Tisdag

Varje gång man loggar in på blogg.se så är det allttid en massa fina bloggar med fina fina foton. Fan alltså...man måste köpa en kamera snart och bli en jobbig jävel ( näe jag nämner inga namn hehe) som fotar precis allt! Bäst är foton som är helt oplanerade, när folk inte har nån aning om att de fotade. Fick paket från hm idag, vårskor, byxor och shorts. Tyvärr blev inte kontot så glad då, för tydligen har jag varit tokentusiastisk och sparat undan för mycket pengar så det enbart fanns 300 kvar...ena stunden är man fattig som en gris och den andra har man sparat för mycket hehe.
Har hittat en ny favorittecknare, Henrik Lange...lånade några böcker av honom igår. Bland annat " Pappa för dig som har bråttom", den ska man inte läsa på jobbet tydligen för då får man fnissa ihjäl i tystnad under täcket. Han har även skrivit/tecknat böcker som handlar om filmer fast som han sammanfattat på typ fyra rutor.

Okej, det första som kommer upp i ert huvud ( för ni har bara ett tillsammans hehe), vad skulle ni vilja fotografera i detta ögonblick?
Jag skulle vilja fota en skrattande häst...

Ett gott skratt smittar genom väggar tydligen

Haha inatt var väldigt konstigt...jag låg och sov i gästrummet på jobbet och drömde om tjejen på jobbet, att hon   var någonstans och att hon var glad och skrattade. Jag skrattade till och vaknade (så klart...för om jag någon gång somnar till på jobbet vaknar jag antingen av att jag dreglat på kudden eller att hon eller jag snarkar till)...i alla fall, när jag vaknat av att jag skrattat till hörde jag från hennes rum att hon skrattade hon med. Haha.

Lasagne ( näe, stavas det så) är inslängd i ugnen, nyduschad, myskläder på, och snart åker nog en film på med. Mycket som är på.

Livet i en tekopp

Snålblåst i pengasimmande. En tant, en liten liten söt tant berättade på bussplatsen att det blåste så mycket in bakom hennes glasögon. Lönehelg. Folket är inte riktigt kloka på stormarknaden. Mosar sig fram bland varor, barn, personal med en uns panik i ögat. När kylen, frysen, och skafferiet är fulla kommer matlusten åter.
Igår var det en väldigt fin kväll med några goa tjejer, tacos, fanta, choklad ( bla en sort som antingen smakade kompost eller mögel beroende på vem som uttalade sig), spelande. Tokstolle och alias party. Den bästa tröttheten och sömnen kommer efter en av sådana kvällar. Tack.

Enda inlägget om jobbet

Ibland har man kanske ett av världens bästa jobb...idag på eftermiddagen satte vi oss på brukarens balkong, hon hoppade raskt över till träsoffan och så glodde vi på folk och solen sken och  jag masserade hennes tår och den andra assistenten dammsög balkongen och kollade text tv för att få reda på prinsessans namn. Bra arbetsfördelning haha. När vi tre är klickar det jäkligt bra och vi har kul. Imorrn ska vi laga lyxmat.

Jenka

En fin kväll avslutas med lite semlefikande i Jennys kök. Hennes ungar käkar wienerbröd för glatta livet, hennes dotter säger att hon ska bli delfinskötare när hon blir stor och då ska hon stå på deras näbb. Och det är så himla roligt och så jäkla sant för det ser ju ut som en näbb istället för en nos. Sen pratar vi allvar, J och jag. Livets trotsighet, dottern undrar varför vi bråkar. Va?! Allvarsnack kan verkligen låta som något helt annat i en utomståendes öron. Mitt i allvaret avbryter hon återigen på sitt härliga barnsätt, J säger att hon pratar just nu, men vad ville du säga?. " Varför har du så runda ögon?"
Jag älskar barns syn på världen, att det de tänker på är så underbart naivt och direkt liksom. Vi vuxna har ju en förmåga att väva in våra tankar i en rulle av vad man får och vad man inte får säga, för att sedan skicka det genom ett filter och sen faktiskt säga något.

Action

Tajming, en uns av ödet och lite arbetande är nog grunden till allting. Faktiskt.
Jag tänker inte tjata om hur tursamt det var att jag fått jobb bla bla bla, fast det ju var det.
Nu tänkte jag tjata om uppsatsen istället hehe. Nu är den färdigskriven, ska bara läsas igenom och sen skickas in. I höstas kändes det omöjligt att göra klart den. Jag gav upp. Dokumentet låg på datorn, oöppnat. Sen kom det nya året, andra saker ordnade sig, säkerhet. Lugn. Ro. Pang. Då vaknade det där lilla jävlar ananamma igen. Klart den ska göras klart. Klart jag vill ha den där examen i ryggen. Göra något fullständigt. Till punkt och pricka.
Saker klaffar. Läraren ger tummen upp. Korrigering av text. Av livet. Yes!

