt trött på att läsa.
Men vet du sjutton...jag blir mer intresserad och hittar nya böcker, boktips som jag aldrig hört talas om, om det inte hade varit för att jag riktigt vrålläser litteraturvetenskap.

Och jag har en lista på dem...ni som ville ha ska få den snart:).



Det gäller att ta tillvara på livet...

Och skrämma ihjäl sin matte som helt ovetandes tänder i badrummet och ser nåt svart.
Shit gud va stor Stina är...får passa mig med kattfodret...

Nä nu blir det loppis och sen plugg.



Why

Varför drömmer jag om att jag jobbar på SF och presenterar en skitdålig film om hundar som bajsar och mobiltelfoner som i nåns hand får en stjärt och de fnissar så fort människan rör på mobiltelefonen?
Två nätter i rad!

Jingle bells...nä nu får du lugna dig!

Nu äre jul igen....nu äre jul igen...
Eller inte än kanske. Känns lite så för att jag kollat på julklappar på stan.
Först sovmorgon ah! ( nöjd)
Sedan diska upp värsta diskberget.
Ner i läskiga källaren, tända lampan och å typ småkuta till förrådet, fumla med låset, allt för att hinna innan lampan helt oanmält slocknar och det blir mörkt som i ...ja det mörkaste som finns.
Jullådan kom upp, jag med ( tur!) för jag gillar inte den här källaren alls. En massa mörka hörn och korridorer och typ 1,5 lysknapp. Blanda det med en vild fantasi.

Klappjakt är som den brukar...man har gjort en lista. Skrivit upp alla som man ska ge saker, plånboken, den rätt tunna är fylld( fylld och fylld)...man har klätt sig med bara en tunn tröja under jackan för att undvika svettanfall.
Går till Lagerhaus...vandrar runt minst 2 varv, blir skitnödig, fumlar mynt i fickan, ut från affären, ut i gallerian där Idolerna från tv håller hov och sjunger och alla skriker. Rulltrappa ner, toa ( upptäcker att det är handikappstoan man lagt in mynt till, men lite handikapp är det ju tänker man.
Sen åter till lagerhaus och går 4 varv. Jag gillar att gå i affärer, men måste stapplat av. För tröttheten slår till och ens syster tror att man är deppig i telefonen. Fast det är ren matthet, för fan va de knuffs och stressar och skriker. Barnen skriker, mammor skriker, pappor svajar.
Och var man än går så har tomten "glömt" sina ytterkläder och plastat in dem. Skärpning tomten!

Butt crack santa

Shit...det är så man gråter. Och nu ska jag peka ut några personer. Inte för att de är taskiga, utan för att de är fantastiska...lite extra ikväll när jag läser bloggen och märker vilken uppbackning jag har egentligen.
Om jag rasar ihop så finns det några som plockar upp bitarna. Om jag skrattar ihjäl så finns det några som skrattar lika hårt.

Först och främst: Hälsning till min brorsdotter Felicia, den yngsta läsaren av denna blogg kanske, men en av de visaste och smartaste...tack så himla mycket för ditt inlägg på " nattlig bikt". Det är här jag blir rörd. Du...stå på dig Felicia, du är jättebra! kram

Människor som överraskar med sin sköld och beskydd:
Broder F, Sus, Vännerna ...Ja ni vet vilka ni är.
Jag skulle kunna nämna era namn men med risk för att segisen i hjärnan på mig skulle missa nå viktig och överlåter jag det till er...att veta att det är ni.
Kan man vara annat än tacksam? Nä tror inte det.

Dessutom kommer här en liten "treat" från systerns kalas idag...lilla vampyrungekotte som gosade ena stunden för att bli alldeles till sig och bita mig i armen ( skitaont kan jag meddela) haha och sen skulle man vara pedagogisk och säga : NEJ  du får inte bitas! Och jag är ju rätt rörlig mellan gränserna allvarlig och ironisk/ skrattandes så det gick typ så här:
- Nej du får inte bita moster!
Vänder mig bort och flinar. Bra där!

