Tre lista

Tre överraskande saker:

- serien Glee, den är ju underhållande och sevärd!

- Att se fram emot att åka till Växjö i morrn...hinner med att träffa Annica och fika mellan tågbytena:), sedan till vandrarhemmet och slagga i sovsal. Förhoppningsvis utan att prata i sömnen. Det känns pirrigt men jättejättespännande och som ett äventyr:). 
Märker att rutiner irriterar en i längden...samtidigt som man är en kontrollmänniska hehe...bra kombo.

- Att livet är väldigt bra, fastän man inte tror det...om man slutar jämföra och analysera allt istället för att faktiskt köra på...då inser man att det fan inte är värt att leta och leta och försöka komma på vad lycka är...den är ju oftast där ändå.




Kan en juridikbok vara ironisk?!

" En låntagare befinner sig på en lång semester och drabbas under tiden av inbrott i sitt hem, varvid tjuven stjäl det mest värdefulla: matsilvret och  lånekortet."

Så står det som ett exempel i en av böckerna till Bibliotekarieutbildningen. Det var för väl att det bara vara ett exempel och inte på riktigt, herregud tänk att de tog matsilvret och lånekortet! Vilken katastrof hahahahaha

Familjen Hedennös

Det är fascinerande med tv-program som "Bachelor", som är grundat på the all american lifestyle där mannen som söker kvinnan i sitt liv ser ut som en lackad Ken docka... en av kvinnorna som eftersträvar denna lackade man ( som NATURLIGTVIS är officer och läkare inom armen) försvinner en efter en, de som får stanna tar emot en ros av Ken...och testas i hur de är med barn, för lets face it det är bra att ni har jobb nu tjejer men sen när jag valt dig till min fru...
Sen bryts den fina stämningen när en kvinna under en dejt berättar att hon varit gift innan.
Ken blir tom i blicken och säger senare "att det gör honom tveksam angående henne...för han ser ju på äktenskapet som en livslång relation".

Finns de här människorna på riktigt?!

Vet inte vad rubriken ska vara...

Det är roligt när ni kommenterar, särskilt med sådant hat hehe som Femma och Sus gjorde i förra inlägget.
Tack!
Tog tag i skiten i går när jag krisat en stund, ringde och fick tjata och poängtera att "theres no money " till den skulden, så förhoppningsvis kommer handläggaren nu se över det och ge ett nytt besked, det är bara att protestera och sen ligger det i deras händer liksom.

Emma och jag var hurtiga igen, vi åkte och tränade vid 8...när klockan ringer känns det extremt lockande att ligga kvar, men när man väl är där och får träffa emma och sedan komma igång kommer en fin känsla av duktighet och ett gäng med endorfiner. En fin förmiddag:) Vi hann också in på Vilbergens bibliotek och köpte en påse böcker för 50 pix.

Bäst o köra på med läsningen, värdelöst att läsa texter på datorn, men hellre det än behöva köpa en tegelsten om det fantastiska world wide web :)



När det är oväder ute, vad gör man då för att roa sig på hotellrummet som luktar som Bengt Magnussons rökröst...
jo det här:)


....(Suck)

Igår var det andra avsnittet av "Jakten på lyckan" på svt, där Hanna från morgonpasset åker runt och träffar olika människor och pratar om vad lycka egentligen är och hur man uppnår den. Det var bland annat en kvinna som skrivit boken "smile or die", hennes namn har trillat bort i minnet, men hon var härligt bitter och menade på att det var vansinne att hela tiden gå runt och uppmana människor att se saker positivt.

Jobbet verkar vara sant och det är så himla himla skönt, man slipper ligga och snurra och oroa sig om det kommer komma in några pengar i sommar.
Drömde  inatt att vi var några stycken som gömde oss i en pappkartong för utanför var det tyskar som dödade människor om man inte gjorde hitlerhälsningen...det var en läskig läskig dröm.


