Ikväll lär Happy new year spelas ute på krogen huh!

Nyårsafton är här. Och med den kommer flera krav på att det ska bli årets bästa kväll. Svårt att uppnå.
Så jag satsar på att låta det bli som det blir, med en trevlig middag hos fem och and med vänner.

Jag ska fundera ut några löften som går att hålla...
Äta bättre ( alltså laga mat och vara lite mer kreativ i köket...)
Prioritera att äta och träna mitt i allt framtida plugg i vår...
Njuta lite mer av nuet och inte vara planeringsfreak...
ja det är väl dem...

Kram till finmänniskorna som cirkulerar i ens liv:)



Tema: weird food





Swedish cristmas table...



English cristmas dinner...






Åh i miss the chili!



I dont miss the pudding


Trip 24 hours

Klockan är 17.45. Dags att åka. Dags att lämna den lilla paralella världen i landet långt bort. Där det lilla biblioteksrummet känns självklart när man slår upp ögonen, här bor jag. Visst väskorna hintar om något tillfälligt men inte så starkt.
Taxibilen kommer. Puss och kram. Hejdå och tack.
Tyst färd i 30 min. Kanske för att det inte finns så mycket att säga, kanske för att det som skulle kunna sägas är för stort.
Kyla. Mössan nerpackad i en av väskorna. Luva för att dränka ljudet. 40 minuter passerar, men inte så fort.
Så kommer bussen. Bussen som vi ska sitta på mellan 19.15 och 23. Och det känns som vi sitter mellan 19.15 och 23. Krokigt, mörkt och snabbt och långsamt.
En väntan som vi vet ska utmynna i 5 timmars väntan på Stansted. 5 timmar då sömnen ska ersättas av väntan.

Klockan blir 00.00. Sms från syster som ska gå och lägga sig när hon gråtit klart. Och jag kommer ihåg att jag var en butter en i morse, kanske för att distansera sig från den engelska familjens bubbla.



Och sen utgick dagen från det. Oljefilter klumpade igen, taxi och buss fick ersätta nattlig färd till stansted. Nattlig övernattning.



Jaha snodde soffplatsen ( soffa och soffa...mer tre hårda stolar i rad som ser mjuka ut på håll). Läser engelsk skavallertidning, Tim ligger på golvet eller han gjorde det i alla fall. Hörde nån som mumlade: fy fan va kallt!
Så nu delar vi på soffan medan några ungar går runt och gör djurläten. Klockan är 01.56 och ungarna har nu hamnat i en hög på golvet.
Min vakenhetsnivå har gått från " Jag längtar efter en säng" till " Det finns inga sängar" och jag får en plötslig lust att gå fram till ungarna och utbrista: " Låt oss bilda hög". Men sen börjar de låta konstigt och jag ändrar mig. Tålamodet är på upphällning.
Sömn: 5 minuter på bussen
Konstigast: att clementinerna såg helt knallröda ut i busslampans blåa sken...
Naturligtvis...: går brandlarmet på Stansted...Inte för att Tim och jag srpinger ut...näe vi ligger kvar och stirrar ut i intet. Då var det ju tur att det var ett testlarm.





Jag vet inte hur normalt det är att när man varit uppe över 24 timmar i sträck nicka till på planet men vakna helt adrupt och utbrista: Åh! ( och slita fram kameran).



Och här sitter man lite sleten...och jag minns inte hur det gick till men jag satte på tv:n vid halv fem, vaknade kvart över nio och var barfota ?!?...
Helt värdelöst då jag nu helt vänt på dygnet.

jaha

Dagens plan ( eftersom bilen i princip är trasig):
Åka taxi till nottingham( 30 min)
byta till buss ( åka 2-3 timmar)
Kommer fram till stansted flygplats London 23.00 ikväll
Sova/ shoppa tills klockan blir morgon och planet avgår 6.00.
Grattis!
Not so much sleep alltså.