Men arg går inte att vara med en sån sötis som ( ja jag måste erkänna, min lilla egokick idag) han gillar mig, kommer och ler och stoppar fingrarna i munnen och gräver innanför sina brallor haha. Kryper upp i mitt knä, lägger armen om min nacke och DUNKAR  sin hårda hårda traktor i skallen. Tack.



Ja jag var hungrig, okej! Darr på handen...



Otroligt lyckad bild på en mormor, en morfar och ett barnbarn.



På hemväg...och så klart satt jag och mindes alla skräckfilmer jag sett och de jag inte sett. Paranormal activity vill jag se, samtidigt vet jag att ja där ryker nattsömnen och måste klubbas ner för att våga sluta ögonen.

Bilen var immig. lite för immig...



Och pappan var ovanligt tyst...Varför kom inte mamma för...kanske hade barnvakten där inne...
Nä tur! pappa reagerade på blixten thank god!

God natt !

Betyg: värt det!

I´m alive...i alla fall nästan. Det är ganska lätt att gå på två timmars sömn och socker. Det är svårt att göra det när man inte gjort nåt som var värt det.
Och midnattsvisningen var värt det!
Jag önskar nästan att jag inte läst hela bokserien först dock, överraskningen är borta. Men det jämnar ut sig när man är som fast som en stork i flaggstången.
Förutsättningen för att fatta New moon är att ha sett Twilight först...annars är det ju inte samma effekt.

Topp: Uppspeedade Jenny vid min sida haha, smittade av sig när hon helt omotiverat vrålade YEAH med jämna mellanrum hahahaha. 
Bella, Edward och Jakob. Shit i´m glad att jag inte måste välja. Något som jag tycker är så bra är att författaren Stephanie Meyer inte gjort en bra kille och en elak kille, utan att valet mellan dem blir svårt.
Filmen i största allmänhet, dock kunde jag nog avstått från att se hela Twilight innan, det finns alltså nåt som heter se för många gånger...men midnattsvisning är speciellt!

Dipp: Två timmars sömn, katt som plötsligt får för sig att visst sörru " jag ska gosa med ditt ansikte skitlänge och gömmer du dig under täcket kommer jag kika in och gosa med din näsa istället". Nån som var bekräftelsekrank alltså.
Tentan som ändå gick hyfsat, att somna på eftermiddagen och vakna tidig kväll och vara trög som kola.

Men men ett litet pris att betala!
Så jag kraschar i bingen tidigt för att möta den härliga härliga släkten imorrn jävla klockan halv nio i morrn.
kram


Horses

Lika som bär, enligt min hästsyster i det andra landet hahahahhaha:

                     

Hm..lite kanske....men värst är:

                        

Morshästar är vi allihopa...





Hurra och blä

Jag fattar inte varför man jämför en tenta med en katastrof.
Men efter hysteriskt telefonsamtal till Sofia  i klassen har vi kommit fram till att det enda vi kan göra är att läsa.
Sen ligger resten i ödet.
Så jag struntade i att tjuta haha och värmde matlåda, satte på min glada musik: Marit Larsen
Funkar alltid och det känns så där glatt och fint och high school aktigt haha.

Om dryga 20 minuter är lunchen slut, sen kör jag järnet och läser. Struntar i anteckningar som bara rör till det...
kör på historieboken där de ger ett sammanjang.

Och sen blir det tupplur för att förebygga den missade sömnen...
Jippi!

Twilight + New moon. Jenny, chips, läsk, bullar och godis. Mäktigt!!




Kort och gott

Tack fin bror Frank och fin syster Susie!



Fanfar till er!!

obs! Jag hoppas verkligen att ungen på bilden har blöja...och att det inte skett ett mystiskt könsbyte hon/han glömt!
 


Nattlig bikt

Klockan är natt. Jag ligger och vrider mig i sängen, trött men överaktiv. Kanske beror det på chokladen jag åt för dryga 2 timmar sedan.
Men mest är det nog för praktgräl med syster.
För typ två veckor sedan sov jag över där, mysig tv-kväll som förvandlades till samtalet " Är det inte dags att du skärper till dig... hur länge ska du plugga egentligen...hur gammal är du...jaha 27 men det är väl dags att du blir nåt snart".
Jag blev så jäkla ställd då...syster och sambo mot mig. Apelsin i handen.

