Till Femma

Regnet öser inte ner, det bara droppar lite.
Saknaden efter solen gör sig inte påmind. Den finns där någonstans bakom allt det gråa, detta vet jag.
Några minuter har gått. Flera minuter i det som kallas ett liv.
Något som är grått och glåmigt när det är som värst, något som är varmt och gult och ljust när det allra bästa gör intåg.
Ett möte. Hon är klädd i svart, så färgstark det går. Vi pratar. Säger något om att det svåra är bakom en, att det kan ordna sig. Att det finns ett ljus, något slags hopp i alla sörja. Vi ler. Hon berättar om sig själv. Det som händer. Jag känner mig hedrad. Att hon vill dela sig så, med mig. Någon ropar på mig. Det är dem från vagnen. Jag ler och blir varm i min själ. För att jag möter henne. För att de ropar på mig så glada. De vill att jag ska komma. och jag vill bara stanna kvar. Där. Här. I just den känslan.
Den finns där någonstans. Bakom allt det gråa. Det vackra som döljer det yttersta. Något heligt.
Livet. Med alla sina kringelikorkar och trassel. Det är som det ska vara.

( Fem...Det började med att jag träffade din Annica på lagerhaus...men nu när jag satt och skrev kom jag o tänka på dig och ville ge dig denna lilla text)
Puss

Alldeles stirrig efter spelet

Nej!
Jag såg på trailern till New moon...grattis då vet man alltså. Eller jag har ju läst alla böckerna så det visste jag ju redan :). Så det gör inte så mycket.
Shit gillar min klass...det finns ju folk med humor. Typ varje diskussion vi har i min grupp slutar med att vi driver med författaren Björn Ranelid. Hm heter han så?! Men tydligen har han på sin bil en registreringsplåt som säger just hans efternamn...och idag när vi skulle göra en Litterär kanonlista ( slå upp det om ni inte vet för jag orkar inte förklara) och hade typ 5 minuter kvar till redovisning och en plats kvar så skämtade vi om att vi skulle sätta upp Ranelid fast då skulle han ju sprängas av självkärlek efter att ha skrivit att grupp 2 i litteraturvetenskap använt hans namn haha.

Observerade  idag på stan att alla, ja alla, som stod i en tv-spelaffär hade samma ansiktsuttryck...blir man sån...



Ja...

Snacka dag med flyt...det är konstigt när olika saker bara funkar.
Jag ringde upp tele2 och satt med deras tekniska support och grejade med en snubbe i örat...till slut lyste allt grönt. Så gissa om det blir surfande nu då:)

Sedan gick jag till polisen och fixade pass, fast först tog jag fel lapp och kö för jag var tydligen tvungen att välja den andra för att säga att mitt gamla är puts väck. När jag väl kommit tillbaka till själva " göra-pass" kön och det var min tur så var det världens trevligaste polis. Hon frågade hur det gått med förlustanmälan och sen småpratade hon så härligt. När fotot tagits utbrast: Gud va bra det blev! :) Kändes ju rätt bra då man normalt ser ut som de där streckklädda typerna som bor där hos dom annars. och sen om man skulle dö på flyget är det just den bilden de lägger ut i tidningen!

Lite bak av chokladsnittar till körens knytis ...check!
Bibblan och lån av en hög skönlitteratur....check!
Mail från en girig syster :) ....check! Ja ger man lillfingret....hahahahaha.

Men sååå glad och spänd för en annorlunda jul hos Mark Darcy. ( eller hur Annica:)



Så ja klappa den fina och timida katten....



Kulturnatten...påminde om typ ett ställe där folk lägger blommor när någon dött...fast här var det ju med glädje och fint istället.

tjingeling!

Love actually- fast på riktigt!