Puss och kram till Sus och Terry som fixat och fungerat som familj:)

What is lull?

Har jag blivit hypokondrisk eller ej...
vaknar först sist av alla, känner mig konstig i kroppen efter en dröm där jag förlöser en kvinna i ett garage där det bor en massa hemlösa katter som jag inte vill klappa för att de har fästingar. Kvinnan står upp och jag drar ut, med plastpåsar på händerna , först ett huvud utan kropp och senare en kropp med armar och ett huvud som sitter jävligt löst som på dockor ni vet, men kroppen har inga ben och jag konstaterar rätt snabbt att det inte inte lever. Robin Hood som naturligtvis är med i garaget, det är ju helt logiskt, srpinger ut och stänger dörren för Marion kommer ridande på sin häst.
Jag vaknar.
Vi drar till ett outlet med massa affärer, rea överallt, Tim, Sus och jag. Jag är lite yr och off, tror att jag är alkolist för här tar man gärna ett glas vin helt normalt dagligen och min kropp är ju inte direkt van vid vin eller champagne liksom.
Men sen började ju magen säga sitt och jaha. Månadens bästa tid not är ju här.
Men nu har jag fått två superstarka tabletter mot magvärken som tydligen ska göra sitt.

Bara för att man är lite off i dag så gör man ju så klart bort sig...tur att man inte bor här jämt.
Var inne i en mataffär, sus handlar och killen i den andra kassan säger : next please ( menar att man ska komma dit alltså).
Ur i munnen kommer ett hårt: No!
Försöker finna ord för att förklara att jag inte har några varor men det kommer bara No.
Men vi och de i affären garva bara ju så det är ju okej.
Nu blire käk, så jäkla soft att man bara blir servad av the englishman.

Dagens kommentar: ( från köket)
- What is lull? ( sus)
( inne i vardagsrummet): asgarv

puss och kram och god jul i efterhand:)

generös

Jul i hem till gården-byn som har visat sig inte vara en by utan faktiskt har en slags vårdcentral som ser ut som en parkering, faktiskt har flera uttagsautomater . Kors i taket!
Vi sitter just o jäser efter en typisk julmiddag och javisst har man såna där pappershattar på skallen och äter gås. Bilder kommer så fort det går.
Tomten har varit generös iår, filmer, böcker ( tydligen tror han att jag är helt insnöad på vampyrer och rent "weird" things, då jag fått nån märklig monsterfilm och en lesbisk vampyrfilm hahahaha. Serier båda två...så det finns att göra.
Har blivit så pass anpassad till den engelska livstilen att jag
a) dricker champagne till frukost ( tydligen brukar man gå ut här i england den 24:e för att sedan börja morgonen efter med champagne och apelsinjuice. (bucks fizz)
b.) stör mig på subtitles-na på tv
c) varit på puben
d) öppnat julklappar på morgonen
e) garvat ihjäl mig åt bilden även fast man inte ens ser på den för tillfället...


Preparing

Hm packat handbagaget och det är 5 kg kvar till viktgränsen. Man tror liksom att allt ska väga 20 kg... men nåt kan man väl slänga i.

Var hos fem och anders igår och gjorde julgodis...knäckbräck ( mörk chokladlager med ljus choklad på och sedan krossad polkagris). Blev väldigt gott:)
Vi och en annan anders spelade 500 , väldigt kul fast jag låg på minus hela hela tiden och kom sist med dryga 250 minus haha.
Vi pratade om sekter och att det finns en som tror att en ödlefamilj sitter inne i jordens inre och styr världen hahahahahahahahha.
Fick dessutom världens roligaste linne ( efter ett avsnitt av simpsons där barägaren får bus-samtal där några ungar ber honom ropa efter ....



Tameji Rövèn.

Tack fem,  jävligt snyggt! och passar för nystarten av mitt liv.



Och Femmas dotter tycker att det är likt henne hahaha. Eller inte likt, utan att det är hon.