Tydligen är den egenskap jag sätts med "extra känslig".
Jaha så pass extra känslig att den så kallade familjen ringer runt och pratar om hur oroliga de är för mig, hur ska det gå med Karin?!!!
Jag försöker att inte bry mig...stänga öronen. Men det går inte.
Jag är ett lätt byte...jag triggar igång när de säger att jag överreagerar, att jag gör för stor sak av det.
Jag gör det lätt för dem att sparka.

Och det ser rätt kört ut...de är såna, de fortsätter säga att jag är överkänslig, fastän jag vänligt men bestämt säger att jag inte vill att de säger det. De kan väl hålla tyst istället. Men det är tydligen omöjligt.

Jag lever ett trasigt , ett ofullständigt liv, tänker det. Flackigt hit och dit.
Jag som trodde att det var helt okej, ibland så fint för jag har mina härliga vänner, lär känna folk när jag studerar och provar och vågar vara velig och inte göra saker för att jag vill.

Nä jag ska väl gå klart en utbildning som jag inte vill, men för deras skull. För deras sinnesro.
Offra mig själv och mitt flackiga liv för ett säkert yrke, för en annan " riktig" inkomst. För att räknas.
Nej förresten. Jag räknas. Men jag är ingen.

Överkänslig? Nej. Men mänsklig...jag vill respekteras. Jag vill slippa tjatet som min hjärna tjatar ändå...
Jag vill känna mig älskad. Oavsett om jag är "något" eller fortfarande trevar mig fram.
Ibland är det bara så enkelt att hålla tyst. Att inte säga nåt.

Jag gråter inte längre för spilld mjölk. Jag gråter inte längre för att telefonen ringer sig varm och meddelar att Karins liv är så pass hemligt och att Karin är så velig, hur ska det gå.
Och de undrar varför jag inte säger något. Om jag berättade mina planer så skulle de inte vara tvungna att tjata och kritisera säger de.
Och de undrar alltså varför jag inte berättar...

Nej. Jag måste bli hård. Inte ge dem det. Att reagera.
Överkänslig? Ja kanske. Men det är mitt liv, min plats i tillvaron som ni sparkar på. Som ni vägrar att förstå.
och ni undrar varför jag inte släpper in er...

Pass för energi

Ligg kvar på golvet. Sträck ut armarna längs golvet bakom ditt huvud. Placera benen ovanför huvudet, paralella med dina armar. Långa djupa andetag, 3- 11 minuter. Vila på rygg.

Nån lugnande musik där de väser SATNAM i bakgrunden. Tydligen ska man andas i takt...andas in med SAT  och ut med NAM.
Tänker att jag nog ser ut som en stelopererad skalbagge på rygg med krökta ben, att jag var duktig som läste på tentan i några timmar och att jag lagat mat.

Yogainstruktör Göran Boll ( på skivan): Känn att du slappnar av fullständigt...dra in djupa långa andetag.

Tänker att det här blir nog toppen för ryggen, för fy sjutton vad stel jag varit på sista tiden. Typ som en gamling har jag nästan ryckt till när jag rest mig från sätet på tåget...

Göran Boll: Känn hur du släpper allt runtomkring, fokusera in i tredje ögat mellan ögonbrynen...bara andas och slappna fullständigt av.

Tänker att min kropp är helt sjuk...typ förra ställningen i passet var ju rent omöjlig...då skulle man ligga på rygg, benen rakt upp i 90 grader, fötter och händer mot taket och djupandas. Och fullständigt slappna av medan allt blod åker fritt fall ner i skallen och magen, som i och för sig redan är skakis och jag trodde att jag skulle kräkas på redovisningen för jag käkar för mycket fibrer.

Göran Boll: Ta ett djupt andetag...andas ut...lägg dig i dödsstilla position. För rotlås. Knip med magen.

Tänker att jag kommer nog bli en sån där som läcker efter att jag fött barn...jag kommer kissa ner för att jag inte kan knipa. ( får smått panik). Vad oduglig jag är! Inte ens knipa i några sekunder.

