Way back to school

På rent infall sökte på kära spotify efter Barr, en grupp med medlem från moneybrother och taken by trees bland annat. Bara namnet på skivan: Skogsbo is the place...
Började lyssna och det är precis lagom flummiga låtar...Sus lär väl backa tre steg bakåt och skaka på huvudet men men:) I like!

Spotify är ett utmärkt sätt att först lyssna och slippa köpa en skiva som är lika bra som bananflugor.
Känner mig som värsta telefonisten/receptionisten...
Redan har jag fixat studieförsäkran, gjort adressändring till päronen och beställt bläckpatroner samt kollat mail och schema.

Och dagens erkännande...håll i er... Hugh grant är lite rolig....
ja det är väl dags att gå och gräva en grav och lägga sig där och skämmas! Senast igår pratade Annica och jag om att börja brodera...
var ska det sluta: dricka kaffe, digga Hugh grant, brodera, titta på handdukar ( seriöst) på stan istället för något "kul".




Jaha då förstår jag inte...

Tänk vad man får itutat sig från när man är två äpplen hög egentligen...
På jobbet häromdagen, när man städat typ den 11 stugan i en länga som ser precis likadan ut inuti och man tänker: har jag torkat diskbänken? Har jag kollat efter grus i sängen? Ligger det bajs under sängen? Sen inser man att man inte gjort det, för det var ju i stugan bredvid. Tur att man sedan åker ner till receptionen ( där de tydligen har jävligt otråkigt och spelar yatsy och käkar bullar:) fast de är ju så härliga och bjuder på en kanelsnäcka och kaffe. Oj ja i alla fall...där står man och städar och böjer ryggen som en ostbåge då det utanför kommer en kvinna med fläta och ett sovande barn i famnen. De går in i sin stuga. Lite senare ser jag att någon kommer i ögonvrån, kanske ska de fråga om man får ha grushög i sängen...nä.
Det är kvinnan...nä va fan! Kvinnan har en väldig manlig röst och skäggstubb??!!
I förvåning som är väl dold ( hoppas vi på) förklarar jag var toaletterna är och sedan när de inte kommer in, följer jag med och öppnar.

När vi stängt campingen och tar bussen hem ( Frida och jag) kommer ämnet upp. Hon tror stenhårt att det är en transa, att den slutgiltiga operationen är nära nu. Hon hade själv blivit riktigt förvirrad när hon såg en kvinna i bevakningskameran men att det var en man när hon kom ut i receptionen och kassan.

Fläta är inget uttalat krav för att vara kvinna. Jag säger som bridget jones kompis shaz när hon inte kommer på något annat att säga: fuck me.
Det är jävligt inspirerande att saker inte ter sig som man lärt sig.

Släpp flätan fri!!


totalt fiasko...

Man blir lite nojig av internet ibland. Inte för att det här var en nyhet, men tydligen försvinner aldrig ens facebook konto ( som jag inte har guskelov), utan det blir liksom en konstant bit av ens resterande liv. Nä nu spårade jag ut något...har andats in för mycket mr muscle på jobbet.

Nähä datorn vägrar, skulle lagt ut en fenomenalt dålig bild på the family men men...

Imorrn är ladt day of freedom...sen börjar allvaret igen.


No name for it

Shoppingdjävulen har slumrat färdigt, men den är ingen slösare. Med tanke på att den på ikea sa nja ny toaborste för 4 kr vet inte, medan den med lätt hand slängde upp pengar för ny säng, påslakanset, lakan, foder till föräldrarna ( vill säga köttbullar och potatis i cafeterian) och i dag blev det kollegieblock, lim, överkast och gardin och en dvd ( som jag önskat att det fanns och vips på åhlens.)
Där ligger den som på guldfat och man undrar om det är nåt lurt på gång. Sånt händer liksom inte...
Efter två nätter då man suttit i kökssoffan, klockan blir 12, 1, 2, 3...ögonen vägrar blunda. Funderar på Insomnia, varför kan jag inte sova. Jag är inte ledsen, jag tänker inte särskilt mycket där jag ligger och stirrar, Jag är ju glad och mår väldigt bra. Suck...ja sen somnar jag till i drygt timmen, Stina krafsar hysteriskt på garderoben. Yrvaket går man som en grottmänniska till köket för att muta med lite mat. Fast den luktar hon bara på...verkar som hon bara ville mjaua lite och blinka med ögonen och hänga som en igel på benen. Snart ger hon sig med fjäsket och vi går och sover i nya härliga sängen. Sen ringer femma några timmar senare, och gud vilken härlig dag vi har haft!
Och igår blev det bio Vampyrer suger . Man känner sig som en fjortis när man köper biljetter, ja medelåldern var 14,5 i publiken. Fast egentligen vad gör det...Jenny saw och jag hade ju härligt kul och det var ju huvudsaken.