Visst lite torrt men nån i linköping har humor.



en extra passagerare...



Kan det bli mer vinter än så här så säg...möjsigt!

Ärtsoppa idag...storkok...

Varit på stan med Jenny och kollat julklappar, inte för att vi köpte så värst många men men :). Jag är inne i nån väldigt dålig fas då jag unnar mig typ hela tiden.
Argumenten är :
Det är snart jul
Man måste ha roligt
Det är ju ändå.... ( dagens namn)
Jag kanske störtar på onsdag och då kommer jag ångra att jag inte fikade med Jenny

Så det gjorde vi, roligt och skönt att hänga.
Har också mist lusten att läsa svenska böcker efter att jag läste engelska " the host" av Stephanie Meyer, på nåt sätt får jag inte samma stimulans av de svenska. Så lånade några engelska böcker bland annat klassikern svindlande höjder ( på engelska).
JUlgodisfixande i kväll och jag sa att jag skulle hålla i kosingen lite men nä jag ska nog leta fram nåt recept.
Inte knäck för då sabbar jag femma och anders kök som Rudolf i Sunes jul.

P.s Våra bästa år har fan självdistans...i slutet av programmet hade de en bild av Kate Roberts och sen kom det en blixt på sidan, som teaser inför nästa avsnitt hahaha. Oj då lär det bli trubbel då...fast man behöver ju inte se förrän om en månad då de gått 5 steg typ.


Tipp tapp tipp tapp

Jullov. Man blir ju märklig av ledighet. Att vakna och inse att nej man behöver inte käka frukost och sen plugga som en gnu.
Man kan käka frukost och sen tvätta, åka som en skyttel till linköping för att hämta godis som ens kontrollfreakade :) syster vill ha, precis missa tåget hem med tre meter, inse att det är en timme till nästa, bestämma sig för att gå upp på stan, inser att den inte öppnat ännu, går tillbaka till stationen och köper en korv. tänker på grisslakt och blir inte sugen.
hem med tåg, upp till stan och köpa 5 brödpåsar och bara lösgodiset punchpraliner. Letar som en galen efter vaniljtoppar men alla tittar frågande. Tydligen inget som finns längre.
Medan jag väntar på spårvagnen hem börjar klockorna i rådhuset spela midnatt råder och jag garvar i vanten för det är en aning ostämt och tondövt. Men det viktigaste är väl att man försöker.

Fick ont i hjärtat när jag passerade en som jag antar är hemlös, stod på gatan och spelade gitarr. Hans hund låg på en filt och omstoppad med ytterligare en filt. Och då kände jag " va fan! Vad är det här för värld liksom.
Jag kan bli lite aggressiv som en gång när jag gick på stan med en jag kände och jag lämnade pengar ( faktiskt till samma man) och hon bara: ja fast det kommer han ju bara köpa öl för.

Jaja det är möjligt att det köps öl för pengarna man ger, men jag kan inte gå förbi med rent samvete och strunta i att åtminstone avvara några kronor. Det förändrar tyvärr inte så mycket, men kanske blir de närmsta timmarna lite drägligare. 40 spänn går till en man och hans frusna hund.
Så visst det går att resonera fram och tillbaka, men jag gör hellre nåt än ingenting.

puss puss

Cinderella

Det är rätt underhållande att folk bara rusar man ur huse för min svullna fot haha.
Kan meddela att jag inte låg på sofflocket i går och klaga utan var ute och rörde mig, växlade in pengar till resan och tog en sväng över till emma och ungarna. rättfram kärlek fick man och det kan ju inte kännas annat än väldigt väldigt bra:).
Foten är rätt öm men jag linkar inte längre fram som gubbe, utan jag inser att det var en rätt enkel stukning. Så Tim du behöver inte bära väskan !

