Regnig dags blaj

En liten onsdagslista...skriv gärna era svar som kommentar:)

Om du var tvungen att äta enbart två sorters bröd i resten av livet:
Polarbröd och knäckebröd ( ett för att det är asgott och ett för att vässa gaddarna)

Två drycker :
Vatten och mjölk
( svalkande och nyttigt)

Senaste fynd:

En stor stor kudde på en utförsäljning på en teater, 20 spänn. Perfekt att sitta på, på golvet.

Senaste gången du hörde en bra låt:
 I dag, det var Melissa horn och nya singeln " Under löven".

Ser fram emot:

- ha ett jobb
- ekonomisk frihet
- Umgås med vänner ( så klart utan någon inbördes ordning )

Något som du inte vet vad det är:

En knapp på tangentbordet där det sitter tre glada gubbar på. ( har man lyckats köpa en lekssaksdator eller?!)

Puss på er!



The mother could be a character in a book...

M: Hej, det är mamma...hur är läget?
D: Jo det är bra.
Följt av att mamman fortsätter berätta om systerns betongplatta... i 5 min)

M: ja jo så är det ...har du varit på arbetsförmedlingen idag förresten? Hur var det?¨
D: Ja det var jättekul det ( ironiskt uttal, så till och med mamman fattar det)
 ( prat om jobb, prat om att mamman varit aså orolig för det här med arbetslösheten att hon nästan får magkatarr säkert...)
M: Usch jag har inte kunnat sluta tänka på det...
D: Men du, det kommer ju ordna sig, bara o köra på och det finns ju alltid hjälp tills man fått jobb...

Samtalet börjar lida mot sitt slut...
M: Ja jag skulle bara kolla hur läget var...du låter ju rätt så glad trots allt...


Mixkrydda

Det finns en plats på denna jord , där hela yttre budskapet är att allt är möjligt.
Den platsen vill spegla möjligheter, en ny start, att testa något nytt.
Nummerlappen visar på nr 29. Om 20 tryck på knappen är det dags att gå in i ett utrymme, säga att man vill. Fastän man innerst inne vet att man inte vill.
Platsen är inte enslig. Det råder förvirring, det yr, det sprätter om oro, om tristess, om det faktum att vi alla går på det. Om och om igen.
Sakta går vi in, en och en, ibland två, då någon tänkte att det var en bra ide att ta med sig sitt barn, för att möta vår dom.
Du är kvalificerad, du är det inte. Du kan, du är tveksam.
Halvvägs in i framtiden, är det nr 29. Och trots att hela rummet är en småputtrande kittel, finns det mänsklighet.
Va??!


Att överraska

Var tusan tog de där kilona vägen? Det är ju inte som att man sprungit maraton varje dag, man har stått och gått bakom en disk i snart två månader. Tydligen en effektiv metod för kläderna hänger och släkten utbrister: " Men gud vad smal du är!"
Vad för slags mat äter man för att gå upp? För hamburgare verkar ju inte göra susen direkt haha.
Som man kan se i förra inläggets kommentarer finns det en oerhört normal syster som ska sätta sig i en stor låda och överraska sin man som kommer hem.
Så hur kan livet inte vara spännande med en syster som sitter i en låda och en syster som skiter på tomten vid nödfall.
Bara och se vad bröderna hittar på next...


Nämen...

Det är lite som julafton, att hämta ut paketet. Med en splitter ny dator. Inga virus. Inga upphakningar. Inga utbrott på att skiten vägrar funka snabbt.
Eller julafton och julafton, man betalar ju inte sina egna presenter då, eller förresten, haha Annica och jag verkar göra det. Man hittar en grej man gillar, man köper den och slår in i fint papper för att sedan adressera den från tomten. Present som present och dessutom har man ju nästan glömt bort att man köpte den, så det blir: Nämen...ett paket, vem kan det vara från...jaha tomten...vad rart av honom!

Virrig

Saker ordnar sig. Det är faktiskt så.
Vi har en virrpanna i vår familj, eller egentligen fler, men denna speciella person blir nervös, på gränsen till hysterisk, särskilt i och med att hon har ringt två dar i rad och uttryckt sin oro över att jag blir arbetslös efter helgen.
Fast sen sa hon faktiskt en massa bra grejer och att det är ju bra att den som är arbetslös verkar lugn i alla fall, skulle aldrig palla att vara galen som hon. Saker löser sig.

Tre bra grejer:

- Idag fick jag reda på att jag fått några helgers jobb även i september, se där:)

- Får en hyvens lön i morrn:)

- Bokklubbar, stickträffar, vänner.

