Lavendelregn

Nu står tiden stilla. Eller heter det still. Orkar inte vara korrekt om det visar sig att det inte var korrekt skrivet. Inne i huvudet är det en slinga som går runt runt på repeat. För att jag ska kunna somna. Gå ner i varv. Även när jag redan är nere i varv. Den är inte enbart av ondo, nästan inte ond alls utan ganska småtrevlig och spännande. Men jag vill att den ska sluta. Vill byta ut den mot något som är realistiskt. Något som som skulle kunna hända. De som vet, det är inte det ni tänker.
Jag skulle vilja lära mig att fullt ut leva lite mer i nuet. I verkligheten. Lite längre bort från fantasin. Jag skulle inte vilja vara någon annan. Faktiskt. Så långt har jag kommit. I alla fall. Tjoho vågen!!
Men, jag skulle vilja ha en knapp som man kunde trycka på när man råkade virra bort sig lite väl mycket i tankarna. En knapp som tog en tillbaka på ett svisch.


När det händer

Tre oväntade grejer:
1. Det låg en tia i torktumlaren i tvättstugan.
2. Det kom en rabattkupong värd 20 kr , på apoteket, i posten.
3. ....

Se den...

En ny favoritserie som har det mesta. Allvar. Djup. Rolig.
The big C. Cathys brorsa Sean är väldigt kul:).

Jaha! Då fattar jag absolut ingenting

" Du måste sträcka på dig...kungligheterna kommer nuuu!"
Och det gör dem, den danska drottningen skrider förbi medan jag desperat försöker att räta på mig men benen vägrar stå rakt. Tar tag i gardinstången bakom mig och då går det bättre. Men det är för sent. Drottningen är långt borta. Nu blir jag avrättad. En annan kunglighet står 2 dm från mitt ansikte och blänger. En snygging på andra sidan tittar ömt på. På vem vet jag inte. I famnen på mig rör det sig. Det är en spräcklig katt med kläder på sig.
bbrbrbrbrbrbrbrbrbr ( arbetsljud från gatan). jag rycker till. 
Inne i lägenheten ligger ett psykfall i sängen. Snett över sängen ligger hon.  Kanske inte ett psykfall, men lite stört är det allt haha. O varfur en katt med kläder på??????

Låt bli

Längtat efter en dag som denna. Mulet väder. Kanske låter helt galet, men det blir så hysteriskt emellanåt. " Oj nu är det soligt då måste vi göra allting på en och samma gång". När det är mulet är det mer okej att faktiskt ta det lite lugnt. Läsa en bok. Ta en kaffe. Vara inomhus mitt på dan.



Idag blev det cykling ner till la stada för att klippa sin kalufs och gå in de nya fulsnygga skorna:)



Om man kan bli kär i fönster så är det nog det här. Eller ja kär och kär, man skulle ju inte direkt kasta sig framför ett tåg för det. Men tänk ändå vad lite nya blommor kan göra.



Och ett nytt överkast.

Och 4 pockets för priset av 3:
Bockfesten-Mario Vargas LLosa
Brott och straff-Fjodor Dostojevskij
Ensamma hjärtan och hemlösa hundar-Lucy Dillon
Ett cp-bra liv-Jonas Helgesson

Och trevliga människor som jobbar på bokhandeln och som hjälper en och tipsar och som älskar böcker.

Och cykla. Ibland räcker bara det. För att pulsen ska ligga på läget GLAD.

En annan grej, sluta för fan att laborera med matvaror och ingredienser. Såg en annons för bullar med dajm i.
Dajm passar som godis och glass, visst. Men låt för sjutton godis och bakverk vara sina egna. Fast det är väl inte det värsta, tuggummit med chokladsmak är nog det sjukaste i alla fall. Förmodligen har inte den som kom på det något smaksinne.

Coolt/inte coolt

Saker om livar upp: Handla blommor, överkast och gardiner.
 Tvätta fönster och skråla med i musiken ( Miss li var ypperlig som fönsterputsarmusik)
Plantera om blommor och låta jorden flyga hit och dit utan att bry sig för...
 man skulle ändå dammsuga och städa hela lägenheten.
Lägga in låtar på datorn så man kan göra blandskivor i nån tråkig stund

En helt annan grej. När emma och jag var ute på ett litet vardagsäventyr kom vi på att båda fortfarande tycker det känns lite extra roligt att dricka kaffe/te i pappmugg med lock. Haha. Man känner sig liksom lite världsvan då. En annan grej som jag precis precis börjat göra är att betala med kort...ja jag vet. Är way efter resten av världen. Men det är också en sån grej och man blir lite barnsligt lycklig i magen när man stoppar i kortet och betalningen godkänts. Så störd man är hehe. Nåt ni gör som känns lite coolt men som kanske inte är det egentligen?