Tjoho! Ska kanske inte ropa hej förrän jag kommit över vattnet, men jul i England, landet där Mark Darcy och Hugh Grant har sitt säte är ju inte fy skam!
Bokat och klart!
Tänk och gå runt och lyssna på rikigt engelska och se " hem till gården" -folktypen...och äta äckelkorv hahaha.
Och sen lär det ju bli en upplevelse att bära med sig en resväska full med:
lingongrova
toapapper
chilisås
dressing ( i plastflaska dock, i motsats till chilisåsen)
små godis ( Inte en påse, utan 3-4 smockade upp till brädden)

Och allt för systerns skull för tro fan att man inte ens får titta på toapappret sen hehehehehehehehehehe.
Men ett litet pris för årets resa! Bokstavligen.
Bäst och kila hem och baka till körfesten på torsdag då och plugga....blä.

Musik ska byggas av hat,svininfluensa och letande

Jag hatar tele2!
Hat är ett starkt ord men de får ju fan ge sig snart. Jag fick ett brev från dem nu i veckan där det stod att internet skulle preliminärt sättas i gång den 25 ( igår). Tjoho tänkte jag och släppte allt agg och rent förnuft . Nu i efterhand vet jag att jag var lite väl naiv kanske och trodde att det skulle börja funka, det skulle inte längre vara några krig i världen och ingen skulle någonsin lida av fotsvamp. Ringde upp dem efter några timmar och frågade var det var.
En glad man sa: ja det är i gångsatt...fast det kan ta upp till 24 timmar innan det fungerar.
Eh skämtar du. sex veckor har drygt gått och när det äntligen ska ske då tar det ytterligare ett dygn. Och det funkar inte ännu och hur jäkla troligt är det att det kommer börja göra det. Fast det bara är 100 meter man flyttat.

och sen då...snart ska julresan bokas och tro fan att passet har fått fötter och är totalt borta! Jag letade i alla uppenbara ställen det skulle kunna hamnat. Jag letade till och med bakom tavlor...så nu får jag fixa nytt SUCK. Det kommer alltid bort nåt i flyttar.

Men nu över till något roligt...
Jenny och Tuva och Olle kom över en stund i går kväll. Direkt när de kommit in i hallen ungarna:
-Vi har böcker till dig!
J: schhhh
Ungarna: Du ska få böcker...

Skitroligt haha. Grejen var denna att Jenny hade med sig en inflyttningspresent ( Alla twilightböcker utom den sista i inbunden form, soundtracket, ett hemmagjort bokmärke och en godispåse). Snacka om finer present döhhh!
Blir så glad för dem,Tack! Och de kom i rättan tid för jag gick och var lite hypokondrisk innan och trodde att jag hade lunginflammation...varje gång jag andades in så kändes det konstigt i lungorna. Fast i ärlighetens namn så får jag lite andnöd emellanåt, jäkla influensa. typ innan jag ska äta och när jag reser mig upp måste jag typ dra in ny luft och hyperventilera lite. Låter ju bra inför uppträdandet det.

Nä bäst och fortsätta hemåt för att träna lite till.
Tjoflöjt

Kvällsrapport

För övrigt så älskar jag:
* Piano ( nån  på universitetet satt precis och spelade typ så himla vackert att jag tjöt. Nästan i alla fall för hur skulle jag kunna förklara det annars...en blek och hes sjukling sittandes vid datorn med lille skutt-tårar sprutandes. Fan va fint det var! Spelandet alltså.

* Damien Rice är alltid vackert.

* Vänner som på sin fritid gör bokmärken med Twilight till en:)

* Systrar som bor i ett annat land

* Nya chanser och lärdomar

* Att Annica och jag ska på Mark Levengood snart

* Att jag kan käka ( nästan som vanligt) idag.

* Att det är renbäddat efter all svettutbrytning/ feberutgång natten till idag

* Att jag får mitt internet imorrn och LÖN! Kan det bli bättre?! Ja det kan det säkert men det tänker jag inte tänka nu hahahahaha.

hahahahahaha kom precis på att punkten om systrar i ett annat land kan missförstås som " så man slipper dem" och precis så menar jag. NOT! Jag har en speciell plats för en specifik syster i ett annat land bara:) I ljumsken.
Nä nu är jag som Chandler i vänner och måste skämta bort.
God natt!

