" Vi ska klippa..."

Nada special today...halsen är retlig och jag passar på att placera mig i liggande position och plugga. Kombinera in nåt nyttigt alltså...men i slutet började jag nog sväva bort i tankarna och tappade bort guden Tor emot hur min unge skulle se ut haha.
Hoppas inte på en Tor-kopia...

I morrn är det 19 dar ( eller 18 egentligen ) kvar till midnattsvisningen eller middagsvisningen som jag skrivit i almanackan hehe kan ha varit hungrig då kanske.
Tjoho! Ska plugga järnet på tentan i 19 dar och sen sista kvällen och natten ge mig in i twilightvärlden med Jenny :).
Och i värsta fall kan man ju om man blir alltför trött under första filmen ta en tupplur mot grannen. Och vakna upp till de roliga scenerna och bergscenen ( oh my god).

Skum dröm i natt verkligen!!!!
Jag gick på ett stort härligt loppis fullt med en massa bra saker, två våningsplan fulla.
Sen tog drömmen vändningen att jag hade möss i skorna som jag inte märkt. Typ hade gjort en massa saker innan och sen satte jag mig ner och då började det röra sig framme vid tårna. Två stora vita möss ploppade ut. Jag sa till en tant bredvid: De bet mig inte ens.
Analys: lömskhet i närheten? Knark i maten? Vad sjutton innebär det?

Dagens fråga:

Valet står emellan att rädda en orm som ser läbbig ut men som har en avgörande roll i din framtid ( alltså nåt bra) eller rädda ett marsvin som verkar gulligt men skiter på dig och bits, men kommer göra att du får förmågan att trolla fram godis genom tankekraft?

Ja ä häxa...

Häxan Magica de hex har flugit in i mitt arsle o gjort mig galen.
Trött+ dammsuga+ plugga på nån jävla snorres edda= not so good.

Katterna lämnar stora drivor av päls i alla hörn, visst säkert jobbigt med vinterpäls och gå runt och svettas men man kan väl åtminstone städa upp efter sig.
Och jävla kattlådan som i och för sig var rätt tom för grustaget låg utanför för de är så hispiga att dölja skiten. Eller en av dem, en skiter fullständigt om kablarna ligger för allmän åsyn, den andra går in direkt efter och typ suckar och krafsar över irriterat.
Så var tvungen att cykla och köpa grus. Läsa i den jätteroliga boken om några jävla gubbar i den svenska antiken som har tusen släktingar som de ligger med allihopa.
Och sen då...dammsugaren fastnar på alla trösklar, sladden är för kort, vattenflaska på tv-bordet välts och jag svettas som en gris i mina tights medan jag går runt och svär och utropar: är det nödvändigt va????

Bäst o gå och ta en kalldusch i absolut tystnad...för det kan väl inte ge uppbåd till irritation.

2:a inlägget torsdag

Tjoho!

Blev godkänd på tenta 2 i kursen...där föll ett helt parti stenar från bröstet.



Firarlåt: I got a feeling - Black eyed peas ( vilket är rätt märkligt att jag skulle finna mig själv gilla dem)


Alla chips i påsen

Idag fick bland det finaste sagt till mig på jobbet, dessutom av en som är rätt brysk ( fast underbart snäll) och som inte säger sånt här i onödan:
- Karin du borde vara här jämt! Du är så bra och passar in så bra hos oss.
Extra oväntat höra då jag känt mig som en sopa senaste två dagarna för barnen ( som jag känner rätt väl) ändå testar järnet emellanåt och varvar det med att vara roliga. Och man måste sätta gränser och vara lagom sträng, lagom skojig och så vidare. Men tydligen var det kanske bara jag som tänkte att jag var en röra.

Jag avstod från plugg i dag...fan varit bra på att läsa minst en timme varje kväll hittills, idag blir jag ledig.
Lagade köttfärssås som blev godare som doft än som smak. Fast helt okej.

Övat some english on the work också...italienska studenter kom och hälsade på. Påbörjade en konversation med en av dem ( måste ju öva inför the english christmas).

På måndag ska jag hämta bok på bibblan: the host- Stephanie Meyer
Verkar handla om utomjordingar ?!...kan ju bli intressant. Speciellt när man lånar Stephanie Meyer och måste snigla fram till lånedisken och säga ( fast det kommer ut som en viskning) och de visar en till ungdomsavdelningen. Och man helst vill smyga längs väggen och sen skriker biblitekarien: HÄR ÄR STEPHANIE MEYER SOM SKRIVIT TWILIGHT OCH DE ÄR VÄLDIGT POPULÄRA BLAND UNGDOMAR.


