"Fy vale, vem sänkte värmen"

Det står överallt, i alla fall när tidningar satsar på den stora stora nyheten (varje år) " så sover du bättre" eller
" Enkla tips för bättre sömn". Ett av dem är att ha en ritual varje kväll. Alltså inte en sån då man typ hugger ned en pinne och dansar runt den spritt språngande näck medan man mumlar nåt. Säkert nåt om att man fryser typ. Nä, ingen sån ritual alltså , fast om det funkar för nån, är vi dumma nog att döma det?  Nä, tänkte väl det:)
Ritualen går ut på att man ska stänga av tv:n och datorn, varva ner, borsta tänderna ( glöm inte tandtråden, för om man gör det blöder tandköttet av abstinens), och sen lägga sig. En rutin är kanske mer ett rätt ord för detta. 
Rutinen här hemma är att sörpla te, TITTA PÅ TV ( helst nån polisserie), och varva ner. Trodde jag i alla fall fram tills nu. Bara för att jag försökt tänka till lite och lagt mig ungefär samma tid några kvällar är hjärnan helt kajko.
Polisserie? fnys! Säger hjärnan och ögonen klappar ihop runt
 tio, halv elva. Gå och lägg dig! Som ett halvtrotsigt barn försöker man streta emot, men vem fan vinner. Hjärnan går ( huh, tänk om den kunde göra det...gå iväg alltså...)mot sovrummet, kroppen går ut i köket och kokar te. Har man ledig kväll och förmiddag i morrn, så har man.

Kommentarer
Postat av: emma

karin... boken finns billigar på adlibris... (dessutom gratis frakt) beställde en förut...

2012-02-01 @ 18:27:39
URL: http://metrobloggen.se/hypotyreos
Postat av: Jenny

Barn är ett säkert sömnmedel. Det behövs varken tv eller polisserier. Ibland kommer till och med john blund när man håller på och tragglar med med matte el läsläxa och tålamodet börjar ta slut höhö

2012-02-01 @ 21:29:54
URL: http://jlblm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0