Gammal version, prestationskrav

Det är natt i stan. Ljuset från gatlyktorna beblandar sig med det från datorn och skrivbordslampan. Och jag bara vet att jag lovat mig själv att jag skulle skriva klart hemtentan i kväll. Jag lovade att efter Biggest loser ( hur kan man vara så fast i ett program där de förändrar sina liv och väger sig och man tjuter med dem när de blir så glada/ledsna) göra helkväll. Bullat upp med werthers och riskakor, odd kombo. Men efter två timmar, tvärstopp.
Och jag stressar och tänker att det var dåligt när jag i själva verket ju satte mig och skrev i 120 minuter.

Hade ett så fantastiskt samtal med en klasskompis idag. Vi skulle läsa varandras essäer och livet bara kom in. Vi totalt öppnade upp för ärlighet, våga säga att ja den handlar om mig fast en gammal version av mig. och hon var den karaktären som sprang och stressade i hennes historia. Sitt liv. Sin insikt.

Idag var en vacker dag...och jag hade nästan glömt hur vackert det kan vara...att få en andra chans. Nej. Att ta sig en andra chans. Att krypa ut ur skuggan. Nej. Att gå ut ur skuggan. Med starka steg. Och faktiskt lita på det där genomskinliga skyddsnätet som gnistrar till när man blinkar.



Att gå i bräschen...

Två roliga kvällar i rad...torsdagen var det hänga och spelkväll hos Sofia och igår var det schlager hos Femma och Anders. Jag är inte någon schlager fantast men svårt att inte bli pepp när man dels har ett härligt sällskap ( Femma, Anders, Jonathan) och  Herr A gör avancerade betygsprotokoll där vi sätter poäng 1-10 på låt, show och kläder...



De gör chips.



Han gör protokoll.




De tittar.



De förvandlar de gråa stunderna i livet till ett lila skimmer.

Bibblangolvet såg väldigt inbjudande ut...men man kan ju inte lägga sig där...

Idag är min kropp yr och vill lätt svimma. Höll på att vingla in i väggen i morse. Mest komiskt:) Något gult som kommer farande och sen en katt mellan fötterna... Så liggande och titta på film och läsa är dagens grej. Ladda inför kvällen med vänner.



p.s Femma tog bilden på spindelnätet, så Sus det får du ge henne credit för:)
p.s Tack! gillar också bussbilden jättemycket.

Bara bilder idag...













Vaddå tips? Lika logiskt som om Gw Persson skulle prata klart och tydligt ju...Tops heter det väl!

Kussen hugger en i ryggen...nästan

Varför drömmer man att ens släktingar typ planerar ondskefulla saker mot en? I natt var det en av kusinerna...
Kanske har det med att jag håller på att bryta dåliga vanor och mönster... att man bearbetar nåt. Mycket flummigt!

Försöker leva aktivt efter att småsaker inte ska förstöra livet...
Jag skulle kunna låta uppsatsen döda all lust...men istället säger jag skitkorv, svär och sedan skriver lite till. Men det finns väl en gräns.
Jag försöker göra nya grejer...testa saker som känt lite läskiga innan. För egentligen...vad kan hända? Vad är det absolut värsta som kan hända? Människan lär sig tidigt att vara så förbannat rädd för saker...
okej det är kanske inte det smartaste att stå vid ett stup och vifta med foten över kanten och vråla " Luften är fri! Luften är fri!".
Eller att gå fram till en mördare och ropa: "Stick kniven i mig, gör det bara!"

Men så onödigt att vara rädd för rädslan som föder mer rädsla.



Dagens parodi/roliga: Kommisarie Späck ( på beckfilmerna)

Dagens låt ( nedan):

Nostalgi och en video som får Stina att lägga sig bakom datorn...