Hade liten julmiddag med mamman och pappan i går, det var rätt kul fast jag med min käft. Jag sa nåt förbigående att m kan vara rätt krävande. Till exempel när hon envisas med att ge en pengar och jag säger att jag inte vill eller behöver dem för då har hon nån slags hake på en. Man får typ inte bråka eller diskutera efter det för då kastas kommentaren " jaha så då är du inte tacksam för allt vi hjälpt dig med, ja då ska vi väl inte bry oss alls".
ahhh!
Hon blev typ lite upprörd, pappa satt och sa sssshhh! och jag mumlade "fan skulle aldrig sagt nåt".

Men stämningen blev snabbt bättre, tittade på " Bonde söker fru" och fikade. Så allting gott slutet gott.

Till sist...det kan nog vara den julklapp man tjuter mest över i år ...Meri har gjort den här till mig för att jag tycker om böcker...








skapliga klackar :)

Och dessutom en burk med hemmagjord kola härligt härligt! Tack emma, Meri och Simon!


Gårdagen

Tomten kom lite tidigare i år, bjöd på en natt där jag vaknade och inte kunde andas normalt. Jag hade ont i magen, men ändå inte. Något kändes bara fel.
Men jag gick upp och djupandades och somnade från skiten.

Sista dagen på universitetet innan jul, klassfest med glögg och ett extremt uppbullat bord med skumtomtar, kakor och peppisar.
Sen då när jag var tvungen att gå till sista pendeln hem, ja det är klart att man inte behöver tända i trappuppgången, visst går det att gå ner för trappan ändå.
NOT.
tänkte att trappan var slut och visst sörru det var visst två steg till, så föll handlöst, foten vek sig och krymplingen fick halta i ilfart till tåget.



syns inte så bra på bilden, men en svullen fotknöl och en linkande klant är jag!

Hej

Dagens citat från en beckfilm:

Beck: det är okej, det är ingen fara ( har gruvlig tandvärk)
grannen: sa han och såg ut som en påse fotsvett.

Jullov tjoho!

fotos for you

Fortfarande ingen direkt skrivarlust men några foton kan jag bjussa på:



Döden i filmen " Yrrol".




Äntligen!
Nåt annat vitt än mjäll.



Lovis otroligt fina lussekatter ...enda charmiga bajskorvar jag stött på :)



Från epilepsigråttmönster till gult ( står påskliljegult på burken).



Very nice! dock inte ultimata fotoljuset .


zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Radiotystnad. Ingen inspiration.


Julstämning



Tips 1: Klä julgranen utomhus och sedan inte ta in den...familjen ska tydligen ha det så i år...men inte så dumt egentligen. Slipper ju barr i år framåt.



Jag: gud va tjock den där tomten är...
Mamma: ja ...( petar på den med svarta kläder...sedan tvekar och säger jaha nä du menade den andra, pekar på den röda), det är ju tomtemor.
Pappa: Men tomtemor har väl inte skägg!

Mamma: hohohoho jag trodde det var en hon och han...

Tips 2: Fundera på var du köper dina glasögon...




Vaddå vågar!!!?? Jaha nu ska killar tydligen skämmas för att de är stjärngossar med...nä det går ju inte för sig att göra som man gjorde innan homofobin ökade.
Jag har inget emot homosexuella.
Fast ge er för fan... bara för att man är stjärngosse så blir man kär i sitt eget kön och utfryst. Ska stjärngosse klassas som töntigt och helt omöjligt för killar? Som om tomtenisse är så extremt manligt då!

Tips 3: Gräv ett hål, gräv en tunnel, ställ en stor sten för ingången och starta en egen värld där alla är sig själva och där världens rädda inte får komma in. Inte de som är rädda för vita nattlinnen i alla fall.



Tips 4: Var originell!



Tips 5: Inse att pappa är stolt över sin lampa han gjorde på träslöjden i skolan, och lyssna och fråga saker.


Och vinnaren är...