Göran Boll: Förbli nu i dödsstilla position...så ska vi slappna av...blunda. Djupandas...känn hur kroppen totalt slappnar av med ditt sinne...
musik......
Tänker att jag måste köpa smör för det glömde jag såklart förut. Jäklar vad hungrig jag blev nu...inte på smör men väl på makaronipudding...
Nä Göran...jag vet inte...

En favvo i repris

http://www.youtube.com/watch?v=r95trQsqfxk&feature=related

November...go away man!

Söndags ångest light...alltså ingen ångest alls. Bara känslan av att frihete snart går ut, dess bäst före datum är på gång...
Sista lektionen i morrn, sedan tenta fredag. Måste komma på en bra struktur för plugget...
Just nu känns det nog rätt nödvändigt att skriva schema, med matpauser och raster...annars är risken att man inte äter alls och sen blir tvärsne och butter och käkar för sent.
Intressant va!

Har fått nytt skrivbord idag...päronen rensar hemma...eller rensar...mer att de ( och med de menar jag mamma) vill få plats med en kökssoffa de fått och sen möblerade runt med den och en massa skåp.
Hon är skåpoman helt klart.

Man sitter som en direktör vid det...skrivbordet alltså. Men lagom höjd för armbågarna...
återigen Karin...intressant! not...

Nä det blir inte bättre idag friends.



Sådan matte, sådan katt...vi slappar ju i kapp i novembr mörkret...



Två starka kvinnor ( mormor och farmor) som nog aldrig trodde att de skulle vara med inuti en dator...

Har dem i medaljongen, brukar ha den när det känns som man behöver lite "back up" energi.

Tjingeling!

råd

Förresten...om ni blir sugna så får ni hemskt gärna rita ett lejon som sitter i en fåtölj och käkar kaka....
åh! Nu kom jag på`t...
syster syster du som kan måla...en utmaning kommer här...
vill du vara med o påverka min bloggs nya utseende...so varsågod...MÅLA!
och ni andra med...
tips och ideer är välkomna...hur tycker ni min blogg ska se ut?
kram

Snodda ord...

Surprise surprise...nu ska jag ägna en liten snutt till Twilight...läste en bra kommentar i fredagens aftonbladet om just hur media ofta tussar ihop skådespelare när de spelar in en film och att alla ska tro att de även i verkligheten geggar i varandras saliv...
Fredagen 13 november 2009,
Kändisar mörkar sina känslor - för pengar:

...Nu – när regissören och de fyra största namnen i den andra delen av ”Twilight”-sagan samlats på hotellet Four Seasons i Beverly Hills – hoppas vi kunna ställa dem mot väggen.

Men filmbolagets representanter bär med sig munkalvar.

– Inga personliga frågor, meddelar de bestämt minuterna innan cirkusen ska dra igång.

Reglerna går så klart att ignorera. Men de journalister som inte är vana vid Hollywoods vapenskrammel blir skrämda och håller tillbaka.

En tv-journalist från Spanien berättar att han blivit utslängd från sitt treminuters­inslag och att videomaterialet censurerats.

Motivet till hemlighetsmakeriet är förstås inte omtanke om 19-åriga Kristen och den fyra år äldre Rob.

I stället handlar det om pengar.

Hollywood har i alla tider spridit falska romansrykten om sina huvudrollsinnehavare. Allt i syfte att generera gratisreklam för kommande filmer.

Att räta ut några frågetecken har aldrig legat i bolagens intresse. Det är likadant nu.

Så länge folk undrar fortsätter spekulationerna och varje gång det spekuleras nämns filmtiteln. Således inarbetas varumärket.

Det finns säkert de som tycker synd om skåde­spelarna i tron att de utnyttjas i ett cyniskt spel. Men fäll inga tårar för deras skull.

Om de inte är med på hela grejen har de i vart fall övertalats av sina pr-agenter. Varför skulle de annars inte lägga korten på bordet? Det skulle effektivt sätta punkt – åtminstone för stunden – för alla spekulationer.

Om de inte är ihop nu, som de nyligen hävdade i Vanity Fair, är det väl bara att upprepa det?