Har fått ge upp lite på " det måste matcha" och omfamna blandningen och "kaoset och mixandet".





"Det här är min baguette" tyckte femma att jag skulle skriva här. Hon syftade nog inte på en ätlig en haha.


Lön,mat och möjligheter

Tre härliga ting...

Kaffe med mazarin ( hembryggt med den nya bryggen), loppisrunda ( mötte några trevliga kusar:) och boken Arseniktornet av Anne B Ragde. Lyssnar på den och fan det går rätt in och är vackert.



Alla bara: Oh ja som om det var nån nyhet...

Semester är i sin fulla längd en aning långtråkig. Sovmornar är plus, att göra lite som man vill är plus, fast det är väl allt. Kanske har man blivit lite av en arbetsmyra, like to keep busy! Fast det vet vi ju inte om myrorna tänker, de kanske helst av allt skulle vilja ligga i en hängmatta och glassa.
Kroppen är spänd som en bågfil, huvudvärken kommero ch går, endast lill babs består. Jag kom på mig själv att vara lite uttråkad i badet igår, det är ju meningen att man ska ligga där och njuta. Men likt fan måste man hålla en bok eller planera nåt som man ska göra imorrn eller ömsom sitta och ligga ner och bli rastlös.

Baka bröd, läsa på kökssoffan, gå och leta presenter, vara med vänner i all sin flärd. Jag gör härmed ett val att acceptera även tråkighet, rastlöshet. Det är okej att ligga på sofflocket och känna blåsten genom fönstret och glo ut på himlen en stund. Man behöver inte tänka: jag har inget liv! för det.

Slentrian är ett ord med negativ laddning för många. Något som är tråkigt och långdraget, något som gått fel.
Fast om vi tittar ärligt på våra liv...vi gör nästan precis samma saker idag, som i går och dagen innan det. Vi är vanemänniskor. Och det är fan okej!!
Sen att vi behöver små glimtar av nytt och spännande är ju en självklarhet.
Vi väljer våra liv, i alla fall till största delen. Det finns inget som heter " det normala livet" eller något liv som är bättre. Allt är jäkligt individuellt!
Bra att det tar 5 år mer för mig än för andra att inse det hehe.

På det tredje...

3.e inlägget idag...
trumvirvel....Susie vann tävlingen! Fika blir det nästa gång jag svischar över vattnet och english tea and scones. Nä nu blev man ju sugen som en räv...Grattis i alla fall! puss puss


is it a joke

Idag blev det visst två inlägg...
Men allvarligt skämtar dem med en eller?!!
Glad i hågen öppnar jag lönebeskedet, äntligen blir det pengar och köpa ny säng och ha det.
siffrorna blir stora som tefat och hånar en...12000! 12 000 spänn efter en sommar då jag jobbat typ hela tiden, har märkbart sämre rygg och handleden krånglar, en sommar då man inte haft tid att käka lunch och vi har stressat för att hinna med.
12 000! ja men va kul, då blir det ju dryga 4000 kvar efter räkningarna. Jippi!

Okej, fast jag får lön i september med, får väl vara lite glad. Fast nu ska jag dränka sorgen i ravioli och sura lite i en halvtimme. Sen väljer jag att vara glad!

creative and you dont go hungry

Woke up with a smile...

Frukost: Det gäller att vara kreativ...rostade korvbröd med smör och ost och en halv dl mjölk.



Slänger på gul klänning med prickar, drar till biblioteket. Om man kan säga att man älskar en plats, då älskar jag bibblan. Tänk vad det rymmer, ord och ytterligare ord och en massa historia...gå och strosa och plocka på sig en famn med härlighet.



Ojdå, rotar lite i spargrisen, wow hittar 23 spänn...då kan man ju köpa mjölk och knäcke. Gött!

Bild 1 nedan:



Häromsistens lekte femma och jag med kamera och öga, tävlingdags:
Vilket öga är kakans och vilket är femmas? ( se foto ovan och nedan)
Vinnaren blir bjuden på en fika!

Bild 2 ( nedan):








Jepp



Lite meatloaf, ja för vem älskar inte den karln! Or not. Fast när man driver med hans video, då är det intressant:).