Basun

Det ligger tre gratisbiobiljetter hemma och vrålar: gå på bio!
Typiskt då att det inte går nåt bra på själva biografen. Nu borde man egentligen gå hem och laga mat och diska upp den där disken som osar två dagars ignorering. Man borde det i alla fall.
Cirka 100 meter från vad jag sitter nu, ligger ICA-strömmen. Där ligger min nya dator och väntar. Och väntar och väntar.
På att det ska bli torsdag och löning. Så man kan betala skrället.
Moder jord, hon skulle nog gärna vilja vara urmodern :), ringde och nu har man lyckats basunera ut att man är orolig för att inte få ett jobb över hela bibblan, för hon hör så dåligt och då får man skrika, och sen har man fått reda på att hon köpt en trästol åt en. Det var väl snällt det...särskilt eftersom man är i behov av en. eller?
Puss Sus du är som solig energi idag, tack:)


Vill ha den

Vaknade. Bra hårdag. Det ser ut som i reklamen för volymglansigt hår. Tack.
Yoghurt med flingor. Brygga kaffe. Bädda sängen. Låsa dörren. Gå med en kaffemugg i handen. In till universitetsbibblan. Skriva uppsatsen på det sätt handledaren vill ha den.
Känns igen? Ja.
Skillnaden mellan nu och förra hösten är att man inte är densamma som då. Och det är bra. Det är mycket bra.
Puss till alla vänner:)

Heaven is a place in hell

Panik, oro och jämmer.
Denna månad är en sörja, en blandning av saker som är fina och gör en glad, och saker som testar en.
Det materiella gör sig påmint, påminner om hur vi alla måste ta det i åtanke när vi lever.
Datorn blinkar sjukt på skrivbordet, den nya ligger på posten och väntar. För postförskottet kostar och pengarna viftar med sin frånvaro fram till löning, så den får ligga där i några dagar till.
Vid beställningen säger någon på andra sidan att man inte är kreditvänlig, att man inte tjänar tillräckligt för att få en faktura.
Så snällt biter man ihop och tar den lilla promenaden till universitetet, för att kolla mailen, söka jobb på hög.
Så snällt bitar man ihop och samlar räkningarna på hög och inser att de överstiger 10 000 denna månad, för CSN och allt annat vill gärna hopa sig just nu.
Så snällt biter man ihop när man varit på semester hos släkten, en bra sådan, men när man till slut inte orkar med tjat och säger att man vill hem och vara själv, säger en viss morsa: " Ja sån där blir man när man bott själv för länge".
Bit bit bit, i läppen, i alla fall i huvudet. För det slutar alltid så. När man är där. Hur man än försöker, måste en viss morsa säga det hon tänker, att själv är helvetet, två är himlen. Och i himlen skiter ingen, i himlen är det ljuvligt och mest av allt, i himlen bor de lyckade, de som hittat en frånvarande sambo, avlat barn, och som är så pass bajsnödiga att de inte kan vänta på att pappan är klar på toaletten, utan sticker ut i trädgården och sätter sig bakom en buske.
Till hundens förtjusning.


Gris (Grissom)

Nu är det ledigt. Vaknade upp på sawbuddys soffa, världens skönaste soffan förresten. Vi hade en skön kväll efter jobben, med macka, te och ostbågar. Lite CSI, lite prat och diskussioner om Horatio och Grissom. Nu sitter vi , vi och barnen och är allmänt osociala, de med sina minispel och super mario eller vad det nu är , för skogsungar fick inga såna, vi lekte med kottar på vår tid, medan vi vuxna dricker kaffe och inte pratar med varandra:). Fast det är ju härligt ändå.
Hade fått bekräftelse på mailen om ett jobb jag sökt, håll alla tummar nu, jag hoppas på detta jobb. Fast hoppas väl på vilket jobb som helst hehehe
Förresten, har ni några budgettips? Hur sparar man pengar?

Skogstokig

I många jobbannonser står det att en bra egenskap är att vara stresstålig. Haha, ja det har man ju blivit i och med att man helst ska göra tre saker samtidigt på jobbet: checka in gäster, lämna ut nycklar osv samt att svara i telefonen. Helst på en gång. Det lustiga är att det kan vara alldeles knäpptyst nu efter högsäsongen, men så fort det kommer in folk då ringer telefonen som en galning och helst vill man kasta den för jisses vilken irriterande signal.
Idag är sista dan på ett tag, i morrn börjar min en-veckas semester, och gud vad skönt det ska bli att inte träffa folk, sura människor, folk som klagar, folk som inte verkar leva för annat än att vara negativa. Fast det är klart att alla inte är så.
Men lite semester utan människor, på landet, kanske plocka lite svamp, göra skogsutflykter...
ja just det, helt ensam blir man ju inte, men släkten får väl vara ett undantag då:).