Jag borde naturligtvis inte bara lagt ut rubriken...men så kan det gå när fingrarna slinter...

Okej idag är slutdatumet för tävlingen och det har varit så många tävlande haha. Först och främst drar jag de rätta svaren:

1. Vad heter mina katter och vilken färg har de?
svar: Stina ( svart och vit) och Cissi (grå).

2. Vad heter min favvo klassiska musik?
svar: Debussy

3. Nämn tre djur jag haft...
svar: finns många men bland annat Lisa, Fanny, Tindra och Luna, Olle, Nisse

4. Min mamma äter inte godis, men vad fuskar hon med?
svar: after eight

5. Nämn tre moneybrother-låtar...
svar: ex we die only once, the pressure, dom vet inget om oss, dont call the police, golden lonely osv

6. Nämn tre artister som jag gillar...
svar: Moneybrother, Jonas gardell, Anna ternheim, Damien Rice, Duffy, Robert Pattisson, Mark levengood

7. Vad heter jag i mellannamn och vad betyder Karin?
svar: Linnea och Karin betyder ren och tydligen kysk och det är ju jävligt passande hehe.

8. Vilket begrepp/uttryck använder jag?
svar: Man kan göra så men det är inte rätt, tjoflöjt

9. Vilken stad har Clint eastwood varit borgmästare?
svar: carmel

10. superkontinentens namn?
svar: pangea


And the winner is....Jenny...och du vinner ett presentkort på gratis hyrfilm från lovefilm.se i två månader!
grattis grattis!

Kortis 11

I-landsproblem...
Vänsterhanden är öm och lite överansträngd. Kanske har bokgreppet och skrivhanden tagit ut sin rätt nu. Får helt enkelt skicka den på semester över jul.
Men för sjutton...det är svårare än man tror att medvetet inte använda handen när man är ledig, särskilt när det är den man gör i princip allt med.

Plan:
Att inte ligga och läsa de där bautastora och tunga böckerna... man kan ju för sjutton dö om man skulle somna till och de ramlar ner på en.

Byta bokgrepp när man läser.

Och undvika att få krok istället för hand.




Kärlek

Kärlek till livet.
Kärlek till studenthälsan.
Kärlek till utveckling.

Jag är en rejäl tänkare. Jag kan verka velig, osäker och småputt i bland. Jag kan verka svag.
Jag skiter i dem som tycker det. I alla fall tycker jag inte det är värt mödan att gå efter era viljor.
Så klart man inte ska göra det...men grupptryck, viljan att göra andra nöjda har stått högt.

Men så kommer bara insikten haglande...
Inget är självklart eller spikat.
Men vad sjutton...jag tänker våga kasta mig ut...
Jag har velat framåt, våga göra nåt annat. Samtidigt har lärarutbildningen och studieuppehållet dragit mig till baka.
Nu inser jag ( med lite hjälp och diskussion bland annar) att vad sjutton...inte konstigt om man blir velig.
När det förflutna hänger kvar. Den säkra vägen. Den väg som kanske känns logisk och vettigast för de flesta.
Men om jag inte kör på, lämnar det bakom mig förlorar jag och missar jag allt spännande, det oförutsägbara.

Så planen är nu:

Jag är antagen till tre kurser i vår ( som jag vill gå hemsk gärna, för att lägga in i min egen utformade utbildning och examen:
- Litteraturvetenskap 2
- Ungdomslitteratur
- Modern fiction ( kurs på engelska, om litteratur..men det är ju bara ytterligare en merit).

Så att plugga 150 procent lär ju bli en utmaning men som Sofia i klassen sa: Vore så jäkla coolt om du fixade det!

Så vitt jag vet har man bara en liv...och det vill jag ska vara mitt. Jag begärde att alla skulle fatta, nu gör jag inte det. Det är fullständigt okej att alla inte förstår.