Todays message

Det är sent. En extra timme numera. Så inte konstigt att öronen slokar redan vid nio, fastän klockan var tio för några dagar sedan.
Gå upp, klä på sig, sminka och dutta sig i ansiktet för att se lite piggare ut. För att dölja de mörka ringar som framträtt under ögonen. De syns ändå.
Äta frukost. Omfamna morgontv vakna med the voice. Favoritsättet att få sitta och lura. Vakna så sakteligen.
Gå och jobba. Ha tålamod. Fnissa. Dra ett djupt andetag när de testar ens knappar. Kanske var man lite otydlig ibland. Får jobba på det tills i morrn.
Hem. Laga mat. Plugga. Ja antikens grekland måste hinnas med för att man ska ligga i fas och inte fastna i bakläxans träsk.
Tv. Kvällsmat. Favoritmåltiden på dagen. Stänga av tv:n, borsta tänderna och mata katterna som lärt sig jama på riktigt?!.
Öppnar en bok i bokhyllan. Ett antal siffror står skrivna på försättsbladet. 72124.
På nåt sätt finns de där för alltid. Även inom en själv. De håller sig tysta mestadels, men så kommer de fram i bland och skriker: 72124!! du har väl inte glömt oss.
Och jag börjar faktiskt förstå att de alltid kommer vara inristade i mig. Och kopplade till en tid som var och aldrig kan bli nåt annat.
Livet är skit och toppen, livet är oväsentliga saker och det allra viktigaste. Livet är gemensamt och jävligt individuellt.
Och det blir nästan aldrig som man tänkt sig...bara för några få.

Konstnär nästa

Syster och vildkotte på 1,5 år har kraschat här över natten. Därav en utsökt matlåda i dag: potatisgratäng och kassler och vinbärsgele...då ere fest!

Jobbat idag med...och ett barn var schyst nog att göra ett porträtt av mig:



Nu ska jag leta i gottgömman och läsa dagens plugg...
Ha det gott igelkott!

P.s kollega på jobbet har utökat typ uttrycket" han hade inte alla indianer i kanoten, där var det inte skottat ända fram) som man kan säga när nån är trög eller en aning märklig. Hon sa: där var det inte alla chips i påsen.
hahaha

God natt...



Ja det här får visa kvällens känsla...
Middag och bio med Femma :) ...kolla roliga klipp på youtube och må.

Jag tycker det är så trevligt att läsa era inlägg och svar, roliga listor som ni gjorde för några inlägg sedan. Såg på filmen " Julie/ Julia" alltså och i den pratade de om författarskap och att just blogg är ett ställe där texter får ta plats. Man kan fortfarande säga att man är en "writer" fastän man inte är publicerad eller utgiven.
Och det tycker jag är bra...har skrivit så länge jag kan minnas och det är mitt andningshål bland annat för att egentligen leva, må bra och dåligt, utvecklas och allmänt fungera.

Ja med den lilla allvarsbiten måste jag nog avsluta...börjar bli trötter i skallen. Måste läsa i första twilightboken och bunkra upp för midnattsvisningen den 19 november ( dagen före tentan från helvetet så klart) så typ 4 timmars sömn är väl ett litet pris att betala.
Fan var helt psyko när jag bokade...skakade som ett asplöv så hela skrivbordet hade lite gung det med ...normalt nja. Sen adrenalinkick utan dess råge ( hade redovisning den dagen med) så de i gruppen garva och frågade vad det var med mig haha.
Men det gick ju bra och jag kissade inte på mig som jag drömt på tåget dit.
Slutet gott, allting gott. Nja om jag slapp plugga i morrn så...men det hjälper inte att skjuta på det.

Mumindalen


En lördag, utvilad i en hård säng, grått väder ( what else liksom). Jenny frågade om jag ville fika och fika vill man ju nästan alltid.
Men vad skådar ens öga... allt kan hända på stan tydligen:



Snart i väg på middag hos fem very nice:)



En otroligt nöjd glasögonbärare...

Nä kram så länge...

Dagens fråga:

Vad väljer du...att vara helt tyst i en vecka eller att inte höra i en vecka?


If god knows

Oj oj trötter i nattmössan. Sista två dagarna har jag gått upp halv 5 eller 5...jobbat på dagis. Första dan har man energi ändå, andra not so much.
Så det blir en väldigt lugn kväll med lite snarkningar i soffan tror jag .

