Borde

Tror att det bor en liten häxa inuti mig. Hon kommer fram ibland, under en viss period i månaden, och gör så att jag känner mig övergiven och ledsen, arg och irriterad på de stora sakerna i livet: brus på radion, dammsugning och städning, när man tappar något, när man inser att vissa grejer får man räkna med att göra på egen hand men sånt fattar inte dem som har "allt", brummande dvd osv.
Och även om man egentligen borde städa en annan dag, man borde sova ut och vila inför jobbet, man borde stanna upp och dricka det där glaset vattnet istället för att göra tre saker samtidigt och bli yr, så kör man på. Sätter mig ner. Andas. Inte så där som man ska då, typ yogaandning från magen. Vem fan har tid med det? Det blir också ett borde, just det ja, skulle ju köpa träningskort så jag skulle börja med yoga. Inga pengar över till det denna månad heller. Även om jag vet att jag inte är ensam, så vinner häxan idag. Får väl gå ner i tvättstugan och tjuta en skvätt. Kan ju passa på att tvätta och hämta lite grejer i förrådet och...( ja där kom mönstret igen).

Släckt

Glömmer hela tiden att man är stor nu. Att man är vuxen. Eller ja man ska föreställa det. Och inte vet man vad folk tänker när man flummar runt med bytardagar, längtan efter dem som känner en bäst ( vännerna), det där lilla lyckliga suget när man går in på ett bibliotek och sen kommer ut med ett gäng nya upplevelser innanför både hårda och mjuka pärmar.
I natt var det en sån där grubblarnatt på jobbet, man ligger där och läser i nån halvskräckisbok och tänker att jaha det här var väl inte läskigt. Släcker. Jo det var det visst. Vrider och vänder. Ligger till slut som en snedvriden fölunge medan man tänker på livet och döden. Vad man ska och inte göra. Vad som styr oss. Om det är några andar i garderoben, och i så fall att man i alla fall inte tänker gå upp och ta reda på det.

Puckla på

Ni vet hur man känner sig när man cyklar hem från jobbet, så jäkla snygg. INTE! Och trött med så man hänger mer än är rak.
I alla fall, där var jag, på cykeln, genom parken, tänkte väl mest på mat och ett bad, för ja helgens jobb har ju inte varit det absolut roligaste faktiskt.
När jag kommit genom parken och stannar vid trafikljuset så kommer det en man på cykel, håret fladdrar fastän inte rutan inte ens är öppen ( oj Ronny och Ragge har visst alltid en bit av ens hjärta), han har krulligt långt hår och ryggsäck ( på ryggen alltså). Han ropar " Vad fint du cyklade, det var vackert!". Sen kör han en bit till och vänder sig " kom ihåg det".
Man blir fan lite varm inuti och glad. För det finns tydligen goda människor. Det finns tydligen människor som tycker det är fint med cyklister med puckelrygg.

Triss i bra

Idag vill jag kasta strålkastaren på några väldigt bra saker som händer:
Lön, börja jobba ( ja det är faktiskt sant...ska bli skönt att komma igång igen och få lite struktur) och det bästa till sist, Annica fick reda på att hon fått jobb. Det var glada nyheter! Grattis fan!

Ett annat perspektiv

Här kommer Nils bilder och val av fotoobjekt:)
 
 
 
 
Lillknatten är besatt av att visa sin mage i tid och otid...vilket gör att han tycker att alla andra ska göra det med...
 
 

Barn är både härlighet och jobb

Varit borta på ledighet...eller ja ledighet och ledighet. Både jag och syrran blev helt slut emellanåt av de små knattarna som ville springa, blåsa sopbubblor, leka med traktorer, prata hål i huvudet på oss. Men gulliga är de med sina kramar, tafatta klappar på axeln och kommentarer. Fyraåringen ville sköta fotandet och så klart att han fick det. Gillar hans perspektiv och val av objekt haha. Men eftersom datorn är en röra just nu och vägrar hitta kameran så får bilderna visas en annan dag.
Puss på er!

