Samvete och tillväxt

Tack för skitsnälla kommentarer, man blir ju rörd till maximum :) vilken tur att ni alla finns.
Om man lägger bort hela jämförelsen som vi alla gör med andras liv och att andra har det mycket bättre än en själv, så kommer det ibland stunder då man bara fattar vilken tur man har att känna så genuina personer som finns där jämt, både fysiskt, över telefon, i tanken.

Igår var det tårtkalas hos femma, som snott ihop god tårta och syltgrottor och dukat upp för gemenskap på filtar i trädgården. Alla känslor fick rum, osäkerhet, trygghet, en välbekant känsla av att sörpla solsken och nya händelser. Det förflutna mötte det som kallas nuet av vissa. Förhoppning att det inte påverkade de andra. För livet gör precis som det vill, man skiljs åt, man stannar hos varandra, svårt att veta vilket. Inga känslor av agg inuti. De tog slut för mycket länge sen. Kanske för att det är slöseri med tid och energi, slöseri med plats inuti.

Tre korta:

Adele - 21 ( kan inte riktigt bestämma om det är en skiva att lyssna på sommaren eller mer en murrig skiva för den mörka årstiden, men bra är den i alla fall)

Sovmorgon ( varför få dåligt samvete för att sova ut när man kan, egentligen)

Läsa ( lusten är stor just nu, perfekt! Har precis läst ut Fredrik Lindström och Henrik Schyfferts " Ljust och fräscht". Kul och lämnar en tänkande efteråt. )

Dags att dricka lite vatten, skriva lite på uppsats och sedan åka till jobbet för att få ytterligare grepp på incheckning. På lördag börjar jag på "riktigt".

Skriv gärna nån kommentar på vad ni pysslar med just nu, på sommarlovet:)

Hjälp/jaaaa!

Så var man receptionist/telefonist då och det i en handvändning. Och det var precis vad jag behövde, känts som jag gått och harvat i samma spår och att somrarna och dagarna är sig lika liksom, inte nåt direkt att bita i, ja ni vet...
Och sen får jag ett erbjudande som både skrämmer mig och gör mig så jäkla glad! Och nu, efter lång lång dag igår och lite mer intro idag och örat bär spår av headset, händerna märken av nycklar och servicehuskort och det inre av ny kunskap...då vore det rent skamligt och klaga!
Det är nytt, det funkar riktigt bra och vet ni, rädslor är bara farliga om man tror på dem.


Life is life

Några av livets finheter...

Hemmagjord potatissallad

Titta på Ellen degeneres- klipp när man ligger nedbäddad i sängen
Sex and the  city ( är nåt med att unna sig en box med hela serien och att avsnitten är bara 25 min långa så det blir liksom lite vardagslyx att titta på ett (eller två:) när man får lite tid över.

Tanken på att ha råd o köpa fina sommarsandaler ( ja förutsatt att banken schabblar fram min lön som de schabblat bort :)

Vänner som skrämmer en med en ameliatidning

vänner som vill träffa en efter jobbet och ta ett glas vin

Vänner som talar så entusiastiskt om Harry Potter-böckerna och tar den första och praktiskt taget lägger ner den i ens väska med uppmaningen: Läs den! ( och jag erkänner mig besegrad, härligt o gå in i en annan värld för en stund)

Vänner som man snyter upp en hel toarulle med, när man har tjutkväll

Sömn

Jobb

Mat

Drömmar ( om man inte har några är det kört...)


Vad tänker ni är fint i livet?

Orka noja idag liksom...

Är det inte allmänt känt att när en harmonisk stämning lagt sig, när hjärtat slår lagom fort, när livet är som en ljuv sommartid....PANG!!!
Jag lovade mig själv att inte skriva sånt här med på bloggen, för hur kul är det liksom. Men jag skyller på hjärnan som snurrat och snurrat inatt och andra nätter och att den typ glömt ordet sova.
Var SJUTTON är lönen?  Har inte fått lönespec för maj, har inte fått pengar för maj, har inte nån jäkla möjlighet att kunna ringa/kontakta jobbet för jippi, det är ju MIDSOMMARAFTON idag, hipp hipp hurra!
Om den inte kommer på måndag är jag körd...
Men å andra sidan verkar det ju tyvärr vara nåt som går, alltså inte att vara körd, utan att löner uteblir...kolla på saab-situationen.
Och många av dem som jobbar där har familj och fler räkningar att betala, så körd är kanske att ta i. Får i nödfall låna resten av hyran, tur att man är sparnörd resten av året. Även om de pengarna ju skulle gå till juli...jaja
glad midsommar!!!:)

smatter smatter plask

Sommar sommar sommar...nynnande....
Ja för det är det ju. Regnet öser ner på asfaltens gråa yta, det slår ner på fönstren.
Det är skönt att vakna, under ett lagom varmt täcke, med fönstret på glänt, med ljudet av regnet utanför.
Det är inte skönt att sedan gå upp, för här går ju inte att ligga o dra. Samtal om magisteruppsatsen med lärare, lägenhet ska städas och engångsgrillar ska inhandlas till i morrn, för då kommer A och vi ska grilla, äta, sitta/ligga på picknickfilt med moln på, vi ska sitta i parken och förundras eller nåt:)
Hur som helst , har det väldigt gött i alla fall...


issue

Älskar Hannas och Susies förslag på saker att ta med till en öde ö! :) Hoppas att fler bidrar där, så vi alla dels får lite bildning hehe men också få smila på mungiporna:) Se inlägg med namnet Lista.