Ny grej: Lyssna på pianokonserter ( klassiska skivor på bibblan)...har fått Pippi på just det instrumentet.
Jag spelade piano som liten, slutade för att jag inte kände mig riktigt så duktig som lillasyster som tjuter när hon spelar själv. Nu typ 10 år senare ångrar det beslutet. Inte att lillasyster blev rörd av sig själv alltså, utan att jag gav upp.
Och en annan grej då...out of nothing blir jag sugen på att rida, ha en häst, få en mule i ansiktet som frustar.
Jaha hästtjej...eh och det kom från??!

Allvarligt varför är hösten (oktober och november) så grå?
Om gud läser det här så kan han/hon googla fram ett svar...


Jippi!!

1. Vad heter du: Karin
2. Ett ord på fyra bokstäver: Kaka
3. Flicknamn: Kerstin
4. Pojknamn: Kalle
5. Yrke: Kioskägare
6. Färg: Korallblå
7. Klädesplagg: Kokosnötter
8. Mat: Kladdkaka
9. Sak i badrummet: Kiss
10. Plats/stad: Karlstad ( Hajks hemstad)
11. En orsak att vara sen: Kissat
12. Något man skriker: Katastrof!!
13. Film: Kaw ( nä  jag kommer inte på nåt!) 
14. Något man dricker: Körsbärssaft
15. Band: Kenneth and the knutters
16. Djur: Katt självklart eller krokodil
17. Gatunamn: Korintvägen
18. Bil: (S)koda
19. Sång: Kan du vissla Johanna?


Utmaningen går vidare...fast med era namn då. Nu måste jag gå och hyperventilera lite för min dag har varit helt fantastisk!

Ögon för det...

Samtal mellan hohoho-mamma och studerande dotter:

Ringsignal.
D: Ja hallå
M: Det är din mamma...
D: Ja hej...
M: Jo det är så att vi ska in till Finspång och optikern ikväll ( klockan fem kväll eh)och då tänkte vi svänga förbi dig efteråt...om du är hemma.
D: jo det är jag...det går bra.
M: ....ja och så kan du ju få se de nya glasögonen...

 snart kommer de alltså. Och visar upp sig så fina så fina och där ska man stå som en stolt förälder( dotter) och beundra likt som på en blockflöjtskonsert.


Bajs i hjärnan

När de höll på med partnerskapslagen var det till och med bajs i kuvertet.
Min teori är att det även fanns en del av den varan i hjärnan på de som skickat odörbrevet.

Idag är det 30 år sedan homosexualitet slutade diagnoticeras som en sjukdom.
1944 tog man bort stämpeln på homosexualitet som ett brott. Brott mot vad är oklart.
Den 17 maj 1990 ( ja ni läste rätt 1990) året då jag längtade till att börja första klass...det året beslutade WHO att inte längre ha homosexualitet som en psykisk sjukdom på sin lista.

" Emma kommer förföra dig!" sa min mamma en gång när jag och min kompis funderade på att hyra en lägenhet tillsammans. Ganska roligt med tanke på att min mamma lät en aning hysterisk... men också sorgligt att det finns en sån stor skräck för homosexualitet. Det behöver inte ens vara att en är homo och den andra inte är det...
tydligen kan bara människor med olika kön flytta ihop enligt vissa ( pensionärer med för mycket fritid).

Vad många missar med till exempel fantastiska Jonas Gardell och Mark Levengood är deras livsfilosofier, deras syn på kärlek till livet och människan och allt som hör det till. Mamma kan t.ex rycka till lite när hon läst något som hon sa var fint och då säger jag att Jonas skrivit det eller det har Mark pratat om. För det ska väl ändå så vara att bögar och lesbiska ska vara på sin sida med sina konstigheter att byta kläder med varandra och slicka sig om munnen...eller?

Varför kan inte världen titta på det som egentligen räknas...kärleken.Oavsett utseende, kön, musikstil. 
Och Jonas och Mark har varit gifta/partners i nästan 20 år. Räknas inte det så säg.



Alltså är det i så fall en jävligt lång "fix ide" som många tror.

Söndags recension

Dagens i-landsproblem lista:

* Swebus-sätena
Allvarligt talat jag skulle ha suttit skönare mot en planka. Hård jävla plast möter ett tunt tunt lager av foder och sedan ett tunt tunt lager tyg. Jag satt och snodde mig som en mask i två och en halv timme. Dessutom gör det ju inte saken bättre att man har långa farbrorn ben och knän som går en millimeter från sätet framför. I och för sig så satt jag ju bakom chauffören och såg hans begynnande flint stora delen av tiden så allt väl.

* Systrar som bor i ett annat land, i typ en liten håla i marken och har missat totalt den Twilight-hysteri som sprider sig med löpeld genom världen ( alltså inget lokalt här i Sverige). Om man ska ta fram nåt lokalt här i vår avlånga land är det väl att Kristian Luuk och Fredrik Lindström ska leda På spåret. Och säger systern i landet långt bort att hon inte vet vilka de är då gräver jag själv en håla och lägger mig i, med en flagga som jag viftar fram och tillbaka med som det står: Mer skvaller åt folket! på.