Efter sol kommer regn, jävligt mycket regn kommer det.
För några dagar sedan meddelade ju csn så rart att jag ska betala 4000 i år, fastän jag fortfarande pluggar.
Idag kom det andra nedslaget...känns lite som myndigheterna är på häxjakt och letar folk att trilskas med...
" Du ska betala 11 200 kr" skanderar nu försäkringskassan ut. För dom har rotat i 2009års bostadsbidrag som de gav till mig och som de säger var preliminärt bidrag. En fråga: Hur kan något vara preliminärt om man betalar ut det?!
"Om du inte har möjligheten att betala hela eller delar av summan, var vänlig kontakta oss..."
Om??!
Systemet att ge människor ekonomisk hjälp, när de faktiskt behöver det, har sina "blindspots", för när du minst anar det så straffas du för att du faktiskt tagit emot hjälpen.
Men det finns för många bra saker just nu, för att bryta ihop för det här.
Tack Felicia, Susie och Emma för kommentarer:) i förra inlägget.

Andas lugnt...

Jag vill inte ropa hej än MEN  kanske är sommarens inkomst kirrad!
Så jag viskar ett hej så länge...
Fan det blir smågodis ikväll!!

Great

Va bra det är att när man går upp i ottan för att söka jobb innan man drar till campus, hittar ett rätt så bra jobb och ska just till att söka och lägga in CV och sånt då datorn piper till och slänger upp en ruta om att jobbsidan som vill laddas ner har ett trojanskt virus och att därför har nedladdningen stoppats.

Bra: att virusprogrammet sköter sig...

Inte så bra: att det finns jävlar som tillverkar skiten ...( virus alltså)

Man kan inte ens lita på ett företags jobbsida...vilket hummel!


To do list...

Att göra lista:

Maila om praktik

Se en otroligt larvig romantisk komedi ( Störtkär)

Köpa toapapper

Inte tänka på den kortfilmen som de visade på nt-kanalen i går...om en tjej som satt och tittade på kort och upptäckte att hon inte var med, men att det var en skuggfigur som satt med istället.
Sen när hon tog kort i sitt rum såg hon på skärmen att skuggfiguren höll på att krypa ut under hennes säng...

Inte få panik för att det bor en liten liten skalbagge nånstans i lägenheten, för Stina kan inte käka upp den tydligen...jägarinstinkt eh...? Satt bara o glodde på den...

Fylla frysen med mat

Ha mensvärk, träningsvärk och ont i huvudet på samma gång

Tycka jävligt synd om vän A som ligger magsjuk och kräks hela natten!!!! Stackars sate!!!!

Kära energitjuv

Luftiga, fluffiga popkorn,
likt livet om man ska vara klyschig.
Ytan som på något sätt har tagit över, erövrat det som då var mörkt, men som nu är ljusare, friskare, ärligare.
Det luftiga, det fluffiga gör dagarna till något att vakna till.
Överdos av choklad.
För mycket av det goda, en bok som blir förläst. För mycket. För likt den 15-årigas situation.
"Det där är inte du" säger dem. "Det är inte så nu". Och jag tror. Tror på att sår kan läka, tror på att rädsla kan övervinnas, tror att man kan resa sig, resa sig ur den mörkaste aska.
Det har gått en tid, en lång tid, månader som närmar sig år. Sen det var aska i själen, lusten var en smula, en smula som inte fann någon att mätta.
Som en kärna, det luftiga och fluffiga popkornets kärna, med vassa kanter som rispar och viskar: Kommer du håg mig, askan?!
Ibland raspar det på dörren, men nu öppnar jag inte. Ibland gläntar jag på brevinkastet för att det känns välbekant. Men jag öppnar inte, för vet du askan min, vår tid var då.




Jaha då fattar ingen...

Emma och jag var så extremt ambitiösa imorse, klockan 8 åkte vi och tränade. Skönt och jobbigt på samma gång. Och det har väckts en plan i skallen...