You were right...

Susie vann vadet. Helt sjukt att vi så sent som i går kväll slog vad om vilket kön kungliga bebisen skulle ha, och den som fick rätt bjuder på fika i sommar. Jag gissade pojke och ja du Susie guessed right, det blev en tjej!
Grattis!

Glad löningshelg på er!

Pengar. Så jäkla bra. Okej, det är verkligen inte allt. Men den där känslan när man kan slappna av och veta att pengarna rullar in på kontot den 25:e, den är oslagbar faktiskt. Och om man innan tänkt att det känns lite motigt på jobbet, så lättar det och det är värt alltihopa. Drömmar kan gå i uppfyllelse, drömmar kan förverkligas, drömmar i form av hela skor,  ev inköp av vinterjacka på rea ( vore ju väldigt skönt att slippa det inköpet i höst/vinter. Och kanske, jag säger kanske, kan man unna sig den där skitafina muggen med hus på , på lagerhaus :)

Baka baka liten tigerkaka

Kolasnitt med kokos-kakorna försvann med ljudets hastighet på jobbet, tom ekar burken nu. Det väckte bakdjävulen i en och den slängde just ihop en sockerkaka med dels vaniljsmet och chokladsmet ( annars kallad  tigerkaka) men ströbrödet var slut för nån liten tomte hade snott det i skafferiet, så det fick bli diegestieve i krossad form som ersättning för det. Hm, återstår om det blir en uns gott eller ett "fail" :)... vad tror ni?

Ömt värmande

Somliga går med trasiga skor...
Inte jag, längre. Trött på att de skor som folket i stan ska ha på sig är gjort i materialet DYNGSURT VID ÅSYNEN AV NÅGON SLAGS VÄTA. Sulorna faller ur sina sömmar, snön pyser in i strumpor och den kalla vinterluften gör det motsatta värmen gör. Så idag åker de i tunnan. I dag lämnar tanken på att inte använda varma skor i modellen INTE JÄTTESNYGGA MEN INTE HELLER JÄTTEFULA. Idag gick de varma fötterna ( och jag) på en långpromenad. Sol. Syre. Tankerensande.
Idag gick en kopp varmt svart kaffe in i strupen. I mig.
Idag gick de skönsjungande First aid kit s sång in genom mina hörselgångar. Idag är en vacker dag.

Söndagsredovisning

Snön kommer och går. Telefonen ringer. Mamma. Mitt i tittandet av Saturday night live. Underbara Zooey Deshanel var med. Söndag morgon, en ynnest att vara ledig. Ibland känns det inte som det har funnits en tid då man inte hade ett jobb. Köpdjävulen har vågat sig fram mer och mer, i och för sig inte när det gäller grejer som är onödiga, det som inhandlats är saker jag valt bort förut. Om jag vill köpa de här strumporna kan jag inte köpa köttfärsen sen. Nu kan jag köpa strumporna i köttfärsen så att säga:).

Tre låtar som ljuder ofta i köket:
1. Jar of hearts - Christina Perri
2. Some die young- Laleh
3. Sentimental heart - She and him ( Zooey deshanel är med i den gruppen)

Vad låter hemma hos er?

Inhalation

Agressiviteten växer. På loppis tydligen. Det är ett bra tag sedan sist jag gått, på loppis, som jag älskat. Älskar. kanske fortfarande. Men idag blev det mest en faktor till att bli irriterad. Allvarligt, folket bara ställer sig blick stilla, mitt i gången, den trånga gången som alla loppis har som signum. Sen står de där, de tittar förstrött på de som försöker ta sig förbi, men flyttar de sig. Näe.
Okej, man andas in. Man går vidare till nästa. Och då blir man själv en av dem som är irriterande. Utan avsikt. Sätter sig på huk för att kolla boktitlar i hylla efter hylla. Det finns svängrum på 2 meter bakom mig och just för tillfället är det lugnt på den delen av loppiset. Men nog fan ska folk stå en mm från min rygg och sucka för att de inte ser just de böcker jag tittar på. Men kära kära du...det finns 4 hyllor till som du kan titta på så länge, är snart klar, faktiskt redan nu.

say so

Ormen kommer närmare och närmare...simmar på ytan som en fisk i vattnet, alltså väldigt bra och smidigt.
Kattungarna! Kattungarna , tänker jag och kastar mig fram i det stora blå, inte alls lika smidigt...
Kattungarna som förtvivlat simmar på för att inte bli ormlunch.

tralatraltral....( musik hörs på avlägset håll.) Slår upp ögonen. Gult påslakan, morgon hemma. Ingen orm. Inga kattungar.
Man har helt i onödan tokstressat upp sig för o rädda de stackarna. Det var en dröm.
Ja men SÄG DET DÅ!

