Sidorna i våra liv ( ja det kommer bli flum nu)

Om man ska bli lite flummig skulle man kunna likna livet med en tur på loppisets bokhörna. Böckerna står där i sina hyllor, både i bokstavsordning och blandade. Vissa tilltalar oss, så pass mycket att vi antingen tänker " den vill jag ha" men inte tar ut den. Eller så tänker vi inte så mycket utan tar ut boken. Känner på den. Känner efter. Går till kassan.
Jag valde tre stycken. Böcker eller/och  något annat. Svårt att säga.

Sprida ut det...

Jaha. One day has gone, six more to go. Tills jag börjar jobba igen. Och jag är redan smått rastlös och uttråkad.
För det där man skulle kunna göra är samlat på en lista och den kan strykas fort märkte jag.
Tvätta
Hämta ut paket med bläckpatroner
( värsta klippet, fick dem för halva priset)
Gå till biblioteket
Handla mat
Boka swebus-biljetter
Göra en tavla
Gå på tupperwareparty
Se klart på Up all night ( bara 2 avsnitt kvar...)
Städa lägenheten
Passa på att sova ( märker att jag nog är mer spänd än jag trott innan, tröttheten kom på posten.)


Vårregn brr

Lite tajt med the money denna månad. Och vad säger min mun på p-mötet? Nästa blir lite senare i april och när datum satts säger munnen" och då tar jag med tårta, för jag fyller år!" Så jäkla genomtänkt liksom ja eller inte.
Idag damp H&M-katalogen ner på dörrmattan...har bara en sak o säga : step away from the katalog!

Onsdag

Har sagt det förut, men kan inte låta bli att tipsa om några serier som bara växer ju längre in i serien man tittar:
1. New girl
2. Up all night
3. Revenge

Humor är ju så himla svårt att beskriva, men  både New girl och Up all night har precis den humorn som jag gillar. Om man vill ha fler tips på serier och filmer kan man gå in på Sandras och Felicias blogg:)
http://iwishmylifewasamovie.blogspot.se/

Näe, om man skulle göra i ordning sig och åka på p-möte och äta smörgåstårta.

Välja namn

Höll på att sätta kaffet i halsen när jag läste broder Franks kommentar i förra inlägget, så jäkla rolig! Och nej, jag har inte den där tyska mannen som förebild, lovar på hedersord:)! Och förresten bevisar det ju ( eller bevisar och bevisar...) mer visar på att böckers titlar är så viktiga när det kommer till hur de tolkas. Min kamp t.ex. blir ett exempel på något negativt. Jag såg en bok en gång på bibblan ( näe?! vaddå haru sett böcker!) som hette " Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva". Tjoho tänker man ju då ( inte) och tänker genast på hur mysigt det kunde bli om man lånade den och slängde sig i badet och njöt. Det finns smärta, det finns sorg, men om man ska skriva om den, namnge helst boken till något som inte gör att man vill ta livet av sig eller gräva en grop och lägga sig där med en sten som dörr.

Vägskäl

Det började med att jag började läsa boken Min kamp igår. Blev nere nästan direkt...okej jaha ännu en bok om hur vemodigt livet kan vara med nån pappa som man inte känner på riktigt. Började koppla det till mitt eget liv, inte för att jag har issues med pappan min, tvärtom han är fin han. Nej, jag blev lite nere för andra saker, typ började tänka på saker som inte känns bra. Idag vaknade jag med samma sinnesstämning, men trotsade den lite genom att fixa frukost och tittade på två avsnitt av "Up all night". Sen kom vemodet upp igen och då tänkte jag att okej, jag får deppa typ en timme, lyssna på nåt sorgligt eller så. Valde att först lägga bort Min kamp, jag kan faktiskt välja bort saker som gör mig ledsen. Lade mig på soffan och läste i Jonas Helgessons bok Ett cp-bra liv. Jonas fick en cp-skada vid födseln och har gått från att ha rullstol och assistent till att gå och göra allt själv. Han har skrivit boken Grabben i kuvösen bredvid och han skriver så roligt och rakt på liksom. Jag lägger mig i soffan lite nere och sen läser hur Jonas diskuterar begreppet lycka och att man alltid säger "så länge det känns bra...".
Han menar att man inte alltid kan köra på känslorna:

Min poäng är att vi inte kan låta våra känslor ha den avgörande rösten i varje litet och stort vägskäl i våra liv.
Vi har nog alla kört vilse på våra livsvägar någon gång, bara för att känslorna tog tag i ratten.
Utmaningen är att varje gång styra tillbaka till den väg vi innerst inne vet är bäst.

Jonas menar att om han följt sina känslor hela tiden hade han gett upp för länge sen. Han hade inte tränat på att gå, han hade inte tränat sitt tal och blivit föreläsare osv...
Jag är inte längre nere. Jag känner mig alldeles varm inuti. För det han säger känns så sant...det måste nog finnas en kombination av känsla och förnuft. En vilja och en dröm. En vilja och att kasta sig ut.

Far är rar och mor är en orm...

Står det i en av pappas läseböcker. Eller annars var det mamma som TRODDE  att det står så.
Nattjobb. Men vete tusan, vi sov faktiskt  hela natten. Att vakna av soluppgången slår mycket. För att inte få dåligt samvete och för att jag ville tog jag en promenad direkt efter att jobbet var slut för idag. Plockade ris och köpte fjädrar och ägg med bling bling. Gjorde fläskbiffar och sås och potäter. So damm good, det krävdes tydligen att man nästan blir 30 för att lära sig att det inte behöver vara så omöjligt att göra sås. Ringde mamman och grattade på hennes och pappas 34 åriga bröllopsdag. I deras  fall stämmer verkligen uttrycket "motsatser attraherar". Fattar inte att de varit tillsammans så jäkla länge, glad såklart men förvånad:)


Ja så att de...

First aid kit. Mumma för själen. Att lyssna på när man vill gå och småsjunga. Att lyssna på som bakgrund till återhämtning. Att lyssna på efter att man njutit av att det varit så jävla tyst.
Laleh- Vårens första dag. Så bra nu när  solen skiner som  en galning. Att lyssna på när man snart ska gå till jobbet och när man behöver den där sista knuffen för att bli lite pepp.
Äcklet. Att läsa om man vill bli helt väck och tappa bort sig. Att läsa, fast let´s face it, hur mycket har  man egentligen läst om man inser efter sju sidor att man legat och tänkt sig bort och att man INTE skulle få MVG på det provet om nån gjorde ett " Vad har du precis läst? Vad handlar boken om?". Ingen aning faktiskt.

Anti sleep

John blund missade den här trappuppgången eller åtminstone min lägenhet. Visste nog innerst inne att det inte var den bästa av idéer att äta smågodis till Revenge men men...
Och det kommer alltid en liten gnuttar ledsen-känsla när sockret har gjort sitt och faller. Fast man inte vet varför.
Suck sov nu då...jobb imorrn bitti...på håll hör jag Jonte Blunds hånskratt...

Så speciell 2

Så här i skatteåterbäringens tider eller nä mer i lockandet och pockande på att vi ska bli sugna på återbäringen men att den inte kommer förrän om några månader. Yes, jag får tillbaka och inte går back. Men samtidigt fick jag en låg lön ( tillåt mig att hånflina åt mig själv, va fan du som levde på mini mini förut kommer här och säger att lönen är låg...förlåt skoja bara mig själv) obs, nej är inte schizofren...
Man ska verkligen vara glad för det lilla. Hälsan. En underbar säng. Vänner!!!!!!!!!!
Emma och jag har mumsat på biskvier och sett på Cars med hennes goa son. Jo så att ä...pratat om både ondska och om kokböcker.
Ganska underhållande film faktiskt, jäkligt spännande vissa stunder haha, det liksom sög lite i magen när stackars bärgarn blev kidnappad. Tur att han har en vän som martin stenmarck, nej jag menar mcqueen. Tur att inte Carola var med och dubbade.