I stället får vi vaga svar som kan tolkas åt båda håll. Som när Kristen säger:

– Jag kan inte fejka känslor för mina motspelare. Jag måste känna för dem.

Under tiden bara ökar ryktesstormen i styrka. Och då har målet med hela det här tramsiga hemlighetsmakeriet uppnåtts.

(slut på krönika.)

Och jag håller med...varför hela tiden vela och låtsas att man är ihop kanske liksom...

I övrigt...hade myskväll med Fem i går...glutta på Idol, skavlan, störde oss på Carola, pratade om att om man vann 144 miljoner så skulle man ju kunna vara lite schyst o ge en mille till sina vänner( de närmsta)...och sen kom månadens kommentar: Om jag skulle vinne 144 miljoner, då skulle jag köpa frukt...
hahaha klockrent tröjtryck ( förlåt femma...begreppet sitter som berget...jäkla spets!)

Bada och läsa hamlet...men fy sjutton måste ha vattenflaska på kanten...man svimmar ju av annars...
Och förresten friends...efter fredag nästa vecka så ska jag bli en mer observant vän! Lovar!



Solpuss

Tänk vad en redig promenad runt strömmen med Fem kan göra...lägg till sovmorgon och valet att inte ha  så många krav på sig. Inte idag i alla fall.
När kroppen strejkar, med ont i magen då gäller det att lyssna lite mitt i bubblan av plugg plugg plugg.
Planen att plugga till tentan flera veckor innan sprack rejält. För det har inte funnits tid...redovsiningar, inlämningar och läsning, i bland upp till 150 sidor till nästa dag. Ögonen känns en aning spända efter det haha.
Men nu är det sista redosvisningen på måndag och sedan tenta på fredagen.
Man får helt enkelt skippa " det kommer aldrig gå" och tänka " Det enda man kan göra är att läsa och göra sitt bästa".
Men mitt i allt behöver man träffa finisar till vänner, få in lite luftm, visseligen grå men luft likt väl...
Femma och jag insåg att vi inte mindes sist vi såg solen sist...
November sucks!

Men jag skickar i alla fall lite sol till er alla som är fina! Och till dem som inte är det...idioterna i världen behöver väl lite de med antar jag ....men Hitler får inget!

Syster och katt i vals

hahahahahahahahahahahahaha dagens bild sänd av systern som kallar en slemråtta då och då men det gör inget för hon gjorde fan min dag med den här bilden från april:




God spoke...not

Åh gud hjälpte dem som går runt o har ont  i magen större delen av dagen.
Hjälp dem som ...nävars...nu blev det lite larvigt så jag slutar.

1. Det finns ingen gud
2. Man dör inte av lite mer snabbmat ( för man tänker att man missar en viktigt lästimma om man lagar mat)
3. Det är mest den förlamande känslan  " det är mycket nu, jag orkar inte, ja måste" som spelar en ett spratt.
4. Överdosering av julmust och socker kan också bidra till att man är lite väl uppsjasad där man ligger i sängen som ett stolpskott och glor och sedan helt adrupt somnar.



Dagens irritation: Det heter strutsägg! Suck 1600-talets författare ja hela Sverige egentligen hade ett ärkligt språk..
Men lite intressant är det...fast man måste läsa lite bakgrund i uppslagsverk för att förstå texten överhuvudtaget haha...



Dagens brutna löfte ( snart):
Jag hittade engelska chokladkolor på hemköp igår...alltså ingen mening med att åka till england och bunkra upp för det var ju hela anledninge till resan :).
Lovade heligt att inte nalla på dem förrän till helgen...men va fan...hellre det än tändstickor i ögonlocken för att vara alert.

Dagens löfte:
Jag ska bara skriva ner anteckningar till analysen i kväll, sluta plugga klockan 8 och sedan vila. När kroppen varnar...då lyssnar man.
Rätt bra ändå att man visste lite innan hur stress tar sig så man känner igen tecknen och saktar ner.
Sen hjälper det ju lite att ha krissamtal med en klasskompis och vädra ut...efter lite klagande så beslutar vi oss för att köra lite till.