Livets tårta

Sår på fingrarnas översida varar lite lätt. Svider. Februari är ingen rolig månad. Julen är passerad and over and done with. Våren dröjer med sina spretande strålar. Den vanliga deppigheten som var ett spår av barndom/ungdom/tidig vuxendom har förbytts till läget då man suckar och är uttråkad och trött istället. Trött på mörker och för varma värmeljus. Trött på att  bylta på sig. Trött på lägen då man hamnar i kläm och förr eller senare måste välja antingen eller. Men bara för en liten stund i taget. För det är inte riktigt värt det att stanna i tröttbubblan alltför länge. Det finns ljus. Även i februari. Även i mellanläget mellan strålande och total kyla.


Tro fan det...

Fjortistjej på spårvagnen som pratar i telefon:
- o vet, min franskalärare hatar verkligen mig, vet du va hon sa..."du kan mycket bättre än så här, du kan mer franska än du tror..."...

Ja, för det är ju ett säkert tecken på en hatande lärare, att de tror på en. Or not. Nån gång borde nån uppfinna att det faktiskt är bra att försöka i skolan, att man faktiskt får beröm för att man visar att man kan. Inte som nu och då, på vår tid, då man typ blev mobbad och utfryst efter att man  blivit "flushed" på toan.

Thank god

Ha de näran i da, ha de näran i dag, ha de näran kära Annica...(everbody now) HA DE NÄRAN IDAAAAA!
I dag fyller Annica år, hurra hurra hurra ! Annica är en sällsam varelse hon:). Och tänk vad hon är full av information...t.ex. (ja för jag kunde riktigt känna er abstinens att veta vad)... i alla fall, Annica  berättade allra senast i förra veckan att om man håller ett värmeljus under en björkkvist så slår knopparna ut. Ja förutsatt att man tänt ljuset först...det händer nog inte ett jota annars. Man står nog mest med ett ljus och en kvist och ser dum ut.
Is grandma stripping?
With dad?
Älskar dig världens bästa Annica. och grattis Tim med:)

P.s idag berättade Sus att hon hade en kviga när hon var liten, en kviga som hon red på...man slutar aldrig förvånas fan hehe d.s

Stella is a mother now



En stor varm kram till den fina lillasystern Ingrid som skickar "saknar dig -hälsningar" och bilder på kalvar som kommit till världen, den ovan är Stellas tjurkalv.
Puss och kram, vilken goding:) Både syster och kalv. Saknar dig med!

tea please...

När grottmänniskorna satt där runt sin eld med en kopp varmt vatten visste de inte att de långt senare skulle bli omnämnda i ett blogginlägg. För en kopp mambo jambo te är enda räddningen från att inte frysa så in i märgen när man kommer hem. Tack te-uppfinnaren!

Bla bla bla

Att ansöka om semester. Vilka vuxenpoäng. Att stå i en annans kök och räkna till tio är värt vuxenpoäng. Att inse att resonera inte är något man kan göra med alla. Att skriva ett svammelinlägg. Not vuxenpoäng.
Nån som hört First aid kit förresten? Hörde en låt med dem. Fina grejer.

Fel, men så rätt:)

Fler felsjungningar:

Låt: Santa Lucia
Riktig text: Se på vår tröskel står, vitklädd med ljus i hår...
Felsjungning: Se på vår tröskel står, likblek med ljus i hår.


Låt: Ghost busters
Riktig text: who you gonna call? GHOSTBUSTERS!
Felsjungning: Tio gånger tolv? GHOSTBUSTERS!


Låt: Staffan var en stalledräng
Riktig text: Staffan var en stalledräng
Felsjungningar ( tre olika:):
Staffan var en navelsträng
Staffan var en saffranslängd
Stackars lilla stalledvärg.


Maskrosa

Latmasken har kurat ihop sig i den snuviga hjärnan. Tänkte att man skulle passa på och köpa billig bh på kappahl nu när de rear ut för 99 kr/st. Med tanke på att det typ tar enbart 10 minuter att åka ner till stan och köpa det låter det ju rätt simpelt. Men näe, latmasken i en tänkte att det är smidigare att beställa på nätet. Jaja, det får bli så. För det ser kallt ut ute, och man har ju faktiskt suttit med uppsatsen nu och mailat lärare om att faktiskt lämna in den nån gång och så. Får tacka både Felicia och Joline som insisterade på att man inte skulle ge upp nu. Tack:).
Vintern gör att huden blir som sandpapper, modell extra torr. Ansiktet. Händerna. Armbågarna. Fötterna. Håret ser ut som vissna åkergrässtrån. Men så är nog allas look i februari. Blekfisarnas månad. 