* Tidsbrist blandat med ögon i kors.
Kursen vi har nu är inte att leka med...stora mängder text att läsa till varje gång, numera till dagen därpå. Sen ska man ju fatta det man läst ( typ gamla grekiska gudatexter) och svara på frågor som gör att klassen sitter helt tysta och det enda som hörs är ens kurrande mage.



Positiva listan:



* Maskerad
Något man borde göra allt oftare! Och att inte tidningar delar ut masker av kändisar oftare är en gåta.



* Annica, en som man går på promenad med och kollar ut på havet...nej vättern med. Plötsligt möts man av en skylt...som säger att det är rasrisk. ( Alltså man möter inte en skylt utan den står still).



Och när man nästan hänger ut på kanten hör man A ropa:
- Gå inte längre nu...du kan ju dö!

Tack Annica för att Mark Levengood och helg:) och att du inte vill se mig rasa ner i en sandbank haha.

Kram kram alla fina!

Sellout

Twilightfenomenet sprider sig...
Okej jag hänger på till viss del, bra böcker, bra filmer, snygg Wedward och snygg Bella. Men idag såg jag kanske det minst nödvändiga grejen.
Håll i er nu....

anteckningsböcker med små citat från böckerna längst ner på sida. Smala ganska fula böcker som i fyrapacket kostade 170 spänn.
Det är en värld av konsumtion och tjäna pengar som gäller.

Mark levengood var riktigt bra i går på showen. Annica och jag och några andra i salongen dog typ av garv...särskilt när han precis innan det skulle spelas ... ursäkta nu sa Annica:
Om du vill se mr bean ha sex , kolla nu!
Fy fan!

Men i alla fall det blir inget roligt att citera Mark så det blev en cliffhanger så att säga.
Men ärligt att ligga med mr bean...kan det bli mindre spännande. I och för sig spännande med en känsla av äckel.

Nä nu ska jag nalla frukt av Annica.
kram


Konst



Tjoflöjt...här kommer en vind...eller en halvt rödhårig person med ont i huvudet...
Kan bero på att jag dängde in en garderobsdörr i pannan i går. Varför är mindre oklart.
Fast mest beror det nog på att unguslingarna på jobbet häromdagen använde mig som en näsduk eller filter...
men de är mysiga när man kommer och de ropar och ger en teckningar med skatter på.



Ett stycke tröja...snart klar...ska bara hitta nåt tillfälle att bära den med haha.



Ja alltså skitsvårt att fota den här tavlan så den ser så fin ut som i verkligheten...men I love it!

Ikväll blir det tupperwareparty hos emma...skönt med ett avbrott från ögonen i en bok.

Var kommer frasen " it`s not fair...i think you`re really mean..." dagens gåta som belönas med en  klubba!



Ändring

Jag skojade bara , ska ju på tupperwareparty på torsdagen...
spelkvällen är öppen på onsdagen!

Snabbt jobbat!

The winner is....
Emma!
Och jag kommer gärna till dig babe, fast denna vecka hinns det inte med:(


Ny tävling kommer inom kort!


Jo...en annan grej...

Stephen Gately är död! Sångaren i Boyzone...död och kvävd i sina egna spyor...( smackar tragiskt). Sorgligt...fast det mest tragiska är att man inte brydde sig ett skit om honom eller hans spyor innan idag.

Det var ju riktigt gott med blodpudding...fast en bit började typ drypa nåt rött och då kastade jag den för jag käkar fan inte blod!!!

På torsdag kväll är alla jag känner och gillar välkomna att typ spela och fika...
Och hör gärna av er innan så jag vet!

P.s hoppas ni tävlar i förra inlägget med...världens finaste pris ligger ju i potten!
Fan va nördig jag är...är så förtjust i just den meningen...är väl skadad av att åka bil med pensionärsföräldrar som lyssnar på det fantastiska " Ring så spelar vi" antar jag hehe.

Tävling

Sa jag att jag fick väldigt fina presenter av Emma och Maria? Snyggmössan på Indiska som jag suktat efter i evigheter...typ 2 veckor men men :). Så himla fin! Tack Maria!

Och Brödboxen med stort B av Emma , Thanks man!



Känns riktigt lyxigt och käka frukost nu haha. Typ som man har en butler som håller brödet fräscht. Fast han är dålig på att göra mackorna och komma med frukost på sängen.