9...och taxen svea

Skumt att ha samma smak på killar, med en som har Asterix som make?! Men visst James mcavoy kan vi vara enade kring.
Ja filmen var rätt gammal tror jag, han var nog inte jättekänd då när den gjordes.

Och ja det är samma YRROl Sus! Och den verkar lovande...får typ kolla om jag hittar den åt dig billigt, fast det svåra kanske är att hitta med engelska subtitles.

Gud vad jag älskar Strindberg...not. Men av nån anledning har jag flow i plugget och har idag plöjt igenom hans "fadren" och " Fröken Julie " och ska skriva ihop lite till dramtikanalysen i morrn.
När det går så här bra får jag en känsla av att jag glömt nåt jätteviktigt!
Så har någon fyllt år så ber jag om ursäkt för att jag inte stod och sjöng falskt " ja må dom leva...".

Dagens höjdpunkt: Höll låda på seminariumet...

Måste göras... men det går: analys

Kvällens höjdpunkt: Kolla på Bonde söker fru, hoppas nå  ko halkar till och ramlar på mage...hände förra veckan och då dog jag typ...

Dagens tjut: se aldrig på typ program om hemlösa djur...en tax som kommit bort återförenades med sin husse och gissa vem som fick krokodiltårar i ögonen och klump i halsen.

puss puss

8

Klå det ni!

Två deltagare i tävlingen...ja de enda som deltagit har 19 av 20 poäng... det verkar glest med tävlingssugna människor så ni kan nog känna er säkra på att komma till semifinal.
Tävlingen avslutas nu på fredag just so you know.

Julen är här...snart i alla fall. Med peter Jöbacks julskiva i spelaren, tända ljus, nån slags lycklig känsla i kroppen...jag är genuint glad liksom.
Tänkte på det idag när jag gjorde mat. Visst jag bor själv, är väl själv större delen när jag inte är med kompisar eller i skolan eller ute och far. Och vet ni...det är inget problem för mig. Jag gillar min egna lilla tid, mitt egna lilla ställe där jag bestämmer, där jag får göra precis som jag vill. Och när jag blir sugen på att vädra tankar och och fnissa och hänga med andra...då finns ni där...vänner.
Och jag ska göra något stort på söndag...
och lördag ska jag och fem se "Yrrol". can`t wait:)

Såg en så skämsig film i dag...knappt uthärdlig och jag som hade nån bra känsla av den innan.
" Bollywood queen" heter den. En bollywoodfilm, med en snygg skådis ( bra är han med) James Mcavoy. Men om jag var han så skulle jag inte säga att jag var med i den här...nä jag ryser när jag tänker på hur dåligt de mimade och hur dåliga låtarna var huh!

tips på roliga länkar:


http://www.tackfilm.se/


http://www.elfyourself.com/

7

Ja just det...är den 7 december idag. Och jag läste nyss en riktigt bra text i den bautatjocka och tunga ( jag skojar inte...om man skulle tappa den på tårna skulle de flyga sin kos) bok med samlad litteratur.
" Sandmannen - E.T.A Hoffman ( 1776 - 1822) .
Om nån som blir helt bananas av att titta i en kikare och hysteriskt skrika : Dansa min docka!!

Ja och det här är alltså på en universitetsnivå hahahahaha.

http://www.youtube.com/watch?v=FcUi6UEQh00

http://www.eatmyshorts.net/videos/861/Rock+Monster.html

Kan vara så att jag är extremt lättroad idag...men systern skickade dessa länkar och jag fnissar typ ihjäl.



Äsch

Det är svårt. Så är ordet. Livet är ingen picknick, det är ett slagfält där den starkaste vinner den uppenbara segern och den svaga vinner i smyg.
Det är val som ska göras...det sägs att de är avgörande. Avgörande för vad det ska bli av en. Avgörande vad som ska hända många år framåt.
Det sägs så  i alla fall.
Men långsiktiga tänkande brister i sömmarna, det jobb som man skulle bli i nöd och lust dras undan från en. Sedan står de och tittar, blinkar förvånat och piper: men det skulle ju vara för alltid...du ljög.