Flu crisis

Back from the dead...eller inte riktigt. Men jäklar vad jag var sjuk igår. Har känt av lite ont i huvudet i nån vecka och sen igår PANG. En utekväll kvällen innan, sittandes på en pub, utomhus i drag hjälpte nog till. Jag satt och hade frossa när jag pluggade med emma, sen gick vi för att äta på paus, och ja jag brukar ju som sagt typ har världens renaste tallrik efteråt. Åt en halv potatis och en liten biff. that was it. Hem och slänga på pyjamasbyxorna och släpa täcket till soffan. och där låg jag sedan, med ljummen nyponsoppa och skorpor, till 8-tiden då jag somnade till och från och hörde bara enstaka delar av vänner på tv:n. Jäklar snacka feber!
Vaknade 4 i morse av att jag
1. Hade ont i ryggen ( kan det bero på soffan hehe)
2. Magen kurrade som värsta bamsebjörnen
3. Jag var genomsvett, sängen var genomsvett.

Idag är jag helt fri från febern ( thank god) men svag för att matvraket ( jag alltså) inte käkat som jag ska.
Sugen på kycklinggryta...så det är väl ett gott tecken antar jag. ska vila lite efter maten så jag kan pallra mig vidare till kören i kväll, sista repet innan uppträdande på lördag.
So no pig out of me!

Jag skäms inte...

Vad sjutton är det liksom. Jag gick och lade mig igår , låg och bara tänkte normalt och krokodiltårarna började komma. Seriöst det räcker med att jag snubblar på en katt som vill gosa med benet och jag blir rasande. Och tydligen räcker det med att gå och lägga sig. Sen orkade jag inte och sa högt: Läs istället!

För vad hjälper det att tjuta och äta och döva nåt som bara är sorgligt. Jag håller kontraktet om att inte älta det förflutna, men att sörja nuet och framtiden duger tydligen som substitut.
Så jag sov bort det...fokuserar på en dag och inte hela livet.
Idag har jag pluggat bra, lämnat in moppen ( läs cykeln) på lagning, gjort pannkakor och förlorat min toadörr ( även den på lagning). Sen blev det skojigt med badhus och sällskap med Emma och hennes kidz som sprang mig till mötes:) . Vad härligt! Vad som en händer med mig och vad jag ska göra, så känner jag i alla fall att det finns fina vänner och ungar som gillar mig...och det är fan inte fy skam det:).
Det gäller att hitta något bra med dagen helt enkelt...och med det lämnar jag bloggen för denna gång.

Dagens fråga: Om du fick sova med ett djur, vilket skulle det vara? obs! du får inte välja hund eller katt!

Some pictures

Humöret är i obalans som jag vet inte vad. Jag går från att vara tvärsur till att tänka gud vad härligt när det blåser...skäller på katten som sedan biter tillbaka ( bokstavligen).
Cykeln gick sönder i fredags, rätt som det var så när jag skulle cykla hem från ÖB hörde jag en moppe...och det var ju jättekonstigt för skulle tydligen samma väg som jag. Fast det var ju ingen moppe utan min bakre stänkskärm som gått sönder och hakade i hjulet HELA TIDEN som hjulet snurrade.
Cyklade hem och skämdes the hole way home.



Jenny tankade bilen och snubblade på en refug...på the one and only( se ovan).



Hem till henne och glo film...miin kropp sa NEJ  titta inte på Saw 5...men lyssnade jag...nä haha. Nu är jag lite rädd för sågklingor och armar hahahaha.



Fast vi mjuknade lite från illamåendet och kollade på Twilight :). Så kul att vi har även detta gemensamt:)

Åkte båt med syster och hennes familj, föräldrar och fikakorg...fick god lust att skråla " ta mig till havet och gör mig till ung...". Det bor en sjöman i mig tror jag haha.