Det var dagens video det.
Upptäckt: Jag vågar hoppa från bryggor! och Serien "The office" är ju jätterolig!

Dagens citat: " Problemet är då...jag sitter i mitt huvud... ( sen tystnar systern.)

Nattens dröm: springer/går i skogen med ett linkande ben, vägen tar aldrig slut. Är lerig på armarna, sen deltar jag och några andra tjejer från One tree hill-serien i hejaklacktävling. sedan ut i skogen igen, slutligen kommer han , drömkillen ( Lucas i One tree hill, ja för det är ju normalt) bakom kröken, vi möts i en varm "filmomfamning". Sen måste han dra ett tag, typ kissa, då tappar jag bort hans hund, den ramlar ner i ett av de många avloppen som kommit upp till ytan. När jag försöker titta ner i avloppet och ropa på hunden är det fullt med blöta handdukar som ligger för.

Slutsats: antingen är jag helt normal eller annars tål inte min hjärna att se filmen "Världarnas krig" med Tom Cruise, som handlade om utomjordingar som kom upp från marken ( koppling till alla avlopp i drömmen, för de är ju så lika de två)


 

Kolla in detta...

The thing to do är ju defintivt följande:
Kolla videor på youtube  och speciellt när folk har tagit en låt/musikvideo och gjort om texten så det passar det som händer i videon, så jäkla kul! Femma och jag hittade några guldkorn och klart vi bjussar på dem  här:




Skogaholmslimpa och oboy

Vem lämnade vem...
Var det du när det var vindstilla och vi gick hem. Hem till dig. pratade strunt och låtsades att vi var opåverkade.
Var det jag när tystnaden tog övertaget, när tystnaden skrek så högt för öron som led av dövhet.
Var det du, när du ringde, flera timmar för sent. Du berättade om något. Något som inte var verkligt.
Det var kanske jag, du vet när jag gjorde de där små upproren och sa nej fast jag nickade.
Vem lämnade oss...Vem stannade och vem gick. Älskade du...


Det är stort att sälja korv till...:)

Härligt härligt med två veckor ledigt nu...
Igår var en helt vanlig fredag, man står i kiosken, oroar sig för att det finns för lite dricka och att den ska ta slut ( det gjorde den) och chipspåsarna minskar och ska de ta slut ( det gjorde dom) och folket väller in. Giriga törstiga typer och vem är det då som struttar in ( eller kanske inte struttar, mer glider in på sitt kändisskimmer...)


Sätt in dig!

Päronen ska flytta inom några månader. Jag har varit där några dar, ätit( man blir ju tusan hungrig som en räv NÄR MAN INTE JOBBAR), gjort korsord med pappa, tjafsat lite med VÄGGEN ( mamma alltså haha), envisa kvinna fast nu får hon motstånd till skillnad från förr så det blir mest intressant och sen löser vi det med att vi fikar typ 30 gånger om dan. Inte konstigt att man får huvudvärk när man sedan kommer hem och inget socker och kaffe når gommen.
Konversation vid fikabordet, fika (såklart):
Pappa: Vi ska kanske ta en promenad idag...
Mamma: (suckar tungt) Ja det kan vi väl...
Jag: värst vad du låter entusiastisk...
Mamma: Ja men han går ju med älgsteg, går ju inte alls att hänga med!
Pappa: Det gör du väl visst! Jag anpassar ju stegen efter dig!
Mamma: Nä du går som en general och sen när måste gå i min takt säger du att du tvingas gå med tomtesteg.


Åkte dit med två veckor, kom hem 4. Mitt lite lantliga kök blandat med nytt har fått nya vänner...i form av gammeldagsa ja see for yourself.



Ovan: Ärvegods från mormor och farmor. Härliga damer!



Tur till lillasyster, en tidig morgon. En vacker morgon då det kändes som någon försökte meddela mig något i imman.



Såg ett gäng "Killersnails" ( närmare bestämt 32 för mamma räknade argt!)


Om man var tvungen att välja...

Dofter: Vanilj, orkide, garage/bod där trä och annat plus motorolja luktar helt vansinnigt gott.

Låt till begravning: Fly med Celine Dion.

Mat: Potatis ( typ allt med potatis) , choklad, Lithells falukorv, majsbiffar och mjölk. Vatten så klart.

Ny vuxenvana: Dricka kaffe! Och tycka det är gott.