Man with a kamera rocked our world

Det har varit några väldigt bra dagar, även om det inkluderat jobbdimma emellanåt. Igår blev det en kvarts snabbsömn innan mobilen plötsligt lät. Onej, är det dags att gå upp, tänkte man. Men sen när man tryckte på telefonen så sa den "Tja...". Va?!
Jahaa...det var ju såklart Jenny som kommit och ville veta koden. Haha, Så man kan bli ibland. Segare än kola.
Det blev skittrevligt med häng i soffan, äta tacos, fika och garva åt 80-talsfrisyrer i en bok från dadaaa! 80-talet!
Sen var det bara att dra vidare hem till trazan och banarne. Nävars, Carolina och Thim, för att äta kantarellmacka och glo på Arkiv X. Så härligt så.
Kantarellerna  kom inte från oss, Carolina och jag är tydligen inte världsbäst på att hitta dem hehe. När vi var ute häromdagen behövde vi tydligen träffa en främmande gubbe långt ut i skogen, för att huvudtaget se något som liknade färgen gult. Han sa att han var fotograf. Jaha! sa C och jag. Om ni följer med mig så kan jag visa er några undanskymda ställen här borta i ingenstans som ingen annan vet om, där finns det svamp, sa han. Jahaa, sa C och jag och galopperade efter. I ärlighetens namn så hade han ju en kamera. Och vi är ju inte maskföda så vitt jag vet.Så om man är fler än en vilsen plockare kan man följa med. Haha. Men sen när han ville ha våra nummer började " när någon är för snäll...-varningsklockorna ringa. Men det beror nog främst på att jag blivit misstänksam av mig efter att ha åkt buss i Finspång och det satt sig nån kille bredvid en och varit trevlig till en början men sen har frågorna bara blivit  mer och mer udda och sen får man ett " vill du gifta dig med mig?". Det har hänt flera jag känner.
 C däremot var den artiga och det var därför vi kunde mumsa igår, för the fotograf hade hört av sig och sagt att C kunde få svamp av honom.
 

Stor

Är inte rädd för förändringar. Inte så mycket längre. Det är kanske det som kallas att utvecklas.
Det är en tvetydig känsla, men att tiden går är inte enbart något dåligt. Mest bra faktiskt. Det gör att mellanrummet mellan det gamla och nuet och det som ska komma blir större. Man lär sig, man går vidare. Jag gillar att bli stor.
Nästa år är det 30:e i mitt liv. Och visst, jag hade kunnat sitta här och klaga på det jag inte har gjort eller har, men mitt liv hade inte varit mitt liv, om det inte varit som det är nu. Jag tror att vi kan påverka våra liv på extremt många sätt, att vi kan välja våra vägar. Om jag hade valt annorlunda hade det säkert blivit bra det med, men faktumet att jag valt som jag gjort, gör att jag är här nu. Levande. Med grejer på G. Med vänner som bara är helt fantastiska.
Jag gillar att bli stor.

10.23 Lördag

Var är fjärrkontrollen? Varför kan jag inte göra rörelserna som vi i hejaklacken övat på så länge och varför tittar hejaklacksledaren som ser väldigt lik Kirsten Dunst, så extremt hårt på mig?! Men var är fjärrkontrollen egentligen???
Vaknar.
1. Varför skulle det vara någon fjärrkontroll i sängen, i sovrummet överhuvudtaget? För det är där jag är.
2. Jag har aldrig varit och kommer aldrig bli ett hejaklacksmaterial.
3. Tack för magvärken Gud!

Man blir nog lätt lite störd av att jobba natt varannan natt i typ en vecka, vill nog inte ens tänka på hur det skulle vara om man jobbade varje natt hehe. Men pengarna är välkomna.

Idag har Roland namnsdag, tuta!