Livet självt ler sorgset: ja jag sa väl det men...

Det är papper som ska skrivas. Det är antalet veckor som ska bestämmas. De är inte för evigt. De kommer tyna bort. Tills man ångrar sig hårt. Drar sitt hår fastän det gör ont. Slår på sig självt fastän det känns.

Förskollärare- må bra
Förskollärare - skratta
Förskollärare - mod
Förskollärare - intresset

Det är papper som ska skrivas, men jag slits mellan det jag borde och det jag vill. Äsch jag skriver dem i morrn och tittar på Stolthet och fördom i stället.

Andra advent

Barnvaktande igår...ganska soft med läsande av " the host" och det hade bullats upp med julmust och chips och peppisar. trevligt trevligt! För första gången smakade jag den nya chipsvarianten: sourcream beanaise.
Tack finfem och Anders!
Och Lovis ( Mamma verkar tro att hon heter Mavis men sen sa hon: jaha ja men jag tänkte nog på Terrys mamma...) ja det är ju logiskt att sätta barnet Lovis och engelska dame Mavis i samma mening. Men sån är hon morsan...

Läser om nån Goethe idag...jaha tänker ni. Och jag med. Men det ska väl gå. Lite research i historieböckerna och sen läsa själva texten de skrivit brukar funka riktigt bra.

Har dessutom fått in ett svar på tävlingen ( se inlägg" 4 och tävling") och bara så ni vet verkar det bli en tung match...och what a hell sus du säger att du inte kan men höga poäng är det.

Andra advent bjuder på lite mer plugg, huvudvärk, gå på stan och en fika med Jenny Saw! Härligt härligt...
avslutas med lite "one tree hill". Riktigt soft underhållning med problem a la USA.



Vilket fan av Celine Dion...Not! Men lat som hon är ligger hon kvar och solar...



Ja okej...men man behöver väl inte se så desperat ut...



Det är Göte och jag nu...sexy!

5

Idag åker julskivorna fram och jag gnolar och sjunger. Julstämningen ökade på kören häromkvällen med att vi sjöng War is over ( John Lennons låt).
Det blev frukost ( bröd med havssalt i/på mm )och fil och filmen : Tomten är far till alla barn.

Dagens underhållning i kalendern:

http://www.youtube.com/watch?v=atpaUbB-Iy4


http://www.youtube.com/watch?v=Yd2NqeTO1oo

http://www.youtube.com/watch?v=hb2YSAVHmIE

p.s glöm inte tävlingen i inlägget: 4 och tävling


4 och tävling!

Okej...dag 4 i december månad ( om någon missat det).
Dagen då jag insåg att även om jag har typ opererats för första gången i går, så dör jag inte! haha.
Värken har gett med sig, mest ömt, men jag kan ligga på rygg om jag mosar in tjockt med täcke på ena sidan så att ryggen och madrassen inte nuddar varandra. Så där ligger man som ett skepp på grund.

Men det största kanske är att jag nu ska avslöja tävlingen, med vinsten värde upp till 498:-. Jag tror att denna vinst gäller i andra länder än Sverige med...
Ni har till nästa fredag på er att svara på frågorna, sedan blir det en semifinal med de som har flest rätt...

Fråga 1:
- Vad heter mina katter och vilka färger har de? ( 2 poäng)

Fråga 2:
- Vad heter min just nu favvo Klassisk musik/pianomusik ? ( 1 poäng)
Fråga 3:
- Nämn tre djur jag haft, vid namn ( inte mina nuvarande). ( 3 poäng)

Fråga 4:
- Min mamma säger att hon inte äter godis, men vad fuskar hon med? ( 2 poäng)

Fråga 5:
- Nämn tre moneybrother-låtar! ( 3 poäng)