Inlägget från tidigare var ju väldigt kaxigt, att man ska sluta vara rädd osv osv osv
Nu, när jag läser om omstallation av dator och dess program får jag hjärtsnörp och tänker " hjälp, men jag har ju inte skivor till alla program, tänk om internet försvinner för alltid, vad händer med bankid:et, tänk om datorn sprängs, nja kanske inte så mycket på det sistnämnda"...
Så vi får ha en omröstning: omstallera och göra datorn frisk på egen hand eller lämna in den? Eller lämna den till nån klipsk syster eller bror :)
Just teknik, kanske enbart teknik, som inte funkar gör mig väldigt osäker och nervös.
Så kanske är det typ Gud som ger mig en utmaning: fixa problemet själv Karin, du kan utgå från en guide om hur man gör, men kom ihåg att du kan! och att datorer väldigt sällan sprängs!
Ja inte ikväll, får ta en kopp te och djupandas och kanske skriva ut en guide och göra en säkerhetskopia av datorns innehåll så länge.


Container

Ord att kassera och inte använda i den stora utsträckning man gör det:

Aldrig
Kan inte
Måste
Ångest
Fan
Nej
Fel

Lista

Fem saker att ha med till en öde ö, ifall man råkar hamna på nån nån gång, fast vi får ju hoppas att man inte sitter fast för alltid!

En dunk vatten
En fullladdad mobil
En båt
Ett stort badlakan
Solglasögon...
fasen, jag fuskar och lägger till en grej till, siffran fem är helt värdelös!
En keps

Nu förutsätter jag att det redan finns kokosnötter och bananer där hehe. Fast nu när jag läser listan är den ju typ värdelös, man lär ju ro bort med båten ändå....hm...stryker den...för vad är då hela meningen om man drar direkt...ersätter båten med en kniv. För man kan ju inte försvara sig så bra med en keps...

Vad skulle ni ha med er?


När orden bubblar ut...

Tro. På något.
Undrar hur det känns inuti då. När man lägger över ansvaret på något högre. Något större än en själv.
Kanske är det en skön känsla. Att någon annan väljer åt dig.
Det är ju vissa saker man vill bestämma själv, vilken mat man äter, vilken färg på tröjan man har på sig, om man vill ha ett skåp i huvudet eller inte.
En klok människa sa en gång till mig att man kan se livet som en väg, när man går på den vägen ser man en massa skyltar i väggrenen, skyltar som säger t.ex. nytt jobb, flytt, träffa en ny osv
och att man har ett val där, välja att fortsätta på vägen eller ta en avstickare.
Och så är det nog. Att välja eller att fortsätta. Att anpassa sig eller att utmana. Att känna efter eller att blockera.
Igår gjorde jag en oväntad avstickare från det ganska vanliga livet, jag sökte jobb i Jönköping.
För även om jag verkligen vill tro på att det är skönt att lägga över ansvaret på någon annan, så funkar det inte fullt ut.
Avstickare kommer inte upp av sig självt, om jag väljer att gå till vänster om fontänen på väg till centrum istället för åt höger kan det göra min dag annorlunda. Kanske ett möte med någon, kanske trampar man bara i en hundskit. Vem vet.
Men jag tror att för varje val man gör, förändras resten av vägen. Om jag väljer att flytta t.ex, innebär det att det kommer komma en massa nya människor, intryck osv in i ens liv. Om man väljer att stanna i samma spår, är den chansen lite mindre. Inget är rätt, inget är fel, bara snurrigt. Så första steget kan ju vara att söka jobb i jönköping:)


" Jaa...och??!!"


Juni i sin glory

It´s raining cats and dogs outside. Det regnar fyrfota vänner ute.
Eller egentligen inte ju, det är ju bara vatten som kommer ner.
I vår värld där människans sätt att vara tvärtemot är att gå mot röd gubbe.
Grön gubbe betyder att någon har sagt till oss att det är rätt, att vi får.
Gul är en mer tveksam gubbe.
Röd är makten självt.
Men ju mer man tänker på det, så kanske vi behöver någon som säger åt oss vad vi får och vad vi inte ska.
Tänk om alla gjorde precis det som föll dem in, skulle inte världen vara ett stort kaos, skulle inte de upproriska handlingarna bli ganska tråkiga om alla gjorde dem hela hela tiden.
Med stelfrusna händer efter en promenad med en M vän, med ett paraply som var nytt, men betedde sig som att det var hundra år gammalt i sin spretighet och sin sönderhet, undrar man vad som gått fel. vi kan inte lita på ett 40 kr paraply, vi kan inte lita på att något billigt och tillgängligt gör oss gått,
vad vi däremot kan lita på är att det alltid kommer vara bu och bä, dåligt och bra, och att gräset oftast är lika grönt på båda sidor.
Over and out

RSS 2.0