Stannade på en ö och fikade och jagade efter vild unge( jag alltså)...de andra drack kaffe och stark saft och förfriskade sig hehe...
Sen förlade jag min kamera och missade att fota upptagningen av båten...ganska underhållande och se .
En pappa som vinglar på kärrans smala pinne, en syster som inte vet att det är en bra ide att sakta köra framåt med bil och båt på släp haha.
Idag har jag pluggat, tvättat och förlagt nagelsaxen ( SUCK). Just då växer naglarna som värst.

Dagens gåta... nä jag orkar inte.

 


Memory lane

Så sjukt trött!
Varför vet jag inte, lade mig inte gruvligt sent men vaknade vid halv åtta av att katterna höll hov vid sängen. Gick upp och gav dem mat, lade mig igen. Vaknade 10 och var inte utvilad ändå. Kanske är det höstens intåg, kanske är det bara koncentrationen på kören igår som kom ifatt. Vi ska uppträda på kulturnatten och 4 låtar utantill, varav en jag aldrig minns hur den går haha.
Var nog trött igår med för gud vad jag fnissade åt alla på övningen...
en gubbe som fick sjunga en annan stämma än vanligt utbrast: det här låter ju arne!
haha tror typ att det betyder dåligt. Så härmed sprider jag vidare det begreppet :).

Sitter på campus och ser folk gå förbi och skratta, prata om hur man som pedagog måste följa upp sina barn. Även om jag inte vill tillbaka så ler jag åt de minnena när man  i sin arbetsgrupp diskuterade, tjackade kakor uppe i silon, hade verkstäder...jag skulle lätt kunna ha verkstäder igen om det var meningen att man skulle göra det för sin egen del och för kul skull. Men livet går vidare...det blir minnen och man gör annat.

För övrigt avskyr jag verkligen falskhet...gillar man inte någon så ska man fan inte låtsas göra det! Det finns en rädsla i samhället för att vara ärlig och jag vet att i vissa fall så är det bäst att hellre hålla käften. Men att låtsas vara vän med någon och sen typ driva med den personen bakom hennes/hans rygg...det är fan inte okej!

En extra stor kram till bästa storasystern...det kommer ordna sig, jag vet det!
kram

Svar...

Det slår mig att det är ett i-landsproblem...verkligen!!
Jag vet att det finns värre saker...men!
Om det tar från den 11 Augusti till 2 veckor framåt ( från  idag) i tiden att flytta internet kan man ju undra. vad blir det ...hmm...
i stora drag två månader! jag ringde i dag till TELE2 ( för jag hymlar inte om mitt "hat"haha) och undrade hur långt tid ytterligare. Tydligen hade de påbörjat ärendet den 11 augusti, jag ringde i början av aug för att meddela ny adress och läget. Men vad sjutton spelade det för roll liksom...det räcker inte med att vara ute i god tid.
Jag vill hota och säga: Nu flyttar ni den jäkla tråden eller vad det är så svårt att göra och jag ska ha internet från fredag.
Fan om det inte funkar om två veckor! Enmansdemostration...haha.

Nu till något annat:
Yes! Klarade tentan, 1 poäng från vg men vaddå...skitglad ändå!
Kursen är roligare nu, fler grupparbeten, bättre lärare och mycket bra klasspolare!
Och i kväll ska jag till kören och sjunga för full hals..uppträdande på kulturnatten, i en halvtimme:) Överambitiös körledare hehe.

Och ja Maria...helt korrekt...det var törnfåglarna!
ha en toppendag!

Dagens funderare: Helt ärligt...väljer ni att sätta kompisen före killen som ni båda är intresserade av eller väljer ni att kringelikroka med killen? Jag fördömer inget svar!

Kortis i knutpunkten...

Pluggmorgon/förmiddag med Emma...det går faktiskt suveränt att plugga ihop med dig/henne. Fastjag vet inte om jag vågar säga nåt i morrn på seminariet för emma trodde att jag sa förhud istället för förord hela tiden. 