Filmer som är viktiga och kopplade till hur jag mår vid olika tillfällen: Under toscanas sol, Livet är en schlager, Eclipse, Jonas gardells shower ( de vhs banden är nog rätt slitna).

Att antingen säga jag älskar dig till alla du möter eller säga jag hatar dig till alla du möter: Jag väljer hellre kärlek före hat. Det finns tillräckligt med skit i denna värld. Fast det är klart att man inte vill att sunkiga Ragnar ska få fel uppfattning...knepigt!

Mest oväntade idag: Att M på jobbet fick en skrattattack på jobbet när jag spillde kaffe (tre gånger) under några minuter och hon mumlade nåt på engelska och samtidigt körde golfbilen och höll sin kopp och skrattade:).

Det bästa just i detta ögonblick: sova sova sova och 4 dar ledigt tjoho!

MUsikvideo:



Och ni grannt folk...gör gärna en egen version på denna lista:)

Några märkliga observationer...



Katter äter tydligen frukt...



Ja terapi vore kanske ett bättre sätt...



Ack vad fåglarna ser äkta ut i " Fåglarna" or not.

* och vem kunde tro att en dokumentär av mannen som bara käkade mcdonalds i en hel månad, senare gjorde en dokumentär om gruvarbetare och nog fan blev man fängslad och mumsade kladdkaka och glodde.

Endast tomten är vaken ( och alert)

Kroppen vill inte lyfta en enda kvast till!

Och JA! Jag är tacksam för att jag har ett jobb och att jag tjänar pengar!
Bara ett litet litet men...
Jag är så förbannat trött, seg, sliten och vill vara ledig ledig ledig! Om tre dar är jag är ledig!
Sova, inte göra någonting. Because im worth it!


Vi läser

Saker som påverkat en den senaste tiden:

* Filmen The birds ( fåglarna) av Hitchcock. Man får ju aldrig reda på varför fåglarna eller de trickfilmade fåglarna som sedan lagts som en kass hinna över folket som springer, är galna! Frusterande!
Blev man rädd då? Rädd och rädd...ja om ens största skräck är att finna en död fiskmås på sin veranda eller att bli hackat i huvudet.

* Sitta på kyrkogården ( vaktmästarunge som man är) och andas och lyssna. Flummigt javisst. Men otroligt skönt faktiskt.

* Surfa efter fototapet till köket...bereondeframkallande! www.photowall.se

* Det finns en tidning Vi läser , och ja det är ju fantastiskt och helt perfekt. Känner inte att det finns någon tidning som passar annars. Fullt med recensioner, boktips, intervjuer med författare osv....


Need for no more dust

5 dagar till semestern (tror vi). Sen får jag god lust och ta katten under armen och åka landet runt...eller kanske till nån snäll släkting.
Behöver skriva, fota, läsa, inte städa, vila, vara lat och må.

Nuvarande saldo: 60 kr hahahaha

Surfa och vara prismedveten...ja det funkar...har fått ihop det som behövs för att få en lyxig säng (kanske:).
1 st Resårbotten 399:-
4 st Ben ( kan vara bra att ha, fast som Annica kan man ju också stapla böcker som ett ben hehe) 145:-
1 bäddmadrass , antingen med märke Sultan för 845:- eller tempur för ytfluffiga systern skrev ju så varmt om tempur i förra inlägget. Känner med dig:)
2 kopplingsbeslag för att sätta ihop den nya bottnen med min nuvarande ( om man inte vill vakna i hålet mellan sängarna, eller klämmas mellan dem eller någon använder dem som tortyrredskap)
1 st sängstomme... hittade en så himla vacker. ( se bild) Leirvik på Ikea.

Total kostnad: 2729:- = helt jäkla okej!




Love for Family guy

Augusti gör sitt inträde. Semester?! Ja 6 dar på 1,5 månad. Man vadar i damm, men håller sig i och för sig frisk. Kollar på nätet...snart kommer lönen. Den efterlängtade lönen! Den ska göra att man inte behöver leva på 300 i 20 dar. Den ska göra att ryggen inte värker, utan somnar som en avslappnad kamel. Ny säng jajamensan. Fast det är ju en djungel där ute. Bäddmadrasser, tillbehör, vill man ha en billig a la Ikea eller satsa lite mer denna gång. Vill man placera sig i en hästens ( vilket är ett helt ologiskt namn by the way, sällan har vi skådat vit och blårutiga hästar...) eller den som man har råd med.
Nja...tål att tänkas på över en macka och en kopp oboy.

RSS 2.0