Lägger in en slutbild på min pappa och syrrans unge som gärna ville peta ut morfars öga haha...


Tough love

Vitt får det bli... en bra grund som passar till alla färger.
Thank you girls!
Nä nu räcker det med Jesus för ikväll...
borsta tänderna och titta på tv...för att sedan dras med häst och vagn till sängen.

Kalaset trevligt!

Konversation på vägen dit:

Pappan: Ja jag har varit lite krasslig och hostat.
Mamman: ja Donald men när du är...
Pappan ( avbryter fast M fortsätter ändå): man får såna hostattacker....
Mamman( fortsatt som ingenting): När du hostar så hostar du inte som oss andra...
Pappan: ( pratar i mun med M): Man kastar sig upp ur sängen...
Mamman: Du hostar inte bara host host utan både fram och bak..
Pappan ( tyst):......
Mamman: Bara för du är så smal och benig....
Pappan: ( kör bil och är tyst):......
Mamman: Det är nästan så du hostar upp din egen kropp....

En normal bilresa med familjen alltså.

Sunday flowers

Overdone...missat lunchen...surar till för att word på datorn vägrar funka. Men jag hittade office och kunde börja skriva där. Redovisning i morrn...varit uppe sen sju i morse och läst och antecknat. Bara renskrivning kvar men nu krånglar det mesta och korvfingrarna skriver fel så jag käkar lunch och kör det sista ikväll efter att jag kommit hem från kalas för Larsa ( systerns man).

Först: Tim tim tim...planering är A och O ...:) Lyssna på din kloka moster nu hahaha.

Maria, Ysterfluff och emma:
Ska måla om i sovrummet och i vardagsrummet ( allt grått är för deppigt ibland)...har ni nåt tips på färg som passar till den fondvägg som jag ska ha kvar?







Vitt är ju logiskt passande till allt...men andra förslag tas emot tacksamt också. Fast helst inga för mörka toner...det är ju det jag vill få bort.

Och Maria...jag ses gärna o fikar och tar loppis...men jag har inte hunnit fråga emma om numret ännu. Sen när det lugnat sig ses jag gärna :)

Ha en skön söndag alles!

Lördagens bilder



Dagens arbetsbörda



Varje dags favvohem



Veckans misslyckande: Brända pannkakor och psaltarenläsning...samtidigt!



Dagens bästa ide: Planera upp pluggningen så man inte läser ihjäl sig och att när jag ska måla om på jullovet i vardagsrummet och sovrummet...vore det inte fräckt med en vägg med magnetfärg...som man kan vara riktig idespruta och sätta upp grejer man inspireras av på...fast först måste jag ta av mig tantvarningen som blinkar hysteriskt ( vem säger fräckt numera)...



Veckans "där hittar ni mig"....
Måste bara säga en grej...när man har mörkt hår passar färgglada kläder mycket bättre...kompenserar för att det blir utväxt snart.
Gud kunde inte slänga in en mrkhårig pappa och mamma så vore det problemet obefintligt då...

Ha en fin lördag!

Chips i kväll!

Jag hörde det dåligaste skämtet idag på radion.
" Vet du hur man undviker att bli smittad av svininfluensan?
Jo man tar ut svinet ur huset och slänger in lite lammkött."

Alltså det här var på nån kommersiell radiostation där de ville ha in roliga skämt...nån jävla gubbe ringde in och tyckte det var roligt. och jag bytte illa kvickt.
Det här är sånt som får mig att skämmas att vara människa...usch!
Jag säger som Sune i Sunes sommar när familjen i övrigt låtsas att pappans ben blivit amputerat och efteråt när familjen avslöjat sanningen utbrister:
Det där var ju inte roligt!
Nä Sune jag håller med!

Stress och hast...bibelredovisning, läsa läsa läsa, sova, äta ( men jag börjar bli trött på matlådor...), lägenheten ser ut som ett område där en orkan kommit in och blåst runt. Disken växer, kraften dalar, lusten på gång ner...
ont i magen för visst jag har en plan och har lagt upp tid för allt...men det gäller att komma in i uppgiften för stunden utan att känna att man borde göra allt på samma gång. Nä...
nu kör jag räkningar, diska, beställa böcker till nästa kurs, skicka gruppen anteckningarna från i dag och sen måste jag fan ta en andningskväll...hälsa före död ( en liten överdrift där kanske...men jag vet att ni därute som pluggar nog fattar vad jag menar.)

ho ho ho...( Jenny tack för det nya "hehe"): surfade på stress och fick upp den här bilden:


O lord won`t you buy me a chance?