Piratcykling

Lördagen har kommit. Och solen uteblir. Men det gör ingenting. För man kan ändå kasta sig på cykeln ( ja eller kanske först efter att man pumpat hjulen, nu är det typ 2 mg luft i dem och skulle man kasta sig på som en annan pirat ja då smäller det) och cykla till plantagen och inhandla nya krukväxter och blomjord och leka trädgårdsmästare fast i lägenheten. Lägenhetsmästare. Och se på serier och inte ha dåligt samvete för det.

Nu har friveckan börjat...

Måste styra upp helgen. Fredag: får lön, storhandla, sola och bokcirkel på kvällen. Lördag: sola, bio på kvällen ( nån som vill med?) Söndag: ja va fan gör man på en söndag!?

Plikt

När man får sova, då vaknar man. När man inte får sova, då skulle man kunna sova och sova och sova. Det är i alla fall skönt att man somnar som en häst som galopperat runt hela dan, jag förmodar att de är trötta då men vad vet man egentligen, efter nattjobb. En natt kvar, sen blir det frivecka, ledighet och förhoppningsvis sol. Jag känner extra stark beundran för personer som gör saker de egentligen inte vill. Konstigt att göra det tänker ni kanske haha, jag menar så här... jag läste nånstans att vi som lever nu förväntar oss helt andra saker av livet, vi lever för att få saker, ofta utan ganska stor ansträngning. Ja inte alla så klart, men ni fattar nog grejen. Man glömmer så jäkla lätt vad man faktiskt har och vad man borde vara riktigt glad över. Vad jag menar med de som gör fastän de inte vill, är att de är nog de som håller världen igång. Det finns alltid en massa saker som måste göras för att saker och ting ska funka. Det är inte alltid så jäkla roligt, men de gör det på grund av pliktkänsla. På grund av att de vill försörja sina familjer. På grund av att de inte har möjligheten att hoppa av tåget av vardag för att följa sin dröm. Det är starkt om något. Men sen hoppas man ju så klart att de gör något för sig själva ibland. Något som gör dem glada.

Bord, arga blommor och gräs

En liten förfrågan om förslag...funderar på att måla om skrivbordet. Det har varit ljusgrönt sedan urtiders minne i vår släkt. Skrivbordet som pappa satt vid och betalade sina räkningar. Skrivbordet som vi syskon satt vid på snurrstolen och ockuperade telefonen. Vilken färg tycker ni? En lugn men fin färg skulle jag vilja ha det i.





De här blommorna ser ju lite förbannade ut hehe



Om det inte var så jäkla mycket småkryp på marken i skogen, så skulle man ju lätt kunna ligga där i gräset och fota och fota och fota...

Tv-shows

Lista på roliga serier ( döroliga serier faktiskt och som håller):
- Vänner ( kommentar är överflödig, fortfarande svårt att välja en favoritkaraktär för om man väljer t.ex Chandler så vill man välja Joey för att sedan...ja ni fattar)

- New girl ( ny favorit som jag hoppas håller med tiden med)

- The office ( vissa delar är så torra/pinsamma att man till slut måste fnissa)

- Hipp hipp ( i och för sig ingen serie i sig som de andra men fasiken alltså:)

- Mia och Klara ( säger bara en grej: Tabitha)

- Coupling

- Miranda ( såg ett avsnitt med kära syster och hennes man i great britain sist jag var där, helt klart rolig, men verkar tyvärr vara svårt att kunna se serien i sin helhet här i sverige via tv-links-hemsidan)


Det var som f**

Tänk vad som kan hända om man slänger in handduken eller i det här fallet tanken "jag kan inte tillaga kött, för morsan är the expert". Idag fick fläskfilen åka fram från frysen och det är väl klart att man ska fira kristihimmelsfärddagen ju hehe.


Tasted real good indeed och såsen blev fan inte ens äcklig utan smällgod ( om man får säga det själv:)




Började titta på miniserien Mildred Pierce idag. Kate Winslet, vackra miljöer och snygga kläder. Kate är dessutom alltid så himla bra, för man glömmer att hon är just skådespelare, man tror verkligen att hon är karaktären.
Plus att kortet blev lite coolt för man ser fönstret på skärmen märkte jag efteråt.

http://www.youtube.com/watch?v=7DBOJve5Tw0

Haha för oss som växt upp med serien som Family guy gör parodi på i klippet:)

Rosa vår

Äntligen har den kommit! Min knallrosa kamera. För livet och lusten kan man nu fota närsom. En vår utan "kamme" är ingen vår.