Började på tredje delkursen idag och vilken kul lärare! Det känns lovande... lite humor tillför ju. Fast vete fan om Homeros och grekiska tragedier är så värst skojigt...läsa 34 sidor, liten text och i två spalter per sida...och sen tänker man efter ett tag: gud vad jag läst nu.
Fast i verkligheten har man läst en sida. Men han varnade ju för det så...

Bäst och gå och läsa det sista då och steka blodpudding. För första gången i mitt liv tror jag, så köpte jag det i affären. Konstigt! är ju inte världens läckraste mat liksom!

Dagens låttext att lista ut:

It took time, took time
to develop a concept- a new me
based upon the traits
from which i could not flee
it took time, took time
to embrace the nature of my dreams
all this time just turned into a sad song wait

this sad long tale of moments passe
must come to an end before it is too late
- wasn`t born to hate, i was made to love
but i never knew it was so hard

Den som gissar rätt och först vinner!
Det ligger en bränd skiva i potten! :)

A night out on the town



Usch otäck docka!!! Till vänster alltså...till höger sitter i och för sig ett otäckt barn...potato potato!

Tack för en trevlig kväll i går tjejer:)



Ska slappa i soffan och ha mensvärk och läsa en rätt tråkig bok till skolan i morrn...tur att det finns chips och matlåda i kylen...en lugn dag alltså!

kram

Info till Maria

och som svar Maria...
Nä jag är inte vegitarian, utan äter det mesta. Hoppas du och Ullis hittar ikväll...hör av er annars! Kan ju inte lägga ut nummer här men Emma har det.

Jaha är det därför jag häver i mig mjölk?!

Okej håll i er...
- Blekhet
- Bradykardi (Långsam hjärtfrekvens)
- Bröstsmärtor
- Depressioner/känslomässig instabilitet
- Domnande fingrar/händer och tår/fötter
- Fibromyalgi
- Frusenhet, låg kroppstemperatur, köldkänsla
- Förstoppning (eller diarré )
- Glasbubble-känsla och "brain-fog"
- Glömska
- Heshet
- Huvudvärk
- Håravfall, torrt, tunt och/eller risigt hår, glesnande behåring på kroppen
- Hårda tunga hjärtslag/hjärtklappning
- Högt kolesterol
- Ingen ork, lust
- Ingen/låg sexlust
- Kall hud
- Karpaltunnel syndrom (kroppsdelar domnar bort pga av klämda nerver)
- Koncentrationssvårigheter
- Ledvärk
- Låg kroppstemperatur
- Låg motivation
- Låg puls
- Långsam tankeverksamhet, tappar ofta orden/tråden
- Långsammare längdtillväxt hos barn:
- Långsamt tal
- Lägre/mörkare/grövre röst hos kvinnor
- Lättretlighet
- Menstruationsstörningar (rikliga menstruationer, långa avstånd, utebliven menstruation)
- Mental och kroppslig tröghet
- Minnesluckor
- Minskad aptit
- Missfallsrisken ökar, svårare att bli gravid
- Muskelkramper
- Muskelsvaghet
- Muskelvärk
- Myxödem (Svullen, degig hud)
- Myxödemkoma (svullnader och kroppslig och mental tröghet ända fram till mental frånvaro)
- Nattblindhet (sämre mörkerseende än normalt)
- Nedsatt hörsel
- Nedsatt kondition
- Nervositet
- Ont i nacken
- Panikångest
- Sköra/trasiga naglar
- Smärtor allmänt i kroppen, ev. vandrande
- Stelhet
- Svullnader, främst i ansiktet, runt ögonen, på händer, fötter och underben
- Sänkt andningsfrekvens
- Sömnbehovet ökar överdrivet mycket, alternativt sömnsvårigheter
- Tandproblem
- Tinnitus
- Tjock tunga
- Torr/grov/läderaktig hud
- Tryck över halsen, svårt att svälja
- Trötthet
- Tvångsföreställningar/besatthet
- Urinträngningar
- Utslag
- Viktuppgång eller viktminskning
- Värmeintolerans
- Yrsel
- Ögonproblem (tex sämre syn, och/eller torra, svidande, svullna eller värkande ögon)

Jaha...var hos femma och mös och glodde på idol och käka bullar mm mm mm igår. Plötsligt fick jag tåkramp...visst det är inte världens ondaste grej men fan ont gör det. Och jag har börjat få det regelbundet...man ligger och kollar på tv, slappar och sen PANG. Eller pnag och pang mer KRAMP KRAMP! Benet har också betett sig märkligt på natten, då man vaknar av att det står rakt ut upp i luften och spänner som fan.