 Lyx lunch, kinamat på stan efter promenad ner dit. Skönt och ger lite fräsch energi ( läs seghet). Men nu ska jag hem och läsa igenom för andra gången, då kanske allt "konstigt" blir " logiskt" i litteraturen. Måste skissa upp pluggplan för varje dag jag är "ledig". Och skriva anteckningar om att sluta använda citattecken på allt!

Fick infall i går och slängde ihop en bulldeg på kvällskvisten...bulle och nyponsoppa till kvällsmat:)
Matlusten är ett minne blott...emma sa att jag kanske håller på att bli sjuk. Hope not! För man har ju fan ingen som passar upp en då ändå hahaha. typ morsan när hon är sjuk: " Åh vad jag är sjuk...jag kan knappt dricka kaffe...". Då är det illa!
Multiplicera denna mening mede flera samtal och dagar så vet ni.
Nä just plugga var det ...see you later!
och Sus , jag kommer nog i jul if you have me! pratade med Tim igår.

Till jord är du kommen...

Jag måste härmed berätta att SORKRUMPAN  är döende...

Bildextra...på tiden!

Tekniken går framåt..eller snarare mitt minne. Mitt i den tidiga 30-års krisen " Vad ska jag göra?, Vem är jag? Vem är alla andra?" så kom jag ihåg att ladda upp lite bilder så varsegoda...



Pang!! Och där stod man med en lampsladd på golvet bara så där.



Pappa är bra på att gillra fällor han...



Fin syster, Finbrorsa som sa " Det är väl självklart att jag hjälper dig vid flytten" för att sedan lägga handen lite tafatt på min axel.
Och icke att förglömma sötkotte som är en aning fascinerad...



En aning rörigt men lyxigt vardagsrum...



Den huvudlösa mannen....klå det alla trollkarlar!


Ja man kan bli utstirrad av en traktor.



Ja den var dyr, men ack så önskad...



Minne av den allt för korta sommaren...eller minne och minne. Det jag minns är att jag var kissnödig och att när jag öppnade bildörren så var det ett myrbo precis nedanför.

Och ja Maria du får äran att meddela svaret på gåtan med temat serie och ledtrådar: låtsas sticka sig på blad+ flaxa som tusan :) Längtar tills den 10:e och fest med dp, dig och Ullis:).


Söndag...

Igår morse när jag vaknade så kom ett ord ur min mun: Smaragd grönt sovrum? hm det kanske vore nåt, för det vore väldigt snyggt med vita garderobsluckor. De som har sett Sex and the city-filmen kanske minns att carrie i slutet gör om sin lägenhet och har en galet blå färg med vita deltajer...skitsnyggt. Men sen är man ju inte riker som hon hehe.

Twilight febern sprider sig. Två av vännerna är som besatta hehe. Vad var det jag sa:). Det är rätt märkligt det här fenomenet, en saga om vampyrer, omöjlig kärlek mellan jägaren och hans byte, kyla möter värme. Att man kan bli så tänd på någon som slavsar blod liksom hahaha. Men Stephanie meyer skriver historia och i love her.

Spelkväll igår med Madde och Jenny...spelade master of television typ som TP fast med bara serier-frågor. Sitter och gissar som galen på polisfrågorna: csi miami, csi las vegas, ja och alla andra sjutti olika varianter, vilken kan det vara liksom. Och ledtrådarna som ges ju längre man spelat blir lättare och lättare..." Vad heter de tre kvinnliga huvudrollerna i Charlies änglar, originalet?
J: Ja det borde man ju veta...
M: Ja...en av dom rimar på Jelly...
J: Hahaha Kelly?
M och K: JAAA, DET VAR RÄTT!
K: En av dem rimar på Bill...
J: hm....Jill?
M och K: Precis!
En annan ny klassiker är om man ska ge ledtråd på frågan: Vad heter serien som handlar om Meggies kärlek till familjens präst, och som utspelade sig under 60 år?
Ledtråd: Låtsas sticka sig på det vassa bladet + flaxa som besatt ( har ätit för mycket godis och läsk)
Kan ni gissa?
Där har ni nåt att suga på...så att säga...där kom vampyren tillbaka i ämnet. Smidigt!
Tack tjejer för en skojig kväll!!!