Lärdom: Man löser inget genom att undvika studentmailen över helgen, tvärtom kommer stressen och hastar fram. Handledaren anser fortfarande att det är en hel del att åtgärda i uppsatsen och inlämning är onsdag lunch. Grattis! två dar och de är fullpackade med annat att plugga. Blir inget " Vakna med the voice " alltså. Men det är inte lika kul längre så ingen förlust kanske. Nåja nu ska jag hålla den glada fanan uppe efter en dag i nuets tänkande i stället...allt löser sig. Bara man vill.
Hade en fantastisk kväll med emma i fredags, vi tittade på en rätt dålig film men sen youtubade vi av hjärtans glädje...vad sägs om dessa gamla godingar:






Och likt fan gör jag reklam för kronans hjältar...

Solen är varm mot huden, gräset kliar en i ryggen där man ligger och läser. Cykeln vinglar obehagligt bredvid.
Och det enda man tänker är hur goda de kungliga mazarinerna ser ut, de med blåbär och hallonglasyr.
Men skitkungen har så klart höjt priset, för när det står kungliga mazariner...då ere fest. Då är det inte ett vanligt tant hulda kalas.



Mazariner som mazariner...skulle vara goda vilken som.

Blue Thanks sisterlove....

Det är dags att rycka sig i kragen och faktiskt inse att saker hinns med om man vill. I alla fall inom en rimlig gräns.
Jag blir impad av folk som jobbar, har familj, pluggar och fungerar SAMTIDIGT.
Men inget är omöjligt, det gäller att pussla lite. Så jag jobbade, hem och plugga en timme, ut och springa en halvtimme, duscha och sedan plugga. Ta paus och äta samtidigt som man ser på hur deltagarna i Biggest loser svettas häcken av sig. Plugga och snart är det väl natti natti...i alla fall med tanke på att jag gick upp kvart i fem och vissnade ihop på bussen hem. Tjejen som satt mittemot stirrade, kanske gjorde man en fulsovning, ni vet när man sitter och nickar i sömnen, helst med öppen mun hehe.

Dagens mest oväntade:

Att skåda en gubbes stjärt när han gått av bussen, det cykelstället hette duga. Hårigt med.

Att ens syster ( bästaste:) har spenderat över ett dygn på att förvandla en till en avatar ( på helt eget bevåg).



Har det hänt något märkligt i era liv? Berätta !

Stegeborg, lodjur och juice i en ljuslykta= rolig helg

Hello friends

Hoppas er helg har varit bra! Själv har jag hängt med några klasskompisar i Stegeborg, i ett väldigt fint hus precis vid vattnet och bilfärjan.
Hur skulle man kunna sammanfatta det...
soligt, roligt, murrigt ( fast när vädret blev grått satsade vi på att spela och titta på film), avslappnande och välbehövligt. När och fjärran, Kub, master of television, Bezzerwizzer och ett spel där man ska ha pannband på huvudet med kort fastsatta och sen ska man med hjälp av ledtrådar och frågor lista ut vilken person och vilken plats man har, fungerade som spelunderhållning:) Tack F och S!
Kom hem till den mätta katten som käkat upp all mat jag lagt upp så det skulle räcka. Det är rätta takter det...om man inte har något att göra, ät!
Sprang en halvtimme och köpte sibylla på vägen hem. Verkar ha fått en aning bättre kondis, orkar kuta lite längre i taget.
Skumbad och komma i fatt med lite läsning och nu hägrar nog soffan, blev lik trött som håriga slöfocken bredvid datorn som snarkar.







Det var barfotaväder...när det inte blåste. Bäst o bättra på grisfärgen medan solen är framme:)

Jag ser ju vad jag ser...

Haha roliga kommentarer ni skriver! Perfekt att läsa när datorn tydligen har eget liv och ändrar om i uppsatshelvetet, nu får det fan vara nog med den. suttit och försökt få handledaren nöjd men icke. Han hade t.ex sagt till en annan tjej i klassen att hon var tvungen att göra om allt hon skrivit. idiot! Gör om det själv !