Men i alla fall så hände det hos Femma och hon lekte " fråga doktorn" och googlade lite och vet fan om det var brist på B12. Jag menar nu får ju mitt ganska galna humörtåg en förklaring, visst det handlar ju en del om problem jag har, men extra känslig har jag ju varit ett bra tag nu.
Och symtomen har ju varit där...( se de tjocka).
Okej nu tar jag den... men shit!!!!



Ja det här kan ju bli en intressant utekväll haha...har nog aldrig sett nåt sån rosa. Gav hon mig fel på apoteket.



:) Femma och Lovis är trötta men glada. Extra roligt att L kan skratta på kommando :) Finisar!


Har du en stjärt däruppe med?



Dagens lättnad: Tentan klar...yes svarade på alla frågor...fastän en bara kastade ner mig från platsen " jag kan ju det här" och ledde mig in i flummträsket är jag rädd.
Firade med sibyllalunch ( livsfarligt att bo 20 minuter bort).

Träffade de här härliga personerna på stan...



Och bjuden på fika döh! Och sen fick jag present av emma på ( ja namnet är totalt bort....nä just det timari)
Ett bokmärke som tydligen ska ge energi...trevligt. Jg stod och hade en egen monolog om hur en metallpinne med lite pärlor på ska kunna göra det. Kanske gav hon mig den lilla 10 kr grejen för att få tyst på mig hahaha. Och sen så klart så satt jag på huk och pratade med Simon i vagnen och stoppade därför upp en tant med resväska och en darrig gubbe på rullator.

Skulle ju inte köpa nåt på några år... ( ekonomin är katastrof denna månad, då jag lever på sparpengar)...men men syndade och köpte två par örhängen för 50 pix.

Dessutom har jag hunnit se kanske den minst spännande filmen på länge " Vänskap till döds". Nora Roberts i spakarna vilket naturligtvis gör den rätt banal. Men jag har läst boken och tyckte den var hygglig. Men käre värld filmen gav verkligen alla info och inget för tittaren att tolka liksom.
Lite nördig med sånt nu, då vi pratat om mellanrum och schematiserade bilder på kursen...oj orkar inte ta den långa förklaringen. Kort så handlar det om t.ex i en bok där olika händelser händer samtidigt, men berättas efter varandra. En riktigt bra bok lämnar utrymme till läsaren att få tolka och spekulera. Om en bok lägger fram alla info och hur man ska tolka allt, då blir det inte intressant att läsa.

Nu ska jag yla i kapp med Duffy tror jag...:)
Avslutar med Meris nya favorit:




Hej

Dagens kommentar kom när jag var och cyklade och en liten pojke med cykel ropade efter mig:
- Jag kan också cykla utan stödhjul!
:)...

Vad skönt det ska bli när tentan i morrn är klar...sista plugget idag. Känns lite som det ändå är stopp, att det inte går att stoppa i mer kött i korven ( nä mysko liknelse).



God lunch: fått dille på snabbmakaroner, grönsaker i örtagårdsdressing samt idag morotsbiff.



Kossan kan sina grejer...kall mjölk mm mm mm



Man tager 2 tröjor, textilfärg och ide...



Halvklara tröjor... Vill göra fler...egentligen borde man göra en tröja med varje person man känner...vilken tavla det skulle bli. Typ med en massa interna grejer man delar med den personen.

Nä dags att läsa anteckningar...
kram

Last negative one....

Okej...nu kommer ytterligare ett oattraktivt inlägg...det blir det sista sen ska jag bli positiv igen.
Jag tänkte så här...om man skriver alla jobbiga ord så de kommer ut ur systemet.

Sorg. Undulat. Panik. Ångest. Falskhet. Agg. Självhat. Måste. Annars. Höstdepp. Vitaminbrist. Näringsbrist.

Och sen över till positiva ord:

Vänner. Solsken. Mat. Sällskap. Hopp. Bollplank. Ängel. Kontroll. Spontanitet. Operfekthet.




Uppdatering

Oj förra inlägget skrev jag för att på något sätt få ur mig det. Men shit låter som jag vill ha uppmärksamhet. och det får jag ju redan. Bra kompisar och envisa systrar :).
Så ta det lite med en nypa salt!

Jag är väl i en grop nu och måste kolla uppåt istället för ner på maskarna....tur att jag ska träffa studievägledare  idag. Kanske kan få lite mer info och ideer på det området...någonstans måste man börja.


Ärlighet...det är väl där man börjar...