Det känns som att min hjärna fick en asbra ide i natt, något som jag saknat, men som jag kom på. Vilken tur att jag kommer ihåg det nu då. Inte.
Men något som i alla fall har kommit upp till ytan är lusten att pyssla. Hittade ett vykort från en gammal lärare, en härlig dramamänniska som jag brevväxlade med flera år efter att jag slutade högstadiet. Hon skriver: " Du måste ju använda alla dina små påhitt och idéer i alla livets situationer." Och ni vet när livet bara tuffar på, det är saker som måste göras och som tar ens tid. Men sen kommer man på att man faktiskt vill göra annat än bara det där som måste göras. Pyssla. Skriva. Klippa och klistra.
Hörde en tjej på spårvagnen säga till någon i sin telefon, att tiden inte räckte till. Att jobbet tog så himla mycket tid och energi. Där är vi alla. Vi vill, men hinner inte. Tvingas välja bort.
Ska vi trotsa kraven och pyssla någon gång, säg till!

Kapning

Skulle skriva nåt jäkla glatt inlägg om att jag var så glad idag. Att det varit det glada som vann matchen idag. Regnsmatter. Att det till och med lockar att läsa klart Harry Potter-boken, som förutom delar av den är rejält långdragen ( bryr mig inte om att Harry går i nån jäkla korridor, i alla fall inte på 300 av 500 sidor). Att H&M-katalogen kommit. Att frissan gör att nacken andas ut. Att det finns människor som klagar på exakt samma saker som en själv, därute. Särskilt på spårvagnen har jag märkt.
Och så tog datorn bort halva inlägget. Surt. Men men nu suddar jag bort den sura minen och önskar er en skitbra kväll istället!

Cut your stress off

- Jaha, vad vill du göra idag?...
- Gör nåt, rädda det!
 
Av nån anledning faller det ju ändå av, så nu var det klippt...
 
Nån dag när det kändes tråkigt beställde jag en bok om Hiv. Ja det var upplyftande.
När Jonas Gardell skriver den, svar ja.
 
 
 
och
 

Dagar som dessa 2

 

Dagar som dessa...

En tupplur eller två. En familjepizza med sallad på delad på fyra. En Arkiv X kväll med folket tillhörande gruppen Härliga människor. Att gå hem i natten. Det är tyst i den rätta betydelsen. Igenkottar passerar över gruset. Hem till en säng.
Vakna. Utvilad. Utan någon direkt plan. En uttråkad vän. Det blir cyklande till loppis. Cyklande hem till E, spela Skipbo. Fyra omgångar. God enkel mat. Fniss. Cykla hem. I solnedgången.




Sugarsnake

När man sover på dagen blir man helt koko efter. Det kan först förstås också bero på att man fått ett blodsockerfall under sömnen och man bestämmer sig för att tokchocka och väcka hjärnan genom att suga i sig 1 mugg oboy, 3 polarknäcke och glass med strössel. Slutar med ett illamående. Nu kanske den som alltid gör rätt och äter rätt och lever rätt tänker att då är man väl galen.
Men jag laddar lite inför pizza och arkiv x-kväll med några trevliga prickar.
Förresten, hade en skum dröm i natt på jobbet, jag drömde att det låg en liten liten huggorm på golvet och jag fick lite smått panik för det var en massa barnfötter som gick runt och ja mina egna också. Vaknade efter min långa sömn på typ 22 minuter. Sen var det äckligt varmt och ja tiden gick. Kollade klockan...03.34. Jaha just det ja sova var det...
Just huggormen återkommer. Någon som har en analys?

Orange


News

Just realised that i´m a grown up. Big time!
1. När man äter på godisen marsipanbröd och tycker det är så där härligt gott
2. När en tant på spårvagnen säger åt några småkillar att ta ner fötterna från sätet och man tänker i sitt huvud att det var väldigt bra gjort.
3. När man ser tröttheten se väldigt mörk ut under ögonen och man inser att kroppen inte är som den brukade. Men lite bruna är bena, om man har vitt på sig så att det blir en markant skillnad i alla fall haha.
4. När man använder ordet markant.
 
Så vad att göra, jo man går på bio med Jenny och spökar ut sig, för visst kan två 30-åringar göra det. Skit samma om folk glor, lite kul måste man få ha.
Ja och vem har den bästa kameran...inte jag i alla fall.
 
 
 
 
Sen måste man ju gilla det här landets val av nyheter. Perspektiv gott folk, perspektiv!
( fy vale och nu kom det ett gott folk med...jaha)

RSS 2.0