Ihopkok

Ikväll blir det julbak. Julbak som i att några personer kommer hit och man står i ett kök och bakar, lyssnandes på musik med bjällror och texter som talar om antingen gud, om att man drömmer om en jul hemma, eller att julen alltid ska spenderas med kärnfamiljen.
Vid frukosten idag framför tv:n visade de " Sjunde himlen". Det finns få program som gör mig så arg och irriterad. På några minuter till morgonkaffet hann de i serien trycka in att a) det är fult att röka, b) om man röker är man en dålig person och c) om man röker straffar det sig, för eftersom man ALLTID  glömmer att släcka cigaretten brinner ens hus ner.
Jag är verkligen ingen förespråkare för rökning, det är äckligt, det är dåligt för hälsan och det luktar as.
MEN  när man i en serie samlar alla fördomsfulla och rättfärdiga människor som t.ex familjen Camden, där det är syndigt att göra i princip allt, då blir det för mycket.
Alla människor är inte den stereotypen, den som lever rätt och riktigt enligt normen att man ska vara perfekt.
Det blir en oaptitlig eftersmak i munnen, när man ser människor, i och för sig karaktärer i detta fall, som hela tiden ska förmana tittarna att om de gör vissa saker, då är de automatiskt dåliga och inte förtjänar ett bra liv.
Vi som är mänskliga varelser, är aldrig perfekta. Vi gör vissa saker som är asbra, andra som är misstag. Att ställa sig över alla och säga: du är dålig, du är bra, du är en skam, du är en förebild, usch.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0