Kan ju uppfattas hur som helst...men jag mår inget bra. Inte när det gäller en del i mitt liv.
Och det handlar inte om skolan, för jag trivs hyggligt där.
Och det handlar inte om att jag är velig och tänkig. Jag är en sån person. Det känns ibland som jag tycker det är fel, men så känns det också ofta som andra tycker det är fel. Att jag är alldeles för tänkig.
Och jag är det. Sån är jag. Jag är inte spontan av naturen, jag är inte stark. Jag är inte världens häftigaste och modigaste person. Men ni tyckte ju om mig förut...kanske har jag tjatat sönder.
Så när jag får rådet att köra på, att göra bara för att göra...då innebär det att jag går emot min egen vilja. Min egen instinkt.
Instinkten har inte alltid rätt, men den kan väl inte vara helt värdelös.
Om jag gör för att få det gjort, men utan känsla...då begår jag våldtäkt. Mot mig själv. För andras skull.
Då gör jag bara för att få det överstökat, utan känsla.

Jag förstår det här:
- Rädsla för något ( pirr i magen) är okej.
- Vissa saker måste man göra, men kan det verkligen bli bra om man tvingar sig själv samtidigt som man bara skriker inuti " Jag vill inte , jag vill inte...men jag måste för att alla andra tycker det".
- Att det kostar 700 spänn att gå till en psykolog, för en timme.

Samhället är inte till för alla..helt klart. Och det finns folk som svälter just i detta ögonblick. Fy skäms på i-landsproblem.

Har saker att se fram emot men...

Today the devil ran into my wall and made som noices.
Eller nåt...nåt märkligt är det i alla fall. För i bland med jämna mellanrum tickar det som en bomb i väggen. Sen låter det nästa gång som tinnitus.

Kanske jag...för jag åt soppa till lunch, fick blodsockernedfall av godis, förlossningstv och en rejäl hög tråkläsning. Så nu vill jag tjuta och kasta mig själv till vargarna så att säga :). 

Allmän fråga...och jag uppskattar ärlighet och inte ett standardsvar...
har ni gjort nån grej, en avgörande grej som ni bara känt att ni typ tvingar er själva att göra, för ni tycker inte att det känns spännande eller roligt?
Och hur gick det sen när ni  gjort den grejen?
Gud vad jag önskar att jag hade känslor...och inte "tvångskänsla". Någon som vill byta kropp med ett hungrigt psyko ( nä sånt ska man inte skoja om) men ett hungrigt vrak?

Bäst att lösa de grejer som går att lösas...som käk.
kram kram


Man kan göra så...men det är inte rätt:)

Jepp är man inte duktig så säg...håller pluggschema och uppdelning per dag, jajemensan.
Tenta på fredag och jag har delat upp skiten ( kapitlen och texterna) i dagarna tre för att sedan på torsdag ha en mer "plugga på allt" dag. Shit känns en aning övermäktigt att få in allt men det går ju inte. Så jag får köra på så gott jag kan.

Hittat en så fin mössa och vantar på indiska, grön basker ( på huvudet alltså) snyggröna. Men ekonomin håller nog inte med så jag får köra på de jag har...grön basker är lyx. och jag är inte lyxhustru.

Och wow element susie! Då kanske det är hygglig värme när man house-crashar i vintertid. Och ja har ju anat att du är rätt petig ( men bara lite :). Hur gick det med filmen på fönstret?

Och sen frågade Maria om vad jag menade med hemmagjorda grejer...ja det är ju svårt att säga...jag har börjat komma upp i åldern och teckningar är ju riktigt trevligt hahaha.

Middagdags....no inspiration dock.
Jenny och jag ska göra t-shirt nån dag :) kul! och en aning fjortis men what a hell man lever ju bara en gång.
Ja just det...mat ja. Fast matlust när ens glo-katt ligger vid datorn och pyser har man ju verkligen.

Tomtens lista

Julklappslista till petit moi...jag blir hemskt glad om jag får:

* Böcker av Paulo Coelho ( gärna på engelska hint hint Sus)
* Ostkupa ( osten blir rätt unken i plastpåsar)
* Hemmagjorda saker
* Anna ternheims nyaste skiva ( för nog fan gick det inte att kopiera den...aja baja Kakan)
* Damien rice ( fast inte " O" och " 9" för de har jag)
* Ett ligg ( och det sa jag bara för att ni skulle sätta i vrångstrupen hahahahahahhahahahaha)

Buffy är riktigt bra!



Jag satt med andan i halsen samtidigt som jag på nåt viss andades bättre än innan jag gått in.

Filmen " Veronica bestämmer sig för att dö" låter kanske inte så lattjo :) men jäklar vad mäktig den var och full med ärlighet och hopp och annat vackert.
Måste genast köpa/ låna boken av Paulo Coelho. Läser just nu hans " elva minuter". Älskar hans stil.
Fast en grej jag tänkt på...kan man säga det när man läser böcker på svenska istället för original-språket?
Då gillar man kanske mer storys än språket...ska genast börja läsa mer på originalspråk...ja fast inte typ afrikanska då...eller ryska...kan bli knivigt.