Tisdag eftermiddag

Armvecket värker, räkningarna samlas på hög denna månad tydligen, man kan inte ta ett bad utan att typ svimma efteråt ( Annicas kommentar: Men hade du inte saft med dig in???!!! i anklagande och frågande ton...helt underbar kommentar), det går en jäkla influensa på jobbet som däckar en i en vecka, den kommer säkert snart som ett brev på posten. Man skulle kanske kunna tro att jag är depp, men nä väntar tills lönespecen kommer. Om den är låg, då blir det trist. Men ja just det, den glada nyheten är ju att a-kassan skickat svar på min anmälan att gå med.
" Du har ansökt om inträde..."
" Du får inträde..."
Tackar:) Nu  får jag se till att jag inte blir arbetslös förrän allra tidigast mars nästa år hehe

Vad tänker ni...

Ibland vet man inte hur man hamnade i saker och samtal, man kan ha pratat om typ ahlgrens bilar ena stunden för att i nästa vara helt uppe i Gud. Jenny och jag hade nästan heldag i går, vi handlade lite mat och sen hem till henne. Dricka kaffe, mumsa wienerbröd, prata.
Vem är gud egentligen?
Finns han?
Om han finns, varför jag menar VARFÖR låter han/hon en massa skit hända?
Ja vi pratade nog om det mesta kopplat till mr christ himself ( om han nu är en han, det är egentligen en massa frågetecken runt den där...)
Men det vi fastnade på är följande:
1. Om han inte finns/fanns, vem skapade Adam och Eva? Växte de bara upp som typ träd då eller? Och det går ju inte att stanna där, vem skapade allt innan dem, dinosaurierna då?!!
Jenny sitter på golvet och hamrar fläskfile på ett skärbräda , med ett gammalt strykjärn och fortsätter " ja men sen är det ju också det där om att man inte får ha ikoner av jesus, men korsen då? Bilderna på Jesus, vem fan vet att han såg ut så...".
Vi båda blir mer och mer insnurrade i ämnet och kommer väl aldrig riktigt fram till nåt...mer än att vi läst samma Barnens bibel när vi var små och att det är jävligt smart att hamra köttet tunnt för då blir det lättare att steka.


Ord

Du har rätt S,  Shorts ska det stå...ELLER?! Gud, nu har jag mist förmågan att stava rätt också.
 Inne i nån läsarfas, för  en viss person på jobbet vill sova vid 20 på kvällen så vad att göra, jo läsa. Man kan ju inte gärna dansa jenka eller sjunga i högan sky.
Tyvärr tänker min hjärna att jag kan läsa typ hundra böcker samtidigt så man lånar på sig så nattduksbordet typ viker sig...för tillfället hänger dessa godingar ( förhoppningsvis goda i alla fall) på samma bord så att säga:

Niceville - Kathryn Stockett ( har fått en massa uppmärksamhet efter filmen så blev  lite nyfiken...)
Äcklet- Jean-Paul Sartre ( enda anledningen är att den omnämndes i serien Vita lögner... och ja titeln då)
Min kamp 1 - Karl Ove Knausgård ( himla tjat om denna man och hans böcker och kamp så ja får väl se...)
Norwegian wood- Haruki Murakami ( Hans bok Fågeln som vrider upp världen var väldigt bra i alla fall...)
Mozart och valen- Jerry och Mary Newport och Johnny Dodd ( om två personer med aspergers som blir kära...)
Agnes Cecilia- Maria Gripe ( en klassiker, men ska inte läsas om man tycker det är läskigt med smygande andar och skit märkte jag...får läsa den på dagen)
Hästpojken- Rupert Isaacson ( om en autistisk pojke...)

Inte för att det behövs haha, men har ni några tips på bra böcker?

Och jag är brun om bena...(not)

Vad skönt det ska bli när sommaren kommer och vi alla får spring i våra vita ben i skjorts. För de lär väl vara precis lika vita som vanligt.