Införskaffade lite nya glas igår, på Indiska. Man blir faktiskt lite spattig för att de är så fina. Ingen vår utan Indiskas glas Saftis. Tag 4 betala för 3. Javisst tänkte blomkålshuvudet. ( Hjärnan alltså)



Kontrast. Stenplattor. En bänk. Solsken. En halvtjurig assistent.



En fin nordlig promenad. Att man kan älska en stad alltså.

Ja men

Nu är det dags att se klart säsong 3 av Vampire diaries. Några enstaka avsnitt kvar...hm och man vet faktiskt inte hur det kommer att sluta.
På nåt sätt har min hjärna blivit lite besatt av att slutföra saker numera, ex. se klart serier så man kan stryka dem på listan "serier att se", läsa ut böcker, göra klart tavla, ja i princip att helt enkelt att stryka things to do. Tiden går ju. Och det känns som att man får passa på när man kan.
En helt annan grej...tror att mamma inte förstår meningen "jag kan inte prata just nu" när hon ringer en på t.ex jobbet. Hon svarar "näe men det förstår jag...vi får prata mer en annan gång", men ändå lägger hon inte på utan går på och går på om vad hon gjort, vad hon ska göra och så sitt favoritämne, ja ni som vet, vet vad jag menar.

Teknik i obalans

Undrar om det är tv:n eller dvd:n som krånglar egentligen...trodde att det var dags att skrota tjocktv:n, men nu blir det problem med ljudet enbart när man ser på film. Kul jul!
Får helt enkelt vänta ut det lite och se. Nån som erfarit samma grej med tekniken?

Sug

Känner plötslig lust att äta nyttigare. Tänkte jag i så där 30 sekunder. Sen slukade jag en halv påse godis och funderar på att käka muminkex lite senare efter kvällsmaten. Sån jäkla självdisciplin man har liksom hehe. Ibland skulle det vara bra med lås på skafferiet.

Sunday

Idag ska jag inte tänka på kostnad. Idag ska jag köpa både brödrost och vattenkokare. Och kanske klippa mig. Håret hänger fasiken som på hårfager...hm vem är det nu igen? Visst är det hästen i barn hedenös?! De böckerna gillade man verkligen som liten kid, kanske var det för att de hade trädgrens dockor och sprang runt i djurskinn. Det var spänning på hög nivå.

Handlingsplan

Se klippet i förra inlägget som bror Franka bifogade i kommentaren. Det kan vi som växte upp på landet och var lite efter alla andra "citykids" småfnissa åt.
Känns gött att ta helg redan idag. Lyxigt! Även om man emellanåt blir lite småtrött på det  oregelbundna schemat. Men så såg jag en kille på spårvagnen i går och då kände man sig rätt lyckligt lottad. Ja alltså inte för själva killen då, utan för att han hade den traditionella mappen man får när man blir arbetslös ( av arbetsförmedlingen). Den som har som avsikt att uppmuntra och få en att tro nåt. Vi gör en liten undersökning, finns det nån som har fått jobb via ams?!


På början till slutet

Skitlustigt förut. Kände mig pigg i huvudet. Låg och tittade lite på tv. Sen när jag skulle resa mig var kroppen skittung och man blev tvungen att starta igång genom att gå som en grottmänniska ut till hallen. Åldern haha.
Typiskt att man är riktigt sugen på att gå på bio men det går bara skit. Får bli att se i kapp lite på vampire diaries säsong 3, vore ju trevligt att någon gång inte ligga flera år bakom, utan mer ligga i fas med när  serien faktiskt sänds. Men så går det för barn som växer upp på landet och leker med kottar medan mamman ylar (vissa speciella dagar!) : " Idag får ni kött!!"


Blev faktiskt lite rörd...

En av de bästa sakerna som kan möta en innanför dörren när man kommer hem, är ett brev. Hm, ett brev från chefen, vad kan det vara? Kanske arbetsgivarintyget jag frågade om...öppnar kuvertet. Inget arbetsgivarintyg. Däremot ett vykort: " Hej Karin, jag tycker du är bra!" Underskrivet chefens namn. Och sen trillar det ut ett litet kuvert till:  två biobiljetter och två biomenyer. Jisses!

