Vad tänker ni...

Ibland vet man inte hur man hamnade i saker och samtal, man kan ha pratat om typ ahlgrens bilar ena stunden för att i nästa vara helt uppe i Gud. Jenny och jag hade nästan heldag i går, vi handlade lite mat och sen hem till henne. Dricka kaffe, mumsa wienerbröd, prata.
Vem är gud egentligen?
Finns han?
Om han finns, varför jag menar VARFÖR låter han/hon en massa skit hända?
Ja vi pratade nog om det mesta kopplat till mr christ himself ( om han nu är en han, det är egentligen en massa frågetecken runt den där...)
Men det vi fastnade på är följande:
1. Om han inte finns/fanns, vem skapade Adam och Eva? Växte de bara upp som typ träd då eller? Och det går ju inte att stanna där, vem skapade allt innan dem, dinosaurierna då?!!
Jenny sitter på golvet och hamrar fläskfile på ett skärbräda , med ett gammalt strykjärn och fortsätter " ja men sen är det ju också det där om att man inte får ha ikoner av jesus, men korsen då? Bilderna på Jesus, vem fan vet att han såg ut så...".
Vi båda blir mer och mer insnurrade i ämnet och kommer väl aldrig riktigt fram till nåt...mer än att vi läst samma Barnens bibel när vi var små och att det är jävligt smart att hamra köttet tunnt för då blir det lättare att steka.


Kommentarer
Postat av: Jenny

Ja, han kanske var fet och skallig och inte alls sådär vacker som de avbildar honom som. Gr

2012-03-19 @ 08:41:28
URL: http://jlblm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0