Dunk

Natten efter man jobbat natt är märklig. Man lägger ner huvudet på kudden. Sen vaknar man och det är morgon. Inget minne what so ever om natten, helt däckad. Vad som helst kan ha skett, det kan ha varit inbrott, någon kan ha kommit in i sovrummet och petat på en med en påk. Vem vet. Och huvudet sen då...känns lite som en baksmälla. Inte för att man varit the drunk number one någonsin, kanske miss salongsberusad light. Kanske har någon faktiskt petat på en med en påk.
Datorn anammade stämningen och var tvungen att uppdatera sig i två timmar. Man blir ju som man umgås hehe. Dock bra för effektiviteten, hann plocka undan kläder, disk, äta frukost, lyssna på en halv skiva, läsa ut en bok, packa väskan för nattens jobb och ska strax åka iväg en sväng. Ingen tid wasted.


Så ett frö

Vän A sa igår en sann grej " om kylen är välfylld då kan man inte må dåligt!" . Very true, och nu när man sitter här på morgonkvisten vid halv 8 som mat- och sovklockan har bestämt oavsett vad man själv tycker, och mumsar på fil med musli känns det som nån slags hemmafru har tagit över en del av hjärnan. Tänk om man skulle ta och göra lite egen musli? Baka bröd? Musli kan ju inte vara helsvårt att göra, bara blanda ihop nåt. Kanske inte köttbullar och havregryn, men havregryn, linfrön, torkade bär...mm mm mm
En gång när jag hälsade på Sus i the english country så tog vi tillsammans med Bratislava Tim en tur till nåt närliggande centrum och kollade i affärer och drack te. I en affär sålde dem linfrön i storpack för jättejättelite pund. Men just då kändes det inte som en jättebra ide att släpa på linfrön i väskan hem liksom. Näe, det blev en käpphäst som kunde gnägga i stället. Helt naturligt.

I england är det 15 plus, här är det 10...

Är för trött i kroppen, i huvudet ( ja det sitter ju i och för sig på kroppen men men...) för att riktigt slappna av idag. Blir mest att läsa i bokcirkelns senaste "offer" kallad Mästaren och Margarita och glo ut genom fönstret. En oväntad vändning i den vardagliga måndagen vore om man kunde göra både ock på samma gång. Fast ögonen är inte med på den planen, de vill gärna titta på samma grej samtidigt, men fasen vad sjukt det skulle se ut om ett glodde ut och ett på en pappersida i något kallat en bok. Väntar på ett samtal, sedan blir det utgång igen. För här blir man ju en latmask, en omotiverad sådan. Älskar dig Susie...:)

Blir på bra humör av New G

Den lediga dagens början med rostat bröd och te och avsnittet Injured i serien New girl sätter grunden för resten. Kroppen är så inställd på helgens jobbtider att den slår upp sina ögon redan vid halv 8. Sovmorgon finns inte. Liksom.
Dags att ta fasta på solen! Ljus är hela grejen.

Tralla med så glatt...not

Jaha det är som vanligt då. Den förbannade melodifestivalen är kvällens höjdpunkt för tv-sverige och alla andra kanaler ger vika direkt för svt men nej så ska jag väl inte säga, det är ju taskigt. Tv4 bjuder ju faktiskt på filmen " Crocodile dundee". Fy fan. Går och läser upplösningen av Fenixorden istället. Det eller lägger mig ner och kolar vippen. Av skam. Av leda. Av Ranelid.

Today

Idag vaknade jag med låten One love ( U2) på hjärnan. En låt jag inte har någon särskild koppling till.
Idag drack jag en kopp kaffe och surfade på nätet, letade efter vilket bokförlag som gett ut två böcker.
Idag skickade jag min uppsats till läraren som ska bedöma den på riktigt.
Idag hann jag tycka lite synd om mig själv för näsan rinner som en läckande kran.
Idag läste jag några kapitel i Harry Potter och drömde mig bort och tänkte hur bra det vore att ha en osynlighetsmantel i bland.
Idag tänkte jag på krukväxten jag slängde häromdagen.
Idag tänkte jag på hur vissa relationer totalförändras. Försvinner. Dör.
Idag tänkte jag att det är så det är.
Idag skriver jag med ett lugnt hjärta. Skriver orden Idag alldeles för många gånger.