Fråga 6:
- Nämn tre artister/grupper eller filmstjärnor som innehavaren till denna blogg gillar...
( 3 poäng)

Fråga 7:
- Vad heter jag i mellannamn och vad betyder mitt förnamn Karin för nåt? ( 2 poäng)

Fråga 8:
- Vilket grepp/uttryck är standard i min mun? ( 1 poäng)

Fråga 9: ( nog med egofrågorna nu haha...)
- I vilken stad blev Clint Eastwood borgmästare? ( fan värt 2 poäng här)

Fråga 10:
- För ca 250 miljoner år sedan var jordens kontinenter samlade i en superkontinent. Vad kallas denna?

Ja det var alles...givitvis ( nä hur stavas det?!!!!) så får man inte använda sig av google, uppslagsverk eller fråga mig!

Och för att eliminera fuskrisken är det ju lämpligast att maila mig svaren, men vill man så går det att lägga de i kommentar.

Puss och kram

3

Operation idag...
Tog bort knöl på ryggen, dubbeldos med bedövning...så när jag väl satte mig upp efteråt var ryggen som en "numb" sten.
Det gjorde inte ont, men en skum känsla att känna när de skar och drog ut den lilla kulan...

Låg och tänkte på kejsarsnitt...det borde vara lite samma känsla, fast då är ju "stenkulan" en aning större och hålet lite mindre men men..,kanske inte så farligt haha.

Jag anordnar en tävlig för er trogna läsare...
frågan kommer att stå i morgondagens inlägg och ett mycket fint pris värde 498 kr ligger i potten.
och innan det blir ramaskri och alla ropar: men du är ju så fattig, inte ska du...
så erkänner jag att det är inget jag betalat för, men är otroligt kul för de som gillar tv,film och musik!

kram kram


2

Först svar på femmas bokfråga...Mörkets hjärta hette den. Grattis, vi hade diskussion i skolan och vem börjar babbla fastän hon inte mindes så värst mycket för hon låg och snarka på en hård kökssoffa och blev stel i nacken... ja men det gick ju hyfsat ändå.
Tack Maria, Anneli och Femma för fin kommentar om håret:).
Har ont i magen. Rätt äcklig mat, lite smått lästrött och stressad...men började röja upp i räkningsskåpet för att lugna ner mig, stod där i mörkret och blev tjutfärdig för att jag såg så dimmigt.
Det kan vara så att jag har ägglossning...jag säger inte att det är så...men det är mer normalt om det är så.

Ja dags och hitta på nån mat då och sen ge sig i kast med romantiken ( epoken alltså hahaha).

Dagens adeventslucka:

Tanke: " Ska det sticka ut en blå trekant på postens paket?"

Konversation: eller mer handling. Under diskussionen satt Sara i klassen och rensade hår från min tröja som apor gör.

Bild:



Hellre Gunvald Larsson som granne än Carola.


1

Nedräkning: Dag 1

Tanke: Hellre Babar som vill inleda ett förhållande med en, än att vara i ett med Carola.

Konversation:
Pappan: man borde uppfinna nåt som gör att lådan går lättare ( har fått uppdraget att städa plastpåslådan av sin fru)
Mamman: ( suckar) ja men nu är det precis som i lingonskogen...gå och fundera på nåt som gör det lättare att plocka lingonen. Börja plocka så länge säger jag. Och sen när vi gick mot bilen då hade vi ju ingen nytta av uppfinningen ändå...
Pappan ( vänder sig mot dottern som ligger och halvsover över skittråkig bok om nån båt och nån djungel och slavar): Har du sett vår fina julgran? ( pekar ut)
Dottern: mm den var ju snygg...

Två minuter senare:
Dottern: Men det är ju en tall!

Bilder:



Stolta ägare av ljusets tjuv



Pappa?!



Gran eller tall?



Undanflykt från plugget...i min nya "pulp fiction"-frisyr

Grattiskram till Susie:) puss puss syster

RSS 2.0