Kör i vind

Jag hade glömt att barnprogram riktar sig även till vuxna. Såg på Lisas sagostund ( tror det heter så) med Fem och Lovis i går. Sagan för dagen var Rapunzel. En flicka som sitter i ett torn dag ut och dag in. En dag kom en prins inklättrandes och gav nåt förslag till flickan, varpå hon sa: Är du dum eller? och han: Nä...jag är kungason.
hahaha.
Och andra uttryck som " Kör i vind" kom upp med. Älskar sånt som är självklara tröjcitat liksom.

Annars mkt rolig kväll med Fem och spelande av Bondespelet. Tänk att man skulle bli torpägare...
vi spelade tills vi kunde köpa bondgård, sen har vi sparat till en annan gång. Mycket roligt var det Fem!

Hade ett mycket givande samtal med Sus om att man blir så feuktansvärt ( fruktansvärt) ful när man blir gammal hahaha. Och annat hemligt...tack finsyster!

Snart tror jag faktiskt att jag ska slänga mig i badet och läsa lite, för fan va grått vädret är.
Tips alla! Robins börjar på ettan i kväll!

Lista

Andra inlägget idag...jag antar din utmaning Jenny:).
10 saker om mig:

* Jag har en skräck för att trilla nerför en stentrappa och slå ut alla mina tänder

* Jag är inte rädd för att gå igenom en park på kvällen/natten.

* Jag skäms för att ibland prata om mina katter, tror att folk ska tro att jag är tråkig då.

* Ibland tror jag att det är så mycket lättare om man inte är så medveten om saker.

*Jag önskar att jag var en hästtjej.

* Jag har 6 syskon.

* Jag gillar vissa Britney-låtar och andra danslåtar, fast bara i smyg.

* Jag är en sucker för Jane Austen filmer, men så klart bara i smyg. Jag vill inte, men gört. Nåt med kläderna och att äktenskap bara styrdes upp. Skitaenkelt. Fast sen fick ju många gifta sig med gamla gubbar blä!

* Jag är bra på att styra upp saker, som inte har med min egen personlighet eller liv att göra vill säga haha.

* Jag har blivit bättre på att vara mer spontan.
 

Ritsch ratsch

Så då hamnade man där igen. Lunch. Framför tv:n. Framför nåt amerikanskt sjukhusprogram där man dag efter dag ser folk föda barn ( mestadels kvinnor). De spricker, de skriker, de svettas, deras huds alla lager fläks upp på bästa sändningstid när kejsarsnittkniven skär sig fram. Det sprutar ut nån gulaktig vätska, de drar i barnets huvud, axlar fastnar ja you name it.
I dag hade jag äran att ha Jenny som medtittare, de riktigt kröp i skinnet på oss haha. Hon vet ju. Jag vet inte, det jag vet är att jag inte ska titta på sånt här precis innan födseln. No way Jose! Man kan ju bli mörkrädd bara av att se stjärthuden vändas typ ut och in när ungen kommer och den så kallade integritetsrutan som ska täcka det värsta hamnat snett.



Okej...mensvärk gånger 10 eller 100 som jag har hört.



Men kunde de inte hitta något mer humant ställe att klämma på? och varför så jäkla naken?! Och varför trodde någon att just detta skulle bli ett bra foto? Och vem sjutton lägger ut det på nätet?

P.s roliga lösningar på ramla i trappan -situationen....jag fick frågan om hur jag skulle gjort. Jag skulle nog hoppas på att svimma av, men det skulle jag väl aldrig få göra så röd som en tomat är väl det mest rimliga.

Torsdag

Det var ju inte meningen att jag skulle få er å tjuta :)...jag menade varje ord. Jag tror att man ofta tar en massa saker för givet och jagar nästa steg/mål istället för att inse att ens säkerhetsnät finns där. Jag gört i alla fall.
Så I love you friends:)
Och skrev naturligtvis på ett anna språk för att det blev så känsligt annars och jag blev rörd när jag tänkte på er haha.

Körknytis snart...någon som känner några män som vill börja kör? De behövs! Speciellt de som ska komma från england och skickas med skytteltrafik varje torsdag haha.
Ha en toppenkväll!

Dagens scenario: Du trillar i världens brantaste trappa, rullar ner hela vägen, bryter säkert nån kroppsdel...alla ser. Vad gör du för att rädda upp situationen? Och för att ta dig därifrån?

RSS 2.0