Ikväll bär det av till Jenny sawbuddy...skräckis finally!

Och ja just är ledsen om ni typ svimmar av  chock om vad jag ska skriva om...men tydligen har det gjorts en vampyrdildo. Isblå som man ska lägga i frysen och sen ja ta fram och ja...ni vet. Extremt ologiskt! hahaha kom på att om jag efter detta inlägg skulle gå ut och bli typ påkörd av en bil och flyga till himlen skulle mina sista ord handla om en isblå dildo. Så jag avslutar med det för att så att säga chockera hahaha. Just in case.

Tillägg till tidigare inlägg

En grej till bara...Jag skrev ett kontrakt med mig själv Sus efter tre timmarssessionen! Tack för att du är brutalt ärlig och elak haha nävars...jag behövde den brutala sanningen och mindre gå på tå-snacket!
the worlds best bitch sister! hahahahahahaha

Hello...

Är så sugen på att lägga upp lite bilder ( läs många) kring flytten, den huvudlösa mannen, fånigheter...men jag eftersom jag inte vill att hela universitetet ska ha tillgång till bilderna på den offentliga datorn så.. eller vänta man kan ju lägga upp bilderna på usb...det blir nästa gång. Vänta...känns som jag har dregel i mungipan.... och världens minsta snytpapper i fickan.
Hade tentaas i går...håller alla tår för att jag kommer över godkänt-gränsen...det sättet funkar inte för mig när det gäller att lära sig nåt. Direkt efter att man pluggat som ett as och sen skrivit tentan går man ut och tänker: vad är litteraturvetenskap? Vem är Strindberg? Vem är jag?

Tjoho fick besked om bostadsbidrag i går...och ja jag kommer få en slant! Känns lite skönt för den täcker en femtedel av hyran.
Annars då...
Jag har klippt luggen, blev så trött på sjoket som hängde och slängde där fram...längtar efter att mitt hår blir hårfager och växer så man kan bli snygger hehe. Skitlänge sen jag hade långt hår för jag får alltid ryck när jag har det och tänker: vet tja om man ska klippa bob, uppklippt eller flint? Och så ångrar jag mig 10 minuter senare.

Drömde att jag bröt sönder pappas bilnyckel i låset...först skulle jag parkera men hade inte alls i  drive på manuella bilen utan fyran. Då åkte bilen skitafort rakt in i staketet. Sen hittade jag drive-läget och kunde parkera, men det gick inte att stänga av bilen. Nyckeln hade gått av. Vaknade utvilad. analys någon?

Ska ha small spelkväll i kväll, pizza och läsk och inte hockey hehe. Och till er som inte kunde komma, det var synd, hoppas vi kan få ihop det en annan dag ( you know what i mean hehe) , kanske i veckan som kommer.
kram och puss

Skäll och gemenskap med fienden

Det blir en kortis friends...
ringt tele2 och skällt ut dom på min väna sätt som i och för sig övergick till raseri hahaha. Tydligen ska det ta 4-6 veckor..jag repeterar 4 TILL  6 veckor att flytta mitt internetabonnemang. Två för att säga upp det på gamla adressen, två eller mer för att starta upp på nya.
Jävla samhälle!
Visst ilandsproblem...
samtalet slutade med att jag och mannen i andra änden slöt fred och han berättade om sina känslor kring när de flyttade hans abonnemang på samma sätt.
Jag har så många bilder jag vill lägga upp, men den som lever får väl se...om jag lever då med haha. för jag känner mig jäkligt isolerad utan följeslagaren ut i cyberrymden:)

Annars kris! Vad ska jag bli? förslag välkomnas...såna som är möjliga alltså...för att t.ex bli författare krävs det att man skriver en bok och det har jag ju inte gjort på länge haha.
Måste gå nu...bibblantanten ger mig onda ögat och jag måste nog lämna plats åt andra...som säkert har internet hemma...dom jävlarna. Inte alls bitter!!!!

RSS 2.0