Oj...satt i typ en minut och stirra ut i intet och väntade på internet men  här var ni ju haha.

Idag ska jag läsa nåt...ja för det brukar jag ju inte göra. Men i alla fall bibeln...ska luska reda på hur syndigt man egentligen lever...
Har ju gått ur svenska kyrkan + lyssnade inte på söndagsskolefröken utan klistrade fast Jesus-klistermärket på gatan i stället för på nån helig plats= borde brännas i helvetet.

Och nu ska jag skända honom ännu mer...



Titta så han pekar och förmanar...men hjälp...han har ju väldigt lik hårfärg som min....

( kastar sig från datorn och brister ut i bön) Man kan göra så men det är inte rätt.


Part 2 tisdag



Haha det här tyckte jag var kul...googlade på ögonen i kors och vem dyker upp om inte Dawsons creek himself.

Jag trodde det var lite lugnare med plugg idag men fan vände på schemat och jovisst en hel bok på 90 sidor skulle läsas tills imorrn också.
Alltså...är det rimligt att läsa 150 sidor till dagen därpå??
Hur lätt är det då att faktiskt få en bild av en text och förstå den...
ja så här har hela denna delkurs varit... extrema mängder text på kort tid.
ska på representantmöte i morrn ( jag och en till tjej i klassen är representanter från klassen och vi träffar lärare och så och tar upp synpunkter. Jag och Sofia hade en timmes samtal om hur vi skulle lägga upp det haha.
Nu ska lugnet skingras ...eller nåt. Nu var det nog tröttheten blandad med kexchoklad som talade.

Tack förresten emma, Jenny, Carro och Maria för komplimanger!

Dags o kasta sig i bingen.

The boys and the question

Lite skojigt att inte vara så förutsägbar och att förvirra med knasiga frågor om vikingar och sånt. Hehe Maria är du lite in to E-type eller ?

Men eftersom jag inte kan hålla på saker en längre tid ( utom det allra heligaste) så ska jag ge en förklaring...

trumvirvel...



Eh varför blir alla bilder så suddiga numera...och varför hittar man lite köttfärs mellan några tangenter.

 Leende på kommando ( man vill ju inte se ut som morsan när hon tagit ut lösgaddarna...såg det en gång och då visste jag varför jag är så lättskrämd.
Nä ni 2 minuter kvar på min rasten...bäst och plugga vidare så kvällen blir fri.

kram

nicodème= dumbom på franska

Vem av följande är det mest uppenbart som förändrar sitt utseende?



A. Lasse Kroner som förgyller allas vår vinter med låtsassnö och sitt stora leende?




B. Asterix ( Hjälp Karln hjälp!)

eller



C. E-type ( Hjälp karl hjälp honom nu innan det är för sent...eller det är redan för sent...)

Den ni kan ni grubbla på...rätt svar belönas med en hembakad bulle och saft/te/ inte kaffe.

rouerie= fuffens på franska

Brutalvakna och halsen värker. Att det klockan sen är halv 4 på natten/morgonen är också en grej. Virrar ut i köket och kokar vatten i mörkret. Tepåse, mjölk och honung. Häver i mig muggen ( alltså innehållet i den...keramik är ju rätt svårsmält) i sängen, värken avtar och jag måste ha somnat sen. Vaknar fnasig och torr men dock fick jag lite sömn.
Så jag tycker en aning synd om mig själv...men det var väl väntat det här för alla har snörvlat som fan på en hela veckan. Och när jag snart åker till syrran ska jag hosta lite extra för att pass it forward så att säga. Hon gav mig ju skiten antagligen...och hennes son kanske kan vråla i örat så jag hör lite bättre.

Puss puss slem slem host host på er!



RSS 2.0