2011:
Vårtermin: Plugga litt.vet 4 och Bibliotekarie
Sommar: Jobba som en gris
Höst: Plugga klart litt. vet 4 och fortsätta med bibliotekarie

2012:
Vårtermin: Jobba!
Inleda projekt SJ

Sommar/Höst: Projekt SJ klart.


Bu och bä lista

Ja det var ju jävligt kul (not!):

- Att läsa om teknikens utveckling i en bok ...( på engelska)
 från stenåldern där CD-Rom är den nya spännande uppfinningen
- Tack så mycket Moderaterna...för nu ska man tydligen betala tillbaka studielån samtidigt som man pluggar... och de var noga med att påpeka ( innan man ringde till dom och var förbannad) om jag inte pluggade nu skulle jag få betala det dubbla. Så jag ska vara så glad så glad att BARA få betala 4000 spänn i år. Tack tack!
- Sitta på universitetsbibblan och sippa kaffe i den här fina superseriösa termosmuggen :) samtidigt som man läser och läser...


- Grått grått grått...inte enda gnutta sol ute idag:(


Men däremot det här är kul!
- Imorrn kommer pengarna!
Herregud man kan ju köpa pålägg för första gången på flera veckor och fylla frysen! Herregud, man kan ju fan äta!

- Ikväll kommer Femma och vi ska spela spel!


Piggen och ankan

Vad har hänt med barndomen, när kidsen tittar väldigt undrande på en om man säger Musse pigg eller Kalle Anka?!
Alltså man säger ju inte det bara så där, helt utan koppling till det man pratar om men men...
De vet fan inte vem det är!
Nä det är bara Bilar, Trassel, ja jag VET INTE! Har noll koll på tecknat.

Det är ju typ som när Monica i Vänner precis haft sex med en yngre kille och han erkänner att han inte var så gammal som han sagt tidigare, utan att hon går på gymnasiet. Monica flippar ur och säger: Herregud, jag är Joan Collins! och han svarar: vem är det!?


Farfar också...

Varför drömmer jag ofta att lillasyster ska ha barn ( det ska hon) med en afrikansk man eller med en sjuttioårig gubbe ( det ska hon inte, så vitt jag vet i alla fall:).
I natt försökte Ingrid att övertala mig att det var bra, bättre än man tror att få barn med en gamling...
men hon såg trött ut ...sånt smittar kanske:).
Men en av de bästa...Celine Dion är ju gift med en olden goldie och tre kids har de med...:)


" Det hade blivit så bra..."

På måndag börjar första kursen , Biblioteks- och informationsvetenskap, i Växjö. Det kommer nog ta sin lilla tid att fatta hemsidan, men bra med en utmaning för hjärnan:). Tur är det ju att man inte ska fara fram och tillbaka dit jämt hehe, den är mestadels på distans, med första träffen i slutet av januari och början av februari. Jaha, tre dar alltså, får blir att bo på vandrarhem och utforska stan lite. Känns lite äventyrligt:).

Tåget tuffar på, och den sköna känslan av att det var precis rätt beslut att hoppa av lärarutbildningen för ca två år sen, något som några fortfarande ältar " Ja men du är ju så bra med barn" och " Ja tänk du hade blivit så bra..." och " jag tror att du skulle bli en jättebra barnmorska..."
jaha och!
Det tragikomiska med den som sa att man skulle bli barnmorska, vill(e) bli det själv men vågade aldrig testa...
tvinga inte på det på nån annan då!
Jag förstår verkligen att det inte är lätt, för det är det inte, att våga testa nåt man vill, men vi har ju fan bara ett liv.
Det är så himla synd att vi alla , av rädsla eller annat, avstår från att testa...
tänk vilken mängd tid vi förlorar på rädsla, på att gå efter vad andra tycker...
allt medan våra innersta drömmar dunkar vägg i vägg med hjärtat. Tills drömmen förvandlas till bitterhet.

bzzzzzzz

En banan är bra till mycket hehe...