Slutsåld vara

Inställning till grejer är halva grejen. Om man tänker att något ska gå skit, då gör det ofta det. Om man tänker att det faktiskt kan gå bra, kan det lika gärna gå skitdåligt hehe. Men, det mesta blir lite lättare att hantera om man ändå försöker bryta den där negativa räven som sitter på lur. Ett motto som min chef sa en gång handlar om var man är just i ögonblicket. Ge inte mer än du kan just då. Och det funkar fasiken ganska bra faktiskt.
Om man är skittrött och seg i kolan, backa lite och tänk, okej vad orkar jag med just nu. Och vad kan jag göra för att komma igång igen. För det ska inte handla om att vara perfekt, att bara ge och ge och ge tills det man ville ge är slut för länge sen och det finns tyvärr inget mer på lager.
Det ska nog handla om, tror jag, att göra det man har möjlighet till och sen samla ihop lite mer energi till nästa gång det behövs. Vårdyrket är av den naturen att det handlar om andra personer, deras behov ska komma först. Det är inte konstigt att många blir så utarbetade och måste sjukskriva sig. Att jobba med människor är tungt. Energitjuv. Men också helt fantastiskt emellanåt. Balans är nog nyckelordet att leva efter. Ge - men inte mer än man kan och har förmågan att göra utan att bli för indragen. Tar väl ett helt liv att lära sig det antar jag.
Dags att fylla karet och vattenflaska och slänga i en lugn skiva i the cdplayer.

Jag är inte normen, men...

Människor som är trångsynta och inte vill, jag poängterar INTE VILL se att alla människor kan och får och ska leva sina liv precis som de vill, är en av de läskigaste typerna av människor i vårt samhälle. Var allt jag hade och säga faktiskt.

Om man tvingades välja

Ibland känner man bara en stor kärlek till sina jobbarkompisar!
Om någon skulle be en att rangordna anledningarna till att man går till jobbet är det bra jobbarkompisar och lön som ligger högst upp. Helt klart.
Visst, en hög lön drömmer väl alla om, men om man skulle ha ett jobb där folket är skit och stämningen är skit, då avstår jag miljonerna, tack:).

Trilla av pinn

De senaste dagarna har jag överhört folks samtal när jag varit ute. De verkar prata om samma saker...
1. Att de bränt sig på näsan eller pannan
2. Om de ska börja röka eller inte...
3. Om skottlossningen utanför munken

och ja just det: om att glassen aldrig smakat så bra som i solen, utanför sibylla.

Själv tänkte jag skriva om
1. Att jag bränt mig både på näsan och pannan
2. Att jag inte tänker börja röka
3. Att jag borde se oftare på nyheterna och inte  enbart förlita mig på text-tv
4. Att tv:n håller på att avlida, för ljudet försvinner i bland och sen kommer tillbaka. Blir att ge upp kampen mot skärmtvapparaterna som tagit över the world och köpa en när lönen kommer. Nån som vet om de är svåra att installera och programmera?
Tekniken verkar förresten dö lite varstans här hemma: brödrosten vägrar hålla sig nertryckt och ja vattenkokaren är mest ful ( vit plast med fettfläckar, snyggt!)

Motorhojar, kaffe och bulle, tack!

Nu är det  bara 2,5 dag kvar på denna ledighet. Den har gått lagom långsamt/snabbt faktiskt. Har funderat på varför hjärnan blir så slö efter ett tag och det där med uttrycket "söndagsångest"= snart dags att börja jobba.
Det går ju inte att förneka att det är väldigt roligt att vara fri och göra saker som är roliga. Tur att vi människor har det där sunda förnuftet, den där "duktighetspressen", att man måste gå till jobbet. Annars hade nog inte alla gjort det hehe. Jag tror också att det handlar om mycket om det min chef sa till mig en gång: när man är på jobbet är man på jobbet. Efter och före det är man privat.
Så när man jobbar så anpassar man ju sig till det, vad som ska göras och läget och så. Om man var ledig jämt skulle även det tappa sin glans.
Idag har varit soligt och varmt och skönt och som vanligt en långpromenad. Sen mötte Jenny med sällskap upp och vi gick till lekparken, suktade efter kaffe så då gick vi vidare till pressbyrån. Där delades gänget i två ligor: Korvligan (barnen) och kaffe med bulleligan (vi vuxna). Skittrevligt var det! Sen var det dags...
kolla på hojar på gatan. I olika färger och former, med styren normalt läge eller styren högt som fasiken ( apstilen som J och M sa). Höll på att fnissa ihjäl hehe.
En fin dag med andra ord. Sen kom jag på att det enbart är 1,5 månad kvar till semestern. Ännu bättre:)

RSS 2.0