Hötapp/Radio

Oj när hände det här?!
Radiokanalerna  the voice och rix morron zoo sänder på tv på morgnarna, på varsin kanal, med varsitt koncept. Med olika lyssnare. The voice riktar sig till de unga och rix till de som är mogna vuxna människor med en liten twist. Och själv står man mellan dessa likt en åsna mellan hötapparna. Vilken passar mig?
Ingen tydligen. För å ena sidan är man "för stor" och för det andra tycker man inte riktigt att rix är såå roligt.
" Vår bästa tiid är nuuuu..." ylar Loa falkman och näe...vet faktiskt inte om den är just exakt nu Loa...

p.s ytterligare ett tecken på att man är inte lost och inte platsar är man refererar till Loa Falkman... så jävla gammal är man hehehe

En onsdag i mars

Den där  doften av grumme såpa är svår att slå. Tog ett städartag och rensade och dammade och tokstädade vardagsrummet, köket, hallen och garderoben och tvättade i timmar. Fyra cd, en lunch-paus och lite springande i trapporna till tvättstugan, en skön dusch följt av en solig promenad och mathandlande i den nya vårjackan ( med tjocktröja under). Fickorna på den är djupare än stilla havet, så extremt sköna att ha nävarna i. Wienerbröd och kaffe. Läsa Harry Potter. Fasiken spännande emellanåt. Är man ledig så är man:). 

Home again

När man hälsar på släkten händer nästan alltid det här:

1. Man får aldrig gå på toaletten i fred, för utanför dörren står antingen en skuttande pappa, eller en skuttande pappa fast med en bebis på armen som har lyckats skita ner både sig själv och barnstolen. Eller så står Nils och skrålar: " Öppna dörren till snickarbon".

2. Man kommer dit, och då är nån sjuk.

3. Man bygger nåt. Denna gång ett hönshus, där hönorna riktigt lyxar till det med persienner.

4. Blir magsjuk. Fast denna gång var det en jäkligt märklig version. Vaknar i månljuset, ont i magen. Man vill inte resa sig upp, men inser att man måste. Sen sitter man på dass och djupandas och kallsvettas. I en halvtimme. Sen var den över. Va??? Såå bra att den var kortvarig men fan konstigt. Man brukar ju vara däckad. Men skumt nog pigg och åkte tåget hem utan olycka i nåns rygg hehe.
Pappas tanke är att "bakterierna satt väl på rätt ställe". Haha


Osv osv osv

Om man spänner öronen lite extra hörs även fågelkvittren in i vardagsrummet. Om man kunde gå tillbaka till barndomen/tonårstiden skulle man om man var lite mer ärlig, säga till sig själv att man kan faktiskt välja att rycka upp sig , ibland. Den där mörka massan som hoppar på en tog musten ur en, gjorde det som tidigare hade färg, till nån grådaskig kulör. Nu , när man är  äldre och visare hahaha skitgammal är man, fattar man grejen med att faktiskt ibland välja att inte plocka isär varenda jävla grej liksom. Vissa grejer är väldigt bra att prata ut om, men sen när det bara blir prata och analysera hundra gånger gör det att man kan förlora. Förlora fina ögonblick, grejer, händelser, möten, osv osv som man totalt inte såg för att man stirra in i sin hjärna och tittade på grådasket. Jag önskar så att jag valt bort vissa delar av det där ältandet. Livet är vackert. Det är upp och ner. Det är i alla regnbågens färger ( har den grönt i sig?!) men saker löser sig. Det är inte bara grått. Fina tonåringar, det blir bättre. Det blir bra.

RSS 2.0