Sing for life - även om det är fel

I boken " Trygga räkan - svenska folkets felhörda låtar del två finns det en hel del guldkorn. Folk har fått berättta hur fel de sjungit och trott att texten är. Här kommer några exempel:

Artist: Carola
Låt: Invincible
Riktig text: Invincible
Felsjungning: " En vimsig boll"

Artist: Anders Glenmark
Låt: Hon har blommor i sitt hår
Riktig text: Hon har blommor i sitt hår, som bara jag kan se.
Felsjungning: Hon har blont och risigt hår, som bara jag kan se.


Ormsloken

Med dammsugning som bakgrund ( visste ni förresten att det finns en slamsugarfirma som har slogan " Vi suger allt" hehe) börjar man så smått ladda för att åka hem till stan. Det livet känns väldigt långt bort, här har man ju lunsat runt med tajts och fula vinterskor. Varför är det ingen som har kommit på att göra både varma och snygga vinterdojor?
Det är en annan dimension på saker och ting här. Igår t.ex ropade Nils på mig:
-Karin, var är du?
- Jag är här uppe och ligger och  läser tidningen...
- Då kan ju ja komma upp och leka medan du ligger och läser tidningen... ( följt av ett dunsande uppför trappan)

Det hela slutade med att han körde runt en traktor och vagn ganska högljudt, medan jag fick ligga och läsa tidningen MEN då skulle även plastormen Snoken ligga på min mage medan jag gjorde det. Helt naturligt. Men ganska bra sätt att bota ormskräck, fast så jäkla lugn kände man sig inte:).
Hoppas ni vill hitta på grejer när jag kommit hem:)!


Bring it on Ingalls!

- Det är nog inte så konstigt, några barn på dagis har haft maginfluensa...
Säger kära lillasyster typ 6 minuter efter att Nils sagt " Jag mår illa..." och mamma av nån anledning tagit fram den gula plastskålen för Nilsplutten att hulka i. Den gula skålen som några timmar tidigare innehöll vispad grädde till semlor. Grattis!
Natten kom att bli ett springande mellan dusch och säng för att byta till fräsch skål...eller fräsch och fräsch.
Lite senare, i vardagsrummet, det är mörkt , N och lillasyster ligger i bäddsoffan, jag i en typ 2 dm lång soffa.
- mamma....( oroligt stönande)
Lillasyster/ Nils mamma,  som somnat, rycker till,
- Va?
- ( mummel)
-Va säger du Nils?! Jag hör inte...
- (mummel)
- Men vad är pasleski!!!?
( Nils som verkar ha tröttnat på att mamman hans inte fattar säger högre):
- Ja sa, kallt täcke mamma, ja vill ha kallt täcke.

Höll på att fnissa i hjäl där man låg låg i smurfsoffan.

Annars en solskensdag för familjen. Bara slappat, vi låg alla i vardagsrummet och vilade medan barnen klättrade runt på oss och byggde inhägnader och sånt helt naturligt. Känner hur familjen Ingalls har fått en konkurrent:)


Den osminkade sanningen

- Pappa har ätit upp hela skålen!
En helnäck nils kommer instudsande i gästrummet och hoppar in under mitt täcke.
Nils syftar på pringles-chipsen som jag köpt med mig.
- Då kan vi ju inte ha fredagsmys, Karin...

Tur att det fanns några chips kvar till i kväll. Då ska vi hela gänget sova över hos mamma/mormor och pappa/morfar. Göra god middag, eller ja den ska Robert göra medan vi andra pöser.
Man går verkligen in i en annan form när man åker bort till släkten och har en vecka ledigt. Sminka sig? näe.
Borsta håret varje dag? svar nej.
Näe, tajts, jeans över, raggsockor, hår med lite bulldeg i luggen som nån av busarna tyckte jag skulle ha, linne, två tröjor och det är ju bara när man är inne. Ute är det så jäkla kallt att till och med kossorna i lagården har is på deras morrhår ( om det nu heter så). De säger ju inte morr, de buffar bara en i sidan och glor en rakt i ögat. Kossor är verkligen ett djur som bara står. Äter. Glor.
Men lite fina är dem allt.

Krafs krafs

Idag gjorde mamma Ulla-Britt en ögonoperation, de sprapade bort gråstarren. Nästan så man kräks i laxen på tallriken...bland det läskigaste som finns är just ögon och folk ska hålla på o peta och ha sig. Ben i laxen som sticker en i kinden är också läskigt tydligen. Fan. Man får inte njuta av nåt.
Det andra (eller tredje) som är döläskigt är halsar. Sticka ner saker där är inte naturligt!!!!
Och handleder. Man ser ådror och skit. Näe, vi kan väl helt enkelt säga grattis till Ulla-Britts familj, för vi lär ju också få skiten. Den dagen den sorgen, och nedsövd är kravet. Men det går tydligen så fort att ligga där med uppspärrade ögon och se strålen/kniven/yxan , vad de nu använder. Inte fort nog tänker jag.


RSS 2.0