Mm videon i förra inlägget är sorglig, desperat försöker han/hon få sin platta kompis att vakna. Usch! De fattar nog mer än man tror. Päronen hade två svarta katter ( att dem är svarta har ingen betydelse i och för sig), den ena blev överkörd och efter det blev den andra deppig och fick flytta neråt i landet till en ensam man. För där är man inte ledsen.






Varför super mormor till?

Jag älskar tiden nu...sommarångesten ger med sig och jag känner att jag nog kommer kunna fixa hyran i juni med hehe ja det är ju bra.
Har jobbat och fått ytterligare fredag och måndagsjobb. gött!
Idag hade jag lässtund för de stora barnen ( det är fan roligt att jobba med stora med:) man kan prata med dem.
Tyvärr kan de berätta så otroligt sega sagor dock. Det var en kille som ville göra saga för oss, den handlade om krig mellan nån blå och nån röd. Och de andra barnen suckade och sa att det var tråkigt. Sen ropade fröken: "BU! Sagan suger! "
Nä det gjorde hon inte haha. Fast jag tänkte det. Men det är viktigt att barnen känner att de får sin tid och uppmärksamhet så...
Sen hade vi skitmysigt på det hårda golvet med barn i knä, på benen och runtomkring och vi läste bland annat Rödluvan. Det är typ en av de mest konstiga sagorna faktiskt...
1. Mamman skickar med kringlor och en pava vin 
2. Rödluvan har varit helt isolerad tydligen för hon har aldrig sett en varg och hon följer bestens råd att plocka blommor till tanten.
3. Vargen slukar mormor, hel! Snacka töjbar käft.
4. Mormor och en rödluva får plats i magsäcken...
5. När de blivit räddade av jägaren ( som för övrigt snor vargens skinn och tar hem??!!) så käkar mormor kringlor och hela flaskan vin så hon blir frisk. Det står så.
Var tvungen att läsa högt i personalrummet och vi garvade.



Bananer ska vara nästan gröna, det är helt rätt!

Lite hederligt solsken är alltid välkommet.



Glass i stora lass med...(inne i dålig disciplin-period med plugg och socker)...



Jag åt inte båda själv... skulle säkert kunna det men lite sällis med Jenny Saw är trevligare...



Och skeden i munnen och plötsligt blev det snorkallt. Tack!

Vi tog en ( flera) vändor på stan...och blev naturligtvis tvungna att prova vårens mode...



Obs ! Man ska inte ha leggings under. Men egentligen blir det lika fullt utan. Man känner sig som en tant när man går på stan numera. När man längtar efter hederliga vanliga kläder. Istället får man hålla tillgodo med en stor pyjamas i en del.

Till sist kommer dagens tips...



( Foto taget när jag var barnvakt i går kväll)

En tvättkorg behöver inte fyllas med tvätt. Brickor och sladdar har också en plats i hjärtat på den.



Sälj din själ, gör det!

Biobiljetter och dess pris har tydligen inget tak. En vän berättade att erbjudandet om att få köpa förhandsbiljetter till andra Sex and the city-filmen kostade 250 kr. Men då fick man ju en goodiebag och snacks till så då är det ju helt okej liksom. Nä det kanske inte bekommer kungen med de futtiga pengalapparna, men här blir det ingen halv 500-lapp för att få lite godis och se en film som antagligen inte är världsbäst ( dock underhållande, men för ett lagom pris då).
Huh nu ska jag ner i läskiga källaren och rota i förrådet efter en bok till kvällskursen...bäst och beväpna sig med nåt...men en banan är väl inte direkt fasanfull , fast bra om man blir lite grinig.


Tändstickor till ögonen...

Veckans citat från några barn på jobbet:

" Är det där en rutten bulle?" ( ett barn tittar på bullen med mycket kanel på i min hand, som jag precis fått från en av förskollärarna som bakat till utflykten.)
Kan påpeka att den var väldigt god.

" Elsa sa att jag skulle säga till dig att jag kissat på mig" ( Ett barn kommer, drar ner mig så hon kan viska i min öra där hon väser fram det)

Trött som en gnu. kvart i fem var tiden då jag kvickt fick lunsa upp. Jag gillar att jobba på ställen jag känner till som det jag jobbat på i flera år, men faktiskt...jag skulle nog inte palla att jobba som förskollärare hela tiden. Jag trodde det, men jag verkar ändå har följt en instinkt att byta bana och att den var rätt...
Nä jag får däcka lite i femmas säng sen...ryktet sa att hon var lika trött haha.


Världens tråkigaste inlägg...

No winner of the movie-tävling, jag stod på plats efter jobbet för att haffa biljetter, men de var slut.

Och ingen cykelsadel är stulen för mig, utan för Maria.

Och jag ska skriva ihop 1,5 sida om en bok till kvällskursen...det känns motigt fast egentligen inte så jobbigt som uppsatsskiten så let`s go!

Jo

Man borde typ uppfinna en kaka, som vid första tuggan smälter i munnen och smakar så fantastiskt gott och sen tvärt vänder i smaken och smakar as. En sån kunde man ge idioter. Eller mansgrisar, falska människor, folk som snor cykelsadeln, Hitler.


Kotten 2 bast...

Igår var en fantastisk dag...på nåt sätt kände jag att jag var mer mottaglig att bara njuta av solen. Solen gick liksom rakt in i hjärtat.
Det var kalas för Nilsskrutten...2 år och han tittar på en med sina glittrande ögon och är stor. Fast inte för stor för han fick en cykel med en sån där pinne som den vuxna ska hålla i och springa hundra varv. och det gjorde vi, runt huset och han fnissade av cykeln ( fast man höll i honom) när man hoppade som en flodhäst. Lilla plutten...



Fråga:
Varför står alltid vuxna i en halvcirkel och tittar på barn?

Efter en dag full med lek, prat, göra en sandlåda, grilla, fika, se på nysande kor var det dags att dra hem. Soliga dar ska avnjutas på landet...

Idag har jag gjort något modigt...i alla fall i min hjärna...
Jag har köpt en klosax och sen haffade jag en förvånad Stina, dags att klippa. För hon har inte klor. Hon har vapen på tassarna. Tapeter, dörrar, parkettgolv och mattes fingrar har tagit sin del av våldet.

Så en jamande och lite stretig katt satt i knät, sköt ut 1 kg päls ( var inte tröjan vit???), men jag klippte inte av tassen , eller pulpan på tassen där det finns blod och som man INTE får klippa.
Nästa utmaning blir att köra flakmoppe...jag har märkt att jag ärvt en sak från modern...rädslan för tekniska saker. Visst jag är inte precis som henne, men just maskiner har jag...respekt för så att säga...hahaha.
Dags att jobba bort!

Host och Twilight 4 kommer filmas har jag läst.

Nu räcker det med att vara hemma och vara sjuk. Det är sjukt tråkigt så att säga. Missat kalas idag blä.

Saknad efter:
matlust
människor
ut och springa ( om jag gjort det nu hade jag säkert fått lunginflammation eller nåt typiskt)
positiv attityd
sockerfritt liv ( det har gått skitdåligt den här helgen...jag har käkat som tröst och hävt i mig saft och godis, svag saft vill jag påpeka)

Plus:
Läst i kapp till kvällskursen
Pusslat klart en stor del av mitt 1000 bitars pussel
Lyssnat på roll on ( de är så himla roliga)
fått roligt mms av femma

veckans bilder:



Roligt spel på spelkvällen i Linkan...måste köpa när jag blir lite tyngre i plånboken om så där 1,5 år.



Och nu något till alla singlar...varför inte fånga någon av de här härliga karlarna...or not.






Nu ska jag rota i skafferiet efter nåt ätbart...för att inte må illa. Tjingeling!

RSS 2.0