Totalt svart

Det är väl ett känt faktum att när något går sönder, då hänger något annat på den trenden.
Igår kväll dog datorn. Den lyser glatt med sin gröna lampa på powerknappen, men skärmen är svart och den brummar i det tysta. Det vill säga, inte alls.
Idag är den död.
Ibland känns det som om man ska skämmas för att man är ett planeringsfreak, men det lönar sig i detta läge:
1. Back up sparade för några veckor sen
2. Uppsatsen har redan skickats till läraren, så den finns både på mailen och på usb. thank god!!!
3. Tillfälle för att köpa ny dator, för let´s face it, det var väl rätt väntat då den har varit så jäkla konstig, seg och inte funkat rätt, hakat upp sig.
4. Börja på ett nytt blad, passar väl till hösten så säg:). Ny dator, nya möjligheter, nytt jobb (snart så...), vi får börja använda scarf och våra fina jackor, vi får gå genom prasslande löv. Om några dagar kommer den hem, den nya datorn, den som får fungera som en symbol för nystart.

Vuxendricka - ett val

Det går väl inte att förneka det...man blir kanske lite roligare med några shots som polska vännerna bjöd på. De hade bullat upp med mat, öl, shots, läsk som smakade mint. Vi tog kort, kort som säkerligen inte ser kloka ut :), men som kan fungera som ett minne för denna härliga sommar. Är inte det som inte ser klokt ut, det som egentligen är viktigt...
Har aldrig varit en stordrickare, och kommer inte bli nån heller. Men på nåt sätt, om vi ska vara ärliga, släpper de där störande hämningarna, att vara duktig. Och för den skull dansar man inte på bordet, nej, man skrattar bara lite mer.
Så om det är nån som dömer ut en för att säga det, låt gå. Jag predikar inte om att alla ska dricka eller så, men jag gör inte heller det motsatta, att man inte får dricka.
Det jag säger är att det går att ha minst lika roligt med eller utan alkohol.
Och vilka är vi som har rätt att döma om någon väljer , i vuxen ålder och i måtta, att ta ett glas vin eller en öl, i halvåret, på en fest.


Utan, men allt...

Vad är en syltgrotta utan sylt?
Vad är en nejlika utan dess nej?
Vad är svärdet utan sitt S?

Kontot ekar tomt, busskortet är laddat. Det tycks vara så att just den ekonomiska biten har sina berg och dalar, ena månaden finns det rum för mat, infall och allmän förnöjsamhet.
I nästa är slantarna räkningsbara, varje mynt är viktigt för att det ska gå i hop sig. 140 enkronor ligger i plånboken. Där ska de ligga till den 25:e, då de får sällskap och förökar sig.
Vilken lycka det då blir när cheferna bjuder på teater, på bio, på fest, på erfarenhet och fniss bakom disken.

Även om syltgrottan har glömt sin sylt, även om nejlikan vissnat bort sitt nej, även om svärdet har tappat sitt s, finns det en grotta, ett lika, och ett värde kvar. Något som är bestående. Något som räknas.

Kameran är död...

De sista orden ska sättas i dokumentet med namnet Magisteruppsats. Det skulle lika gärna kunna heta SLUTET.
Slutet på en era, i vårt lilla mått ganska simpel era. Inte för att vi stridit i ett krig eller bekämpat världssvälten.
Men slutet på ett liv, där tryggheten och lyckan har varit paketerad i formen av universitet, samtal, lärare, nya vänner och ett ekonomiskt bidrag var månad.
Om dryga 1 månad vet jag ingenting. Egentligen ingenting om någonting. Ja, förutom att saker sker hur som helst, att det oftast brukar ornda sig. Att det inte blir bättre någonstans. Och det är ju precis det som är meningen. Det blir inte bättre än man gör sig, så att säga.
Klyschor is the shit.:)


Kameran är död...

De sista orden ska sättas i dokumentet med namnet Magisteruppsats. Det skulle lika gärna kunna heta SLUTET.
Slutet på en era, i vårt lilla mått ganska simpel era. Inte för att vi stridit i ett krig eller bekämpat världssvälten.
Men slutet på ett liv, där tryggheten och lyckan har varit paketerad i formen av universitet, samtal, lärare, nya vänner och ett ekonomiskt bidrag var månad.
Om dryga 1 månad vet jag ingenting. Egentligen ingenting om någonting. Ja, förutom att saker sker hur som helst, att det oftast brukar ornda sig. Att det inte blir bättre någonstans. Och det är ju precis det som är meningen. Det blir inte bättre än man gör sig, så att säga.
Klyschor is the shit.:)


Mm

Maträtter att längta efter:

-Potatissallad (hemmagjord naturligtvis), med burkskinka och sallad.
-Grytor av olika slag

Efterrätt att sukta efter:
-Chokladtårta med chokladkräm på , garnerad med bär.
-Skivad aprikos (enkelt, och extremt fräscht och gott)


Ni då? Mat ni gillar?


RSS 2.0