Vatten

Det är så sjukt märkligt med kontraster...
I sverige är det isblanka gator och minusgrader, i Australien är det floder av vatten som dränker stor del av landet.
I Sverige går vi påklädda till max ( förutom fjortisarna som envisas med att gå med gympadojor och midjekort jacka), i Australien vadar folk i meterdjupt vatten medan de försöker rädda det som kan räddas. Möbler pallas upp på bockar, medan helikoptrar cirklar runt runt i luften, kanske kan vi rädda någon mer...
Hoppet är det som sist lämnar människan sägs.
Vad tänker moder jord att vi ska lära oss?
She´s really pissed off!

Klara , färdiga...

Gud va härligt det är med allas trevliga saker som ni skrev i ett tidigare inlägg!

Simma är trevligt, så pass trevligt att emma och jag glömde bort att vi gjorde just det för vi pratade så mycket hehe. Det tar verkligen musten ur en, simma, bubbla och basta...
efter middag med pomme och två hamburgare blev det visst en sovstund under skönt täcke...inget planerat, bara väldigt väldigt skönt...

Folk  förespråkar att människan ska röra sig och göra saker, att det gör dem piggare och att de mår bättre...
och till slut kan det te sig som en ramsa som bara rabblas, betydelsen faller bort i allt...
Men det finns en massa sanning i det...
en promenad, träning, simma eller göra något annat kul minst en gång om dan dämpar verkligen mörkrets förmåga att få folk deppiga!
Kram på er!


Det är inte mycket, men kanske en godbit...

Kroppen är en märklig mekanism, den kan styra hela känslan för världen från dag till dag. Från att dagen började bra med energi för att rätta uppsatsen i några timmar ( med kaffepaus :) och telefonsnack med Sus,  till att den blev nästintill platt som en pannkaka. Men det är ju bra att man efter drygt 10 år fattar " att  nej allt är inte hopplöst och skit" utan att det är tiden innan lingonveckan. Då får hormonerna fnatt och rusar in väggarna. 
Man kanske blir lite klokare med åldern hehe.
Choklad och te gör nog susen och lite bad med emma imorrn:).

Mjau ( ja det lät töntigt, men livet är för kort för att skämmas)



Skön stalj!

En bra föraning...

att Linneuniversitetet som har Biblioteks- och informationskunskap-programmet, som jag ska påbörja inom några dagar, ringer upp en " bara för att välkomna en och undrar om man har några frågor!)
Det finns vänlighet och värme även inom den stelt vetenskapliga platsen kallad universitet!
Har ni upplevt något extra trevligt den närmsta tiden? berätta berätta!!


Taken by trees

Varför vaknar man och bara har jesus-sånger i huvudet? " Jesus älskar alla barnen..."...
Kanske blir det så på grund av att man just drömt att ens brorsas barn var små små kycklingar som han höll mot sitt bröst medan vi åkte cab. Ja det är ju fullt normalt att drömma så...




Byte

En väldigt lyckad dag...härligt folk kom man ur huse med sina saker och ockuperade vardagsrummet.
Mycket trevligt, man kan träffas och prata och samtidigt spana med våra falkögon för att ta bästa grejen. Känns så lyxigt att utan betala en spänn, få en hög med fantastiska saker ( kläder, väska, ljuslyktor osv).
Hoppas ni hade lika kul som jag:) Man blir glad i själen av er!



och några vinterbilder...



På en pinne...
over and out

Tre grejer

Grattis susie, du får en massa beröm för headern du gjort till bloggen, du är så himla härlig och proffsig! :)( se inlägg med namnet repeat)

En cool grej:

* Insulinhundar
Är de inte helt fantastiska, personer med diabetes som behöver insulinsprutor kan ha hundar som är så jäkla duktiga och säger till sin matte/husse när de behöver insulin ( matten/hussen alltså, inte hunden). Det går ju en massa hjältehistorier om hundar som räddat livet på människor som legat i riskzonen att tappa medvetandet och att de krafsar och skäller tills människan gör som de säger. Fan vad bra!

En dålig ide:

* Gå till badhuset på jullovet! Man får ju nippran på att sockeröverdoserade barn som plaskar runt.

En plan:

* Imorrn har jag bytardag hos mig, man får ta med saker, kläder osv saker som man inte vill ha längre. Sen slänger man det i en hög och alla får ta det de vill ha!
Kul att ni kommer!


Repeat

Sol i fejan, sand som river under fotens så kallade sulor. Klockan tycks vara 14:51...en våg i ryggen, den slänger iväg en som en missil under vattnet. Sandal på fot, som tappas tre gånger på övergångsstället på samma dag, taxi bilar är farligare än en halv nykter spanjorska som ger en varma leenden.

I wish those day would come back...( Det är väldigt fint här med, men tanken på att slippa ha dubbla byxor...ah mm mm mm)


Dagens femma...

Här kommer listan med dagens fem braiga grejer:
1. Afropowerdance ( väldigt ansträngande och man svettas till och med på översidan av foten, men likt väl väldigt skönt och spänning i kroppen- lösande) + att man får hoppa runt och dansa som apor.

2. Köka foccacio med emma, du är en härlig prick, framtida kollega:)

3. Kaffe

4. Julklappspengar ( som gör att man har råd att köpa träningskort, tack papp....tomten menar jag)

5. endorfiner ( kroppens naturliga lyckopiller, man kan vara hur jäkla seg som helst, men sen när man apat sig lite:) så kvicknar den till. Braaa!

Dagens bild:



En hårig stjärt på en sur hårboll...

Hörrni...vore kul och höra era listor, vad lägger ni på topp fem bästa just nu? Skriv gärna en sån lista i kommentaren!
Kram

Vackört som Tabitha skulle säga...

En av världens finaste låtar...



Den får ni gärna spela på mitt bröllop, begravning eller whatever:)

Patron

Det går ett spöke genom lägenheten. Det gör så att sovrumstaket knakar varje kväll, fastän grannen ovanför inte är vaken. Det gör så att skrivaren får panik och inte kan skriva ut ett helt dokument, utan måste skriva ut en sida i taget. Skriv ut, sida 39, skriv ut, sida 38....sen tar bläckpatronen slut. Huvudet dunkar, uppsatsseminarie den 10:e, måste skriva ut uppsatserna...jaha efter 5 minuters hårriv, man kan visst välja att skriva ut på färgpatronen...
Den här kommande våren känns lockande, lugn i själen, så här lugn har den inte varit förut, så märkligt, så skönt.
Planerna är upplagda, plugga lite där, lite här, dricka kaffe i termosmugg, skriva, läsa, åka tåg till växjö ibland, suga åt sig livets godheter likt en svamp. Att bli nåt, att vara nån, det känns avlägset. För fan vad vi missar saker då, när någon vill att vi enbart ska låsa oss vid en titel, en statisk roll. Och den personen kastar ju verkligen stenar i glashus. Nä livet är gött, precis när det är som det är...


Men det blev ju ett inlägg i alla fall:)

Och årskrönikans extremt viktigaste upplysning gällande Victoria och Daniels bröllop var...trumvirvel....
Hur fort vagnen kördes...i 10 km/h.

who the hell cares!

Klapp på kind, smäll på käft,

Här kommer godbitarna, uttryckens uttryck under nyårshelgen...

*mamman: Ja men se t.ex  på susie , hon har ju fortfarande inte blivit nåt... och hon är ju bra ändå...



* Mamman: ja och så är det ju du och det är ju jättebra att du kommit på vad du vill göra...och du får ju säkert jobb...sverige är ju stort...


*På nyårsafton, en person står i köket och vill göra guacemole, ser lite stirrig med blicken runt om i köket. tjejen som bor i huset frågar: vad letar du efter?
Han: diskbänken...


Lärdom: Man kan vara bra "fastän man inte blivit nåt" hehe och det blir mycket disk på